Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tíma88 Já jsem měla oběr už 11 DC (jinak mám ovu vždy 13 DC), ale mohlo být předešlým biochemkem, které mi posunulo MS a ovulace toho jednoho vajíčka zůstala podle,, původního plánu'' mého těla. Ale nikdy nevíš no, tak buď odložit a nebo si nechte zmrazit spermie, ale to nevím zda jde a kolik by vás to stálo. Mě řekli termín odběru až po druhém ultrazvuku, při při prvním řekl na 90% pátek a úterý mi pak řekli, že hned ovitrille a odběr ve čtvrtek.
@Tíma88 tak si bude muset vzit partner volno jinak by cely odber byl zbytecny 🤷♀️ my jsme si to taky tak museli zaridit nic jineho vam nezbyde
@Elalis neuděláš nic, kdybych věděla, že v genettu to dělají hned tak jdu tam, ale tak člověk na začátku nic neví a postupně vše zjišťuje
,pak už jsem byla po. zjistili mi alergii na spermie a NK bunky a davali mi nejprve prednison, který vůbec nepůsobí na mně a po dalsim pokusu uz medrol a to jsou ty poslední dva pokusy. Vždy se to uchytí a minulý skoncil 6+3 tt nevyvijelo se a teď jsem 7+4 a včerejší kontrola byl pouze zloutek a embryo nikde. Na další kontrolu ve čtvrtek, tak uvidím…ale moc s tim nepočítám. Každopádně až po nasazení prášku a to presneji až když mi dala doktorka na imunii medrol, tak se zacalo embryjko vůbec uchytavat…do té doby nic a to jsem měla z 1.Ivf 3mrazacky a jedno vložené hned, ze 2.ivf 1mrazacek a jedno čerstvé vloženo. Vlastně až poslední mrazacek z 2.ivf se chytl, ale v 6+3 se přestal vyvíjet. Teď 3. Ivf 2mrazacci, jedno vloženo a vypadá to, že to zase nedopadne i když se uchytilo ![]()
@Kozicka87 A dělali ti krevní testy zda ti ta dávka co máš stačí? Já zatím nemůžu soudit jak to dopadne, ale každopádně zřejmě díky prednisonu jsem se dostala dál než na začátek 5. týdne a samozřejmě si moc přeju ať už to dotáhneme, ale obešla a obepsala jsem všechny možný doktory, pročetla půlku internetu, no je to boj, ale co nám zbývá než bojovat.. A ty nezoufej, včera jsem četla, že někdo má srdíčko až na přelomu 8/9 týdne
a HCG máš jaké?
@Elalis hcg mi nikdo nebral, ale už jsem uvažovala že si zajdu jako samoplatce. No já tam neměla ani embryjko jen zloutek. Ale uvidim ve čtvrtek no
. Krevní testy další z imunie mi dělali na začátku šestého týdne, ale vysledky přijdou až po čtvrtečním ultrazvuku, treba mi zase na příště přidají na dávkování a konečně to dopadne ![]()
@Thaly1 taky to nechápu, pořád si říkám, že se treba ve čtvrtek stane zázrak a objeví se tam embryjko a bude to jen posunute, ale když prostě nebude, tak doufám, že příště už to klapne ![]()
@Kozicka87 Aha, ty jo, to je teda zvláštní přístup, no moc držím palce ať ti to dopadne, tahle bezmoc je hrozná
Jako vůbec ti ho nebrali ani pro potvrzení těhu? A pak se má za 3 dny opakovat? Napíšu co v pondělní řeknou mě zda mi udělají znovu krev a ultrazvuk. Já šla z Iscaru do Gennetu, ale zdá je to lepší nebo horší úplně nevím.. Spíš na stejno, ale personál milejší.
@Elalis byla jsem na embryotransferu, po 14 dnech na krvy a teď po 14 dnech na 1.ultrazvuku.Mezi krvi a ultrazvukem jsem sla na další krev na imunii aby mi zjistili hodnoty alergie proti spermiím. Po ultrazvuku už mi nic nedělali. Teď čekám 6dni do kontrolniho ultrazvuku
![]()
@Kozicka87 Aha, no tak snad vědí co dělají a dobře ti to dopadne ![]()
@Elalis no myslím, že moc šancí není, ale do čtvrtka to nevzdám a budu doufat. A když to nedopadne snad budu brzy moci zkusit dalšího mrazacka ![]()
@Kozicka87 Určitě, hlavně když máš sílu dál bojovat, ono se to povede, jen musí nejdřív najít příčinu proč se to nechystá či nevyvíjí ![]()
@Elalis přesně, spíš mi nic jiného nezbývá než mít sílu, děťátko chci a sveho snu se nevzdám
![]()
@nikejsn Tak mám HCG 1547, je to na dobré cestě
ale kontrola až 10.3., to budou nekonečné 3 týdny… co ty?
@Mirakla ahoj,už mas výsledky? Já čekám na MS a ta je stále v nedohlednu, úplně mi ta stimulace rozhazela cyklus.
Jinak já měla výsledky asi za 2,5 týdne ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.