Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky takový dotaz - jak to řešíte práci? Ví o tom někdo / neví? Já si připadám hrozně..ze máme plno projektu, pořad mi všichni říkají jak se mnou počítají..atd atd a přitom mám pocit ze jim “lžu” protože proste nechci jim říct..joooo třeba za par měsíců budu těhotná (doufám v to) a už tady nebudu …sef mě zabije ![]()
Jak to řešíte?
Případně kdo je na PN třeba po ET..zaměstnavatel tam má potvrzení ze je to z reprodukční kliniky ne? ![]()
@kamaradka32 já jsem v PN od listopadu. Byla jsem na gyn. operaci skrz zdravotní problém a teď u nás probíhají vyšetření před IVF a plánuju být doma celou dobu. A doufám že se nám to povede napoprvé. Že bych navázala pak na mateřskou. Případně šla do práce, když by to nevyšlo.
@kamaradka32 ahoj, byla. Žádná sláva, moc se jim nechce, takže jsem dostala další injekce, zvedli mi dávku a v sobotu zase na UZ ![]()
Holky tak se hlasim akorad jsem dojela od doktora HCG 1349
vse v poradku 🙂 boze ja sem tak stastna ze to konecne vyslo ☺️
@nikejsn moc moc gratuluju je krásné vidět že se vyplati to vsechno podstupovat - ať miminko krasne roste
@kamaradka32 ahoj, ja to mám v praci úplně stejně a furt premyslim jak to resit. Navíc sem tam musím vyjet do zahraničí, je to pro mě celkem stresové (a zvlášť když plánujeme KET atd. a chci být v klidu). Už jsem unavená z vymýšlení porad dokola kam co a jak, navic nejake ty schůzky musím potvrzovat dopředu a co já vím kdy půjdu na utz a tak. Na druhou stranu nic říkat nechci, je to všechno tak křehké a nejisté.. ![]()
@Mirakla dekuju moc 🙂 tak jak rikas no, ted se tlucu do hlavy ze jsem to nepodstoupila uz driv 😃
@nikejsn to je tak krásná zpráva 🤩 moc gratuluji.
V pondělí jsem byla na transferu, tak doufám, budu mít stejnou radost.
@Sáva11 tyjo..a čím by to mohlo být? jakoze tam nejsou vůbec / málo nebo nedorustaji do velikosti požadované?
@Mirakla no přesně, já si furt vymyslim kde co..no hrůza..
a navíc mám takové povolání..kde proste nechci říct ze jsem nepostradatelna to určitě ne..ale ve smyslu toho, ze jiný člověk na tu odbornost s tím vzděláním tam není, takže když to neudělám já tak nikdo..a z toho mám stres..protože 3× týdne doktor jak píšeš..čekám vždycky mega dlouho..půl dne v háji a pak totálně nestíhám..takže teď makam po věcerech.. ![]()
@13kacka jako já na PN nechci (bych se doma zcvokla z toho) ale když bych musela..z nějakého důvodu..tak zaměstnavatel se z toho dozví ze to od té kliniky ze?
Nebo ty si jim to řekla? ![]()
@kamaradka32 Mám to stejně jak ty, doma bych se zabila
bych to furt jen hrotila a řešila…potřebuju co nejvíc programu
V práci jsem vůbec nic neříkala a ani to neplánuju, já ale v CAR vůbec nečekám, mám to na chvílku, jsem max hodinu pryč a snažím se to dávat přes oběd. ![]()
Ale jestli se to dozví, když jdeš na PN, to nevím…asi jo ![]()
Taky se mnou počítají na další projekty, hele ale já tohle řešila už min. rok na začátku roku, kdy si říkám aha, projekt v říjnu, sice mě hrozně zajímá, ale doufám, že už na něj nebudu… a prd, byla jsem tam, takže dopředu nic neřeším, nevíme, co bude ![]()
@kamaradka32 já si myslím, že pokud máš v pohodě obvoďáka a řekla by sis o neschopenku, že by to snad nemusel být takový problém. Tím by se to zaměstnavatel nedozvěděl. Jinak by asi viděli od koho jim neschopenka přišla.
Já jsem neříkala v práci nic, tvářím se, že jsem pořád v rekonvalescenci po operaci a neženu se do práce. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.