Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@michellees Hmm ja bych to odlozila.. Ja zvazovala, zda zvladnu svatbu pred ivf.. Jak jsem byla rada, ze jsem ho odlozila..
Teda asi zalezi v jak divokem duchu svatba bude, ale vetsinou se to zvrtne.. Zvazovala bych asi dle poctu embryi.. Zda muzes riskovat ci ne.. Jinak transfer se moc planovat neda.. Kolikrat jsem musela sve plany prehodnotit.. A mesic je jen mesic..
@daudinka
Pichla.. A teď se modlím. Ještě k těm 12ks hormonu denne zkouším grep, jestli nevyzene sliznici
každopádně me bolí břicho jako by měla dorazit MS ![]()
@Sim7
Moc děkuji za podporu! To zní opravdu povzbudive
snad si ta příroda poradí nějak i s námi všemi
asi do toho vážně půjdeme, když už jsem takhle zfetovana
a máš pravdu, tahle klinika je fakt extrém… A to jsem tu ani nevypisovala vše, zkrátka všechno špatně. Nemluvě o tom, ze mi furt dokola posílají stejné recepty na léky, takže v lékárně tisíce a doma mam tuny Amelgenu, Estrofemu apod. Špatné plány. Prostě každou návštěvu nějaká hrůza.. Tak asi risknem jeden transfer a pryč
ale nemam od nich jediný papír, kromě papíru po odběru vajíček… Takže nevím, jak z nich vyrazím pak celou dokumentaci.. A taky nevím, jestli mi ten transfer na vlastní žádost udělají, pokud budu mít kolem 5mm…myslíš, že to zakázat vyloženě nemohou? Že je to na nás? Nad 2. embryjkama jsme uvažovali, ale strasej mě tam, ze s mou vahou 49kg - kdyby se ujala nahodou obě, bude prý průser ![]()
@michellees podle me, pokud bys sla na tu svatbu jen na chvili posedet a povykladat, bez tancovani, bez alkoholu. Tak je to v pohode. Kdyz budes vetsinove sedet, tak budes odpocivat a aspon budes mit dobrou naladu, kdyz si s nekym budes povidat. Ale dala bych si pozor jet vcas domu, aby ses dobre vyspala, protoze kratkej spanek si myslim, by nemusel byt nejlepsi.
@Sim7 tak to je super, uz budes mit na chvili klid od leku. Poradne si dovcu uzij. Inseminaci bych zkusila, jestli neni genetickej problem, tak proc ne. Treba to zrovna klapne ![]()
@Facelook hele mozna by i bylo lepsi, kdyby ho pri tech 5mm nedelali. U nas to maji tak, ze zavadi embrya od nejlepsiho. Tedy abys neobetovala to nejlepsi, co mas, pokud to delaji stejne
ale uvidis..treba sliznice zustane na 6mm. Mne ji pak uz nekontrolovali, tak nvm, jestli se do transferu zmensila. Ale pred ovulaci jsem mela 14,5 a den po ovulaci byla uplne stejna. Treba zustane stejna ![]()
Holky, jsem 12 dni po ET a na testu mám tak strašně slabou čárku co většina má o několik dni dřív
(testovala jsem dneska poprvé). To asi není dobré znamení, že? Je to moje první IVF a první ET, takže vůbec nevím, co je dobře a co ne.
@Mončuli Ahoj, hele taky záleží, jaký test jsi použila, kolik má barviva a tak. Rozhodující je test z krve, který budeš mít předpokládám za dva dny. Myslím, že to ještě nic neznamená ![]()
@Mončuli vsude pisou, ze se carka muze objevit pozdeji
zalezi, jestli bude silit. Testovala jsi i dnes?
Holky, ja mam dnes radost. Carka je silnejsi
Tak snad se embryjko ma dobre a vyviji se, jak ma
🙏 udelala jsem si na pamatku i digital do fotoalba. Tydny sedi, jsem asi 16 dni po ovulaci, 11 dni po transferu.
@daudinka no to je krásný progres
mam radost s Tebou
já už dnes ani netestovala. Uz me boli i prsa a jsem vecne unavena, tak myslim, ze to je dobre znameni. Zitra jedu na krev do CAR a jeste ten den bych mela mit vysledek. Takhle test vcera, carka se ukazala hned po namoceni, takze progres tak porad take je ![]()
Dnes 13 dni po transferu
@Kloshet ja mam z tech nasich carek takovou radost
je to krasa, jeste aby to tak slo hezky dal. Laka me testnout jeste v to utery, jestli uz budu mit silnejsi tu testovaci nez tu kontrolni. Ale nebudu mit cas, tak to spis uz necham na krev.
Jako taky se mi zda, ze jsem vic unavena. Vzdycky kolem ctvrte bych sla nejradsi spat. Ale mozna je to jen tim teplem
prsa nic moc, ty me nejvic bolely pred transferem.
Ahoj holky,
Muzu se k vam pridat? V patek jsem mela svuj prvni ET a to cekani je strasny. Nevim, jak to vydrzim 14 dni.
Jinak mooooc gratuluji ke dvoum carkam ![]()
@Nika009 samozrejme
kolikadenni embryjko mas? My to nevydrzely ani omylem
ja vydrzela 5 dni a @Kloshet 4 dny po Ket ![]()
Ahojky,
Zitra nas ceka prvni odber vajicek a jsem z toho docela nervozni, mate nekdo nejake tipy jak se co nejlip pripravit? Technicky postup znam, ale neni mi jasne co se bude dit pred tim nez pujdu na sal, muzete mi nekdo popsat ten proces? Ve smyslu rano prjdeme a pak co, pujdu se nekam prevlect, bude si kde odlozit veci? Ptala jsem se primo v centru (Repromeda) a tvrdili mi ze krome obcanky si nic brat nemam, ze mi daji vsechno svoje, ale prijde mi ze alespon nejake zakladni veci by clovek mit mel. Ja nevim treba pantofle, hreben, zupan a tak. Co jste si s sebou brali vy na punkci? Diky moc za odpoved
@Balamba ahoj, ja si nic nenesla, prisla jsem v 8rano, me vzali na pokoj, partnera na odber(ten pak sel domu a vratil se za par hodin) na pokoji jsem mela postel, košilku na převlečení, bačkory…čekala jsem cca do 10i, pak me vzali na sál, pani dok. Mi představila celý tým, řekla co se bude dít, dostala jsem anestezii a asi za vteřinu byla v limbu 🤣 Pak jsem se probrala na posteli s kapačkou s analgetikama, cca 2 hodinky odpocivala, donesli mi zprávu s vysledky odběru, seznamem medikace a s informacema kdy je v planu ET, kdy mam zavolat jak dopadlo oplodneni atd… v doprovodu jsem pak mohla jít domu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.