Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Facelook ja se bojim uplne stejne. Zrovna vcera jsem si rikala, co kdyz ty injekce na redeni krve udelaji neco spatne. Co kdyz ju mam uz ridkou a treba mi nebude spravne roznaset vitaminy
je to na hlavu..
Jako ja se necitim absolutne nijak. Kdyby mi nekdo rekl, ze jsem si to vymyslela, tak mu uverim. Nic mi neni, podbrisek nic nedela, nalady nemam. Prsa boli malinko z utrogestanu, ale nic moc
kdybych nebrala utrogestan a nepichali jsme injekce, tak nvm, ze su tehotna.
Ja jak byla hned ty 2 tydny v podstate nemocna, tak me to samo o sobe vyradilo z provozu. Ted uz jsrm zacala cvicit. Zatim zlehka, pak budu pridavat podle toho, co zvladnu a jak se budu citit dobre.
Co se tyce sexu, ten zatim nebyl. Jsem porad unavena. Jo vlastne to je muj priznak
jsem hrozne unavena, ale to je tak vse. Ale uz se chystame
mozna ted, jak bude volno
myslim, ze ho nebude mnoho v obdobi tehotenstvi a mimise, ale nejaky asi jo.
No a na bazen jsem se vykaslala. Mame ve sprse filtrovanou vodu, tak mi prijde hloupy, louhovat se v chloru. Sla bych do prirodniho nebo se slanou vodou, ale ted v tech prvnich trech mesicich je to nebezpecny kvuli bakteriim a vlastni nemame. Tak na to kaslu. A pak tu ani nikde blizko zadnej takovej krytej bez chloru neni, tak hold plavani nebude. I kdyz plavani miluju.
No a opalovat se trosku opaluju. Uz teda ne pres poledne, jak jsem to delala pred transferem
🙈 ale pockam treba do pul sedmy vecer, kdyz jeste sviti a na par minutek se jdu prohrat. Jak se zacnu vic potit, tak zalezu. No snad je to v pohode a trochu to nevadi. Myslim, ze vitamin D potrebuju. Jinak se chodim aspon prochazet.
Dobrý den, jsem po třetím IVF. Dnes 5. den prodloužené kultivace a máme dvě embrya ve fázi CM+ (kompaktní morula s kavitací). Zítra by se mělo snad mrazit. Teď se jen modlíme, aby šel vývoj dopředu… K čerstvému ETu nedojde kvůli imunologii, mám nějaký problém… můj dotaz zní, dají se kompaktní moruly či časné blastocysty mrazit? Vkládali některé z vás v KETu embrya v této fázi? Chodíme do Reprofitu a vidíme vše on-line a jelikož je svátek, tak nevím, jestli se dá do laboratoře dovolat a zeptat se… děkuji
@anonymni reprofit ma na strankach nonstop cislo, ktere by melo fungovat porad. A pracuji i o svatcich, respektive zakroky se delaji i o svatcich. Taky mam Reprofit. Mne zamrazili 2×FHB a 4×HB. Ale mela jsem jeste 3×HB a ty pry nebyly dostatecny kvality
CM ani CM+ jsem v mych vysledcich vyvoje nemela. Mela jsem tam jen M 5.den a ty teda vsechny vyradili ![]()
@daudinka děkuji za info, už jsem si volala a nezbývá jen čekat, jestli bude vývoj pokračovat i zítra ![]()
@Anonymní píše:
@daudinka děkuji za info, už jsem si volala a nezbývá jen čekat, jestli bude vývoj pokračovat i zítra
Snad to zvladnou
skoda, ze ti nemuzou udelat et
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem po třetím IVF. Dnes 5. den prodloužené kultivace a máme dvě embrya ve fázi CM+ (kompaktní morula s kavitací). Zítra by se mělo snad mrazit. Teď se jen modlíme, aby šel vývoj dopředu… K čerstvému ETu nedojde kvůli imunologii, mám nějaký problém… můj dotaz zní, dají se kompaktní moruly či časné blastocysty mrazit? Vkládali některé z vás v KETu embrya v této fázi? Chodíme do Reprofitu a vidíme vše on-line a jelikož je svátek, tak nevím, jestli se dá do laboratoře dovolat a zeptat se… děkuji
Ahoj, tak jak jste dopadli?! My jsme taky v Reprofitu, také 3. IVF a 5. den jsme měli dvě kompaktní moruly a jednu časnou blastocystu. Celou dobu se vyvíjeli hezky. Chtěli jsme mrazit kvůli genetice. A šestý den tam napsali, že není ani jedno vyhovující embryo
Ještě jsem se z toho nevzpamatovala.
@Muchomirka zdravím, čekáme na 18:00. Dnes v 11:00 zpráva, že je budou hodnotit těsně před mražením, tak stále čekáme, jak dopadneme…
@Muchomirka děkuji asi to zabralo ❤️ tak z těch dvou morulek to jedna zvládla na expandovanou blastocystu, tak nám ji zamrazili. My už jsme neměli žádnou naději od třetího dne, kde 4 byly o den opožděné, další 4 o dva dny opožděné a poslední 4 se rozpadla. Pátý den se už jen dvě vyvíjela a dneska si to jedno tu šanci vybojovalo
to druhé skočilo jako časná blastocysta.
Uf uf uf! Tak to pěkně poskočila. To je krásná zpráva! Raduji se s Tebou. Bože, to čekání je fakt šílený. Jak člověk nemůže ani nic dělat, jen doma odevzdaně čekat. Teď budete už mít zase chvíli klid a hlavně - opět naději ![]()
@Kloshet @daudinka @Littlefool @Kačenka13T
Holky moje, děkuji za rady a za všechny vaše postřehy. Budu se tím řídit a nic neprehanet. Držet půst a třeba uvidím i zlatý prasátko
ne vážně, je super si o tom popovídat s někým, kdo prožil / prožívá to samé. Mam v okolí jen samá přirozená početí, takže ohledně tohohle nemám komu dotazy pokládat… A tohle me uklidňuje a povzbuzuje
je mazec, jak jsou ty děti vnimave a něco tuší
jinak dnes ráno test silnější… Ale teď ze me taky začal ten Amelgen odcházet trochu s krví, tak mám strach, ikdyz v papirech je, ze je to normalni… Aby se to udrželo a nepřišla Ms:( máte pravdu, bát už se budeme asi stále… Těším se hrozně na vaše ultrazvuky. Jsem napjatá, jak ksandy a všem nám moc držím palce
škoda, že jsme každá z jiného koutu republiky… Mohly jsme začít pořádat pravidelné IVF slety
za rok snad s kocarama ![]()
@Facelook mam to podobne, tesim se na kazdy prispevek tady. Mam kolem sebe jen jednu kamaradku, ktera to prozila a proziva to se mnou, je porad na drate a ceka se mnou, jak to dopadne. A to je malo, takze taky potrebuju vic informaci a tesi me, ze je na tom nekdo hrozne podobne a vi, jak se citim. Jsem moc rada, ze dnes byl test silnejsi, to jsou skvele zpravy
mam radost s tebou a moc ti preji, aby to sililo
pak uz zas budes cekat na ultrazvuk jak my a porad dokola
troska krve nevadi, ale nesmi ji byt moc, byt ta krev jasna a jeste kdybys mela treba bolesti. To by pak asi bylo blby.. a ty slety nejsou vubec blby napad!
skoda te dalky, ja jsem z usteckeho kraje ![]()
@Muchomirka moc děkuji
přeji hodně sil a štěstí do vašeho dalšího boje
my máme poprvé nějaké embryo, před tím, se nám vždy zastavila ve vývoji. Od pondělí jsem se smiřovala s tím, že asi budeme muset jít do darovaných vajíček a nakonec se stal takovýhle zázrak
ještě to se mnou nebude tak marné ![]()
@Facelook ja jsem taky rada, ze to mam s kym probrat ❤️ přítel a sestřičky mi teda řikali, ať ty diskuze nečtu, že se tim zbytečně stresuju, což mají asi pravdu 😅 na druhou stranu jsem se tu našla i potřebné a utěšující informace :smiling_face_with3_hearts: btw zitra mi řeknou termin ultrazvuku a jdu přeci jen sama na tu krev, potřebuji vědět, že to roste, pro klid duše. A delala jsem si pro zajimavost test a ta důležitá čárka naskočila uplně okamžitě a zářila do dáli(předtim jsem jeste musela minutku čekat než se vybarvila) tak to.mi.udělalo taky radost a klid na duši, že to posílilo…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.