Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kačenka13T
Mimoděložní mít opravdu nemůžeš, vždyť zavádí embrio přímo do sliznice dělohy. Jak by se mohlo vrátilo zpět do vejcovodů ![]()
Test ti krásně sílí, zkus netestovat tak dva dny a pak uvidíš rozdíl. Já jsem testovala ob den a znatelnější rozdíl byl vydět až kolem 9dne od ETu. Jinak mě přišly taky stejné s minimálním rozdílem. Hlavně se zbytečně nestresovat.
Jinak na trochu veselejsi notu, 13.den po transferu jsem mela hcg 1246. Dnes 16.den po transferu 3875. Tak snad je vse jak ma ![]()
@Kloshet skoda, ze jsi nesla jeste na jeden test hcg
by me zajimalo, kolik bys po 3 dnech mela. To uz by muselo byt 15 az 20k ![]()
@Littlefool píše:
@Kačenka13T
Mimoděložní mít opravdu nemůžeš, vždyť zavádí embrio přímo do sliznice dělohy. Jak by se mohlo vrátilo zpět do vejcovodůTest ti krásně sílí, zkus netestovat tak dva dny a pak uvidíš rozdíl. Já jsem testovala ob den a znatelnější rozdíl byl vydět až kolem 9dne od ETu. Jinak mě přišly taky stejné s minimálním rozdílem. Hlavně se zbytečně nestresovat.
V tomhle tě musím vyvést z omylu, mimoděložní se může stát i po IVF, dokonce je to prý i o něco málo častější. Nezaručí to ani embryoglue, říkal mi to přímo doktor.
Jinak holky, gratuluju všem k dvěma čárkám, je to skvělé! ![]()
@daudinka no tak na to radsi moc nemyslim, kolik bych mela dnes
ale krasne ti to stoupa, za chvili me dozenes
ne, sranda..
Jinak ja picham od zacatku stimulace, jen kdyz jsem to po opu dostala, tak mi to na dva tydny vysadila a zacala jsem zase 5 dni pred transferem. Mam vysokou srazlivost krve
Holky, mate nejaky tip na to, jak to pichat? Hrozne to vcera bolelo a ted tam mam cernej flek
ja to 2 mesice nezvladnu kazdej vecer. Uz ted jsem z toho vystresovana. A jak to bricho pak bude vypadat 😭
@daudinka ja picham od 16.5. picha se to pod uhlem 90. a souhlasim, je to bolestivy. Nekdy se trefim do zily a boli to a krvaci. Taky jsem cela modra, ale bohuzel tip ti nedam, protoze u toho taky trpim 😞
@daudinka ja teda mela obrovskej blok, protoze sem to neumela rychle zapichnout. Ale naucila jsem se udelat rasu, dat pomalinku jehlu, a pak pomalu zapichnout. A to boli jen malokdy a je to dobry, zvladam i ja ![]()
@Kloshet to je zajimavy, jako mne prave boli ta tekutina, jak jde dovnitr a to to manzel stlacuje pomalu, a pak to teda desne stipalo i celkem dlouho po ![]()
@Nika009 je to strasny, stimulace byla uplna pohadka oproti tomuto. To jsem nemela jediny flicek a nebolelo me to vubec. Ted jsem teprve poradne vydesena, ze to budu muset delat tak dlouho kazdy vecer. Nesnasim injekce a toto navic hrozne boli ![]()
Ahoj holky, ja teda ten aspirin na ředění krve mam normalne prasky, jic nepicham..mpichala jsem jen ovitrelle a paknty dalsi stimulacni a ty byly v pohode…jinak dnes test takto a v pondeli uz jdu na krev, tak snad mi řeknou něco pozitivniho. Dneska mě dvakrat desne pichlo vpravo v podbrisku, tak snad to neni nic špatne.
@Kačenka13T test uz je krasnej
zitra urcite budou dobre zpravy. Me pichalo zas hrozne v levym jednu dobu. Napsala jsem doktorce, jestli je i nejaka jina moznost jak to resit nez injekcema. Tak snad napise, ze ano. Desim se vecera.
@Kačenka13T skvely, vypada to velmi dobre!
Potichoucku gratuluji ![]()
@daudinka No ja pomalicku stlacuju a postupne poustim tu rasu, kdyz uz to začne bolet a jsem treba teprv v pulce injekce. Je to hrozny a ty mas stesti, ze nebudes pichat tak dlouho jako ja
ja se ptala a podle me doktorky nic jineho neni. Nastesti uz jsem si trochu zvykla, zacatky byly hrozne krusne a mela takovy blok, ze jsem to sama nezvladla.
@Kloshet ja bych si to sama pichnout nedokazala. Normalne dneska to vubec nebolelo
ja jsem nadsena. Dava mi to nadeji, ze to treba pujde. Manzel je uzasnej, ze to dnes tak zvladl ![]()
@daudinka kdyz jsem mela pri stimulaci dve injekce, tak jsem to po 4 hodinach se vsim sebezaprenim zvladla. Pak prisly tri injekce a to byl konec, to mi uz museli pichat vsichni okolo. No a pak prisel blok a ja po stimulaci nezvladla ani jednu. Pichal mi to manzel, ale ten chodi na smeny a ja to musela nejak zvladat. Jak jsem ale zjistila, ze se to povedlo a jsem tehotna, tak se mi to v hlave preplo a uz to zvladam, ale musim pomalu. Je to ale mazec no ![]()
Jsem moc rada, ze te to dnes nebolelo
to je dobre, hned to na dnesek lepe zvladnes
neboj, za chvili ti to utece a bude po injekcich ![]()
Ahoj holky, ja jsem zase znejistila, dnes mi testy ukazaly toto, jak. kdyby z jedne strany je ta čárka silnejsi a pak slabne… jeden jsem delala z proudu, druhy namacela do sklenicky. Myslite, ze na to muze mit vliv i to, ze do vzorku se dostava ten Amelgen - čípek? Jak je beru 3× denne, tak ze me jdou ven takřka pořád 😅
@Kačenka13T byt tebou, tak uz ty testy prestanu delat, protoze ted se uz stresujes uplne zbytecne. Chudak mimi. Ja bych z proudu netestovala, neverim tomu. Carky mas tmavy, nech to byt a pockej na krev ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.