Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Elalis tak jak rikas no.. tak to mas dobry ze si to podchytila hned tak na zacatku … ja jsem objednana na 21.brezna k ni tak nevim jestli ji nezavolat a rict ji ze jsem uz tehotna jestli by me vzala driv a nebo pockat do toho brezna.. na netu jsem se docetla ze se tehotenska kontrola na endokrinologii dela mezi 8 az 10tt. A to mne bude tak odpovidat no ale aby nebylo zas treba pozde 🤷♀️
@Elalis a to jsem tam byla na konci prosince jen mne rekla ze mam brat jod tak treba mne ty hodnoty klesly 🤷♀️ na IVF mne pak uz nic nerekli jestli je mam vysoke kdyz mne brali nekolikrat krev … tak nevim jsem na vazkach 😃
@nikejsn Aha, tak to nevím, já zas četla že co nejdřív, takže týden po testu už jsem byla nervózní
ale jak to je ti neřeknu, nejsem doktor.. Ale za zavolání pro klid duše nic nedáš ![]()
@Elalis mas pravdu no, volala jsem uz 3× ale jak do vetru klasicky telefon nikdo nebral 🤦♀️
@nikejsn No ona jedna věc je norma, ta je asi do 5, záleží v jakých jednotkách a pak je hodnota vhodná pro otěhotnění a těhotenství. Já jsem našla studií od Dr. Nataši Kaňové, napsala ji email a chodím k ní, včera mi akorát odepsala a poslala recept plus mám brát 100 mg jódu. Takže už jsem v klidu.
@nikejsn Aha, tak to je pak těžká domluva, tak snad budeš mít štěstí zítra ![]()
@Elalis ano ja vim tohle vsecko jsem si prostudovala proto mne udivilo to, ze kdyz sem byla na te endokrinologii a rekla jsem jim ze mam problem s otehotnenim a vysoke hodnoty pritom ideal je 2,5 tak mne rekla ze je vse vporadku no 🤷♀️ chtelo by to asi vymenit doktorku ale nemam na vyber vsude cekaci doba az 3 mesice 🙄
@nikejsn Kdybys zavolala, že jsi těhotná měli by tě vzít hned nebo co nejdřív. Jinak samozřejmě za 3 měsíce. Ta moje předešlá taky považovala 3,3 za pohodu. ![]()
@kamaradka32 Teď jsme se rozhodli dát si nějakou dobu pauzu. Včera jsem tam byla na konzultaci a prý z těch 3 bylo dobré jen jedno, že ty dvě byly špatné kvůli delší stimulaci. To jediné co zbylo se nepodařilo oplodnit
Tak snad pak ten třetí pokus bude už úspěšný ![]()
@Thaly1 píše:
Ahoj, to snad neee, já měla fakt taky strašlivou sprchu, z 9 vajicek 5 použitelných a pak 4 se vlastně hned rozpadly, oplodnilo se 1
, ze 3 bych neměla asi vůbec nic. Jako já být tebou tak si opravdu příště vydupam více ultrazvuku, jak kurna to nejsou schopny to nějak lépe odhadovat?! Ja mela 3 dny před OPU už fakt velký 20mm folikuly, už se nedalo čekat, to jsem viděla sama, celkově jich odsali sice těch 23, ale vevnitř velká bída
jeden bojovnicek se rozhodl to s námi aspon zkusit ale bojím se že příště takové štěstí mít nebudeme. Uz se pripravuju na další IVF a přemýšlím jestli menit/nemenit Car taky.
Fakt mě to mrzí, že ani k transferu jste se nedostali, drž se.
Koukám, že jsi to taky neměla moc snadné
Doktor mi řekl, že prý při dalším pokusu už ví jak na mě, takže mi dají nejvyšší možné dávky i přes to, že bude OHS. Že prý to u mě jinak nepůjde. Takže teď si dáme nějakou dobu pauzu a pak zkusíme 3. pokus. Také jsem uvažovala o jiném CARu, ale zase si říkám, že tady už měli dva pokusy na to, aby zjistili na co jak reaguji, tak snad do třetice už musí vědět
Uvidíme no, až půjdeme na ten třetí. Tobě držím palce ![]()
@Sáva11 ty brdo, no to je o ničem..to mě mrzí
člověk do toho vkládá naděje a pořad samé zklamání ![]()
Ale jak říká dr..už ví jak na Tebe a třeba to teď bude obrat o 180 stupňů ![]()
Ahoj holky, jdu si za vámi postěžovat 😔 v pondělí večer jsem měla takové divné křeče v podbřišku, tak jsem jela na pohotovost aby zkontrolovali naší bublinku. Byla jsem 22. Den po ET. Na UZ toho moc neviděli a HCG 1683, dnes jsem byla na kontrole a HCG 1784 a UZ stejný. Řekli mi, že by bylo nejlepší to ukončit rovnou. V pátek mám kontrolu v Caru, tak řekli, že tedy počkáme na vyjádření Caru a domluvíme se v pondělí. Jsem úplně v háji. Myslíte, že máme ještě nějakou naději?
@Verčule09 ahoj, ja te asi nepotesim
s pomalu rostoucim hcg mam jen spatnou zkusenost. Pokud bys byla na zacatku, tak bych jeste verila, ale takto kdyz uz mas nad 1000, tak nevim
to uz by melo opravdu skakat nahoru rychleji. Ale uvidis, co reknou v Caru, zazraky se deji ![]()
@nikejsn @Elalis tak holky stal se zázrak a miminko se objevilo, jsme tedy o tyden méně, podle ms by jsme měli být 8+2 a podle ultrazvuku jsme 7+3,ale srdíčko bije.
Jsem nadšená, že bych kdyby to slo skákala salta az do stropu i jsem si u paní doktorky poplakala jak mně to dojalo…moc vám děkuji za podporu ![]()
@Kozicka87 Jsem dojatá spolu s tebou to je úžasný
moc gratuluju ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.