Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kamaradka32 @nikejsn
Ahoj holky, děkuji za reakce, IVF bylo pěkné peklo, bolest břicha pak už nebyla tak hrozná nicméně jsem na stimulaci téměř nereagovala a zároveň jsem měla po odběru takový asi střední hyperstimulák - trochu plný močák mi způsoboval bolest, hodně plný křeče a čůraní byla 2 dny po odběru doslova očista a ta bolest po probrání z narkózy taky, zobla jsem si doma všechny možná analgetika a nic nezabralo a po transferu jsem zas myslela, že mi levý vaječník vyzkočí z těla, chodila jsem, jak kdybych měla plný gatě
takže za mě fakt traumatizující zážitek, snad už na něj nebudu nikdy muset ![]()
@Elalis tak to me mrzi 😒 jde videt jak je fakt kazde zenske telo uplne jine a kazda mame jiny prah bolesti.. ja jen po tom odberu mela bolesti bricha ale za 3-4 dny to ustalo … dokonce i vcil mne doktor rekl ze mam ty vajecniky po stimulaci jeste zvetsene ale vubec nic necitim… a kdy budes testovat?
@nikejsn Je to tak, já mám hodně stažený podbřišek, hlavně levou stranu - chodím s tím na fyzio. Zkoušela jsem poprvé včera, ptz jsem usínala a ráno se vzbudila s MS bolestí, tak jsem si říkala, že na to kašlu, že chci vědět na čem jsem - na krev mám jít až 20.2…no a jsou tam
ale úplně se ještě neraduju, mám za sebou min 5× biochemko.. Teď teda poprvé beru prednison - mám protilátky proti trofoblastu či co.. Prostě moje tělo považuje oplozené vajíčko za vetřelce, ptz 1/2 DNA je partnera.. Tak třeba to konečně vyjde s dávkou kortikodidů, ale beru je až od 6 dne od OPU/4 po transferu, takže prostě mám strach no…
A co ty jak jsi na tom?
@Elalis tyo 5× biochemko? 😯 chudino a tohle je tve prvni Ivf asi predpokladam ze? Doufam ze uz ti to tentokrat vyjde!!! 🙂 Tak mne je fajn v patek me ceka druhy ulzrazvuk tak mam strach aby bylo vse v porqdku hlavne aby porad tlouklo srdicko …nemam vubec zadne priznaky dokonce me uz docela prestaly bolet prsa a to me docela vydesilo 🙄 tak snad bude vse dobry ….
@nikejsn Jj, první, nechtělo se mi do toho, ale nenabídli mi jiné řešení, trvaly na geneticky špatných vajíčkách jako příčině biochemek.. 5 o kterých vím, předtím jsem nedělala testy, tak kdo ví.. Díky a tobě držím palce s ultrazvukem, mě prsa bolí možná taky míň nevím pořídila jsem si flexy podprdu, ptz od odběru byla ta normální nesnesitelná. Akorát ta MS bolest břicha mě trochu děsí no, ale říkám si, že je to snad dobré znamení že se mrně zavrtává. Dej vědět jak bije
![]()
@Elalis to verim ale nakonec budes rada ze jsi do toho sla 🙂 tak ono se rika ze bricho poboliva jako pri ms mne to tqky obcas prepadne a hned jdu kontrolovat jestli netece cervena 🤦♀️ 😁 budu drzet palce a dam vedet i ty dej vedet toho 20teho 🙂
@nikejsn Taky mám chvílema takový pocit, ale beru ultragestan 3× denně a zatím teče jen ten
Tak jo, tak si dáme vědět. ![]()
@Elalis ja zas amelgen takze jen snehobilo ikdyz aj to uz je otravne 😂 😂 oki 🙂
@Mirakla to budeme spolu a na kdy ti vychází termín transferu cca? ![]()
@Sáva11 cooooo..Ježíši to mě mrzíiiiii..tezko říct jestli by to poznala..oni myslím nepoznaji kolik vajíček bude z těch folikulu..skoda ze se ty tři nechytly …ale aspoň ten ví jak na tebe a příště bude určitě lepší výsledek ![]()
@Elalis tyjo tak si měla hodně nepříjemné..
Já teda hned týden po stimulaci ok..vaječníky jako bych prý nic nepodstoupila a podbrisek mě bolel po OPU asi dva dny ale nic strašného na co by nezabral klid nebo brufen propadne ![]()
Určitě se Ti to za to trápení vyplatí a bude mimiii
![]()
@kamaradka32 Ty jo, tak to ti závidím, já měla ještě týden po pořádnej pupek.. V nemocnici mi dali do žíly Paralen, to zabralo na podbřišek, ale ne na vaječníky, pak jsem si vzala cestou brufen rapid, doma další, pak něco na MS křeče a pak Nalgesin, po ty kombinaci už to docela šlo..ale teda kašlání nebo kýchání mě dohánělo pomalu k slzám
Druhý den mi na fyzio kam se doslova plížila poradila ať chodím čůrat do sprchy pod teplou vodu a to fakt pomohlo, druhý den mi bylo líp, akorát volali ať jdu na ET a zas to začalo
Mylsim, že to bylo druhou noc po transferu - dostala takovou křeč, že jsem na WC málem omdlela a myslela jsem, že je rozhodně po mimi ![]()
Díky
mohlo by to už dopadnout jako odměna za utrpení a roky marného čekání…
Jinak tobě ať to taky dobře dopadne 🙂 💞
Co se týče tý práce na IVF jsem měla neschopenku od obvodní a jinak jeden kolega ví, že dítě chci a teď se hledá nová kolegyně, takže to prostě šel říct jednateli, ptz že nová musí být na HPP a ne důchodkyně na 2 dny v týdnu.. Je mi to nepříjemný, ale zas jsme malá firma a co to dělám já nikdo jinej neumí, takže je to takhle asi fér no.. Jednatel byl v šoku a nevyjádřil se, zatím… Já mu to nechtěla říkat ať mi nesebere odměny a taky si myslím, že je do toho každýmu v práci prd ![]()
@Sáva11 píše:
@kamaradka32 Ahoj, tak ve středu jsem byla na OPU. Po výkonu mi řekli, že jsem měla 8 folikulů a 3 vajíčka. Druhý den mezi 11-12 hod jsem měla volat kvůli termínu transferu, ale už v 9 mi volal doktor, že nic nevydrželo. Prý mě budou muset stimulovat 2× déle než běžnou pacientku… takže jsem pěkně naštvaná, že mi doktorka udělala ultrazvuk v pátek a pak už ne. Podle mě by to tam poznala a mohla mě stimulovat dál. Teď vůbec nevím jestli zkoušet další pokus, nebo se na to vykašlat, případně jezdit do CARu do Prahy
Ahoj, to snad neee
, já měla fakt taky strašlivou sprchu, z 9 vajicek 5 použitelných a pak 4 se vlastně hned rozpadly, oplodnilo se 1
, ze 3 bych neměla asi vůbec nic. Jako já být tebou tak si opravdu příště vydupam více ultrazvuku, jak kurna to nejsou schopny to nějak lépe odhadovat?! Ja mela 3 dny před OPU už fakt velký 20mm folikuly, už se nedalo čekat, to jsem viděla sama, celkově jich odsali sice těch 23, ale vevnitř velká bída
jeden bojovnicek se rozhodl to s námi aspon zkusit ale bojím se že příště takové štěstí mít nebudeme. Uz se pripravuju na další IVF a přemýšlím jestli menit/nemenit Car taky.
Fakt mě to mrzí, že ani k transferu jste se nedostali, drž se. ![]()
@Thaly1 Holky byla jsem na tom podobně, první utrazvuk jen 3, nic mi nepřidali (měla jsem Bemfolu max dávku 225 mg) ani krev nedělali, takže mě chytla total depka, druhý ultrazvuk stále 3 s tím, že 1 je moc malé a jiné už zas moc velké a je nutný odběr.. 2 byly ok, 1 nezralé, 2 nám oplodnili ISCI, 1 mi dali a druhé dali na prodlouženou a to bylo špatné kvality po 5ti dnech, takže mi řekli, že nemá cenu mrazit… Jsem v Praze v Gennetu, ale stěžovat si nemůžu všichni byly tak milý, že jsme nechápali.
@Elalis proste asi jsme si vytahly černého Petra nekvalitních vajíček (to asi ja, sice počet dobrý ale co z toho
) a někdo proste špatně reaguje, je to věda, strašně mě to štve
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.