Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@13kacka @Thaly1 stejně je to sranda, já mám pocit jakobych delala něco “nekalého” a za zády nekomu..
jsem blázen ![]()
Proste je mi to nepříjemné si tak vymyslet ![]()
A vy jste teď na tom jak? Na co čekáte? ![]()
Holky, jsem na tom úplně stejně. Připadám si jako největší lhář, ale u nás v práci by to nikdo nepochopil a ani se o to s nimi dělit nechci.
@kamaradka32 @Verčule09 zvláštní, ja takový pocit nemám, že jako něco nekaleho, beru to jako naši věc, do které nikomu nic není. Řeknu doktor a nazdar, nadpracuju si
No ale teď teprve přijde to nejhorší jako odběr a tak, tak možná začnu mluvit jinak ![]()
Ja mam dnes nejlepší náladu, první ultrazvuk, 7.den stimulace, vypadá to, že mi to hezky sedlo, cca 14 vajíček, prý optimum, mají kolem 14mm, prava strana krasne zapracovala ![]()
Odběr v pondělí nebo středu
podle ultrazvuku znovu v sobotu.
@Thaly1 že máme doktory, říkáme všechny, ale musíš na predoperační, nebo aspoň já jsem musela, potom máš 1-2 ultrazvuky, potom odběr a když se zadaří transfer a ty dny lítají 😁 začnou se ptát jestli jsi v pořádku. U mě je to třeba horší v tom, že dojíždím 130km. Hned to máš půl dne.
Jinak máš krásné výsledky 🤩
@Verčule09 jezis no tak to chapu, mne predoperacni dělali primo v car hned po ultrazvuku pred stimulaci.
a mám to kousek, takze chápu, to je potom opruz
ale já mám hodně doktorů obecne za rok, takže se nikdo moc nedivi. A často ultrazvuky přes oběd, tak to ani neřeším, že jsem hodku pryč
to bych byla třeba i normalne.
Díky, snad z toho něco kapne
, samozřejmě můžou být všechny nekvalitní, neoplodnit se a tak, ale snažím se zůstat pozitivní, stejně to neovlivnim ![]()
@kamaradka32 jsou tam, ale moc nedorůstají
Je to mazec, pořád se modlím, aby tam alespoň dvě byla…jinak už nevím. Nějak začínám být skeptická, že doktoři umí zázraky ![]()
@kamaradka32 to chápu. Taky mám občas blbý pocit z toho, že neříkám jak to je. Ale je dobrý pohled na věc, že je to soukromá věc, do které nikomu nic není. @Thaly1 to mě celkem uklidnilo. 😘
Jsme teď ve fázi testů a čekání na výsledky, před návštěvou CAR. Doufám, že by mohla vyjít 1.stimulace na konec února 🙏🏼
@13kacka jojo, je to už tak těžká věc tím procházet, tak se nechci zatěžovat ještě vysvetlovanim nebo tím, co si v práci mysli
oni se můžou začít spis bát, kdyz těch doktorů bude hodne, ale to je zase od nich hezké, že mají starost. Ale není ničí povinnost vysvětlovat, co resime ![]()
Jinak holky říkaly jste to třeba doma rodicum, kamarádům? Já s tím furt otalim
, ale jak se blíží ten odběr, tak se trochu bojím.
Příspěvek upraven 02.02.23 v 13:04
@Thaly1 přesně tak. není to naše povinnost. ![]()
My jsme to řekli rodičům obou. Potom jsem to řekla ještě dvěma kamarádkám, protože jsem věděla, že mě podpoří a potřebovala jsem to s někým probrat. Mimo přítele ještě. Ale víc jsme to nikomu neříkali, chceme vyhnout otázkám typu: tak co? už? vyšlo to? nevyšlo to?
Chápu, že jsou pak zvědaví, natěšení, ale kolikrát tím můžou spíš ublížit. Takže jsme si hodně promysleli komu to říct a komu ne. Naštěstí z obou rodin přišla ještě větší podpora, než jsme předpokládali.
![]()
@13kacka ja s tim furt nějak vaham, přesně se bojím zklamani a že to budu muset ještě nahlas říct, že to nevyšlo. Naopak ale nemám kromě manžela a tady s kým sdílet radost třeba. No a v poslední řadě jsem si chtěla nechat možnost překvapení, až někomu třeba budu moct oznámit, že se podařilo
i když se bojím hlavně zklamani, proto u mě asi vítězí nerikat, at nezklamu i ostatní
![]()
@Thaly1 no to je krásná zprava 14 folikulu ![]()
Jako jo je to moje věc, ale já tady na té pozici nejsem ještě ani ještě rok, takže je mi to blbé proste ![]()
@Sáva11 jo takhle, a co ti řekl doktor, co s tím budou dělat? Jiné léky?
@Thaly1 @13kacka Já jsem na tom podobne jak Kacka..prakticky celá rodina to ví a i některé kamaradky.. ono..všichni ví, ze říkáme už 3 roky ze chceme mimi takže jasne ze se ptají i všichni sami od sebe …jestli to nějak řešíme když to nejde..a proč bych měla lhát ze ne..však je to rodina a přátele a přejou nám to
a mě jako zase nevadí říct..”nevyšlo to”..”potratila jsem” je to součást života a nevnimam to tak ze bych se měla stydět apod..samozřejmě to nikde nevyhlasuju, ale ti nejbližší vědí vše..
Ale samozřejmě to není tak jak to proberu tady..jim se jen řekne “výsledek” ale jakoby nějaké pocity nebo tak..tím nechci nikoho ostravovat..ale když se zeptají tak třeba něco řeknu málo..podle nálady atd ![]()
@Thaly1 já bych to nebrala tak, že zklameš ostatní.
asi bych se řídila svým osobním pocitem. Pokud máš kolem sebe někoho komu se chceš svěřit, tak to udělej. ![]()
Já jsem to kamarádkám řekla. Pokecaly jsme o tom a zároveň jsem jim řekla, že když bude nějaká novinka, že jim to řeknu sama, ať se mě na to ony neptají, kdyby se nepovedlo a potřebovala bych ještě čas to zpracovat sama, ať mě to zbytečně ještě nestresuje. A chápou to, souhlasily a tím to mám vyřešené, že si s nima můžu povykládat když budu potřebovat a zároveň na mě nebude ten tlak jestli přijde nějaká nevhodná otázka. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.