Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Thaly1 jj už jsem jednou slysela v 10tt že se embryjko přestalo vyvíjet už v 6+3nebo tak nějak… přidali mi prášky, už nebyli mrazacci, tak celý nový pokus. Vajíčka byla od dárkyně, takže v pořádku, partner spermiogram ukázkový a čerstvé spermie a když mi dělali embryotransfer, tak tvrdili jak je embryjko ukázkové a teď v osmém týdnů poslouchám že tomu dáme týden, ale že to moc nevidí, protože je tam jen menší zloutek a žádné embryjko ![]()
Anonymní a dělali ti už nějaké testy nebo řekli ti kvůli čemu to neklaplo? z vlastní zkušenosti vím, že doktoři mají na všechny vyšetření času dost. Přítom kdyby udělali vše potřebné hned, tak mohli předejít stresům z nepovedených pokusů. Z prvního ivf jsme měli tri mrazacky a jedno čerstvé jsme zavedli. Vsechny přišli vniveč jen proto, že jsem měla imunologický problém a vůbec se neuchytili, až po čtvrtém pokusu jsem si vydupala imuno a přitom to bylo klíčové ![]()
@Kozicka87
Máme akorát genetiku, jinak imunologické vyšetření ne, taky mě to už napadlo, jestli by i v tom nemohl být háček. Každopádně doktorka říkala, že ET se nemusí povést, kvůli nadměrné stimulaci a že tělo není prostě “v pohodě”… já jsem se docela v pohodě cítila, jen 2 dny po opu jsem cítila tlaky, ale nic strašného oproti holkám, co zde píšou
Je to pro mě záhada, ale asi máš pravdu, imunologii si zkusím vydupat. Jak dlouho to vyšetření trvá?
@Anonymní píše:
@Kozicka87
Máme akorát genetiku, jinak imunologické vyšetření ne, taky mě to už napadlo, jestli by i v tom nemohl být háček. Každopádně doktorka říkala, že ET se nemusí povést, kvůli nadměrné stimulaci a že tělo není prostě “v pohodě”… já jsem se docela v pohodě cítila, jen 2 dny po opu jsem cítila tlaky, ale nic strašného oproti holkám, co zde píšouJe to pro mě záhada, ale asi máš pravdu, imunologii si zkusím vydupat. Jak dlouho to vyšetření trvá?
Ahoj, to určitě zkus, pokud nemáš žádné vůbec do dalšího IVF nechoď, imuno je hotové myslím do měsíce, možná ani ne.. Asi jak kde.. Ale třeba mě ho dělali asi 3×, vždy vše ok, ale až těsně přes IVF jsme zkusila napsat svoji imuno doktorce (jsem alergik), že mám každý 3 měsíc biochemko, a že zkusíme IVF a zda by mi neudělala nějaké testy ještě a vypadá to, že to zabralo.. Ten test stojí 6 tis, tak se do toho doktorům nechce.. Přitom ho mají na webu, nemůžu pochopit, že mi ho 3 roky nikdo neudělal a nechali mě se trápit.. Kam chodíš resp. odkud jsi? Nemáš trombofilní mutace? Máš vyšetřenou štítku a nemoci jako chlamky, ureaplasmu, toxoplasmu atd? Promiň za dotazy jen se snažím pomoct ![]()
@Elalis
My jsme zkusili 2× IUI a z výsledků je patrné to, že partner má hodně špatnou morfologii spermií, tudíž jedna z příčin, proč nešlo přirozeně otěhotnět bylo i tohle. Jinak nic konkrétního nám nezjistili, cykly mám pravidelné, ovulace probíhá. Takže jsme zkusili Ivf a nyní čekáme, co bude dál. Nechci se zbytečně zase stresovat tím, že najdou něco v imunologii, ale asi nic jiného nezbývá. Chtěli bychom zkusit ještě 2.Ket, když ET nevyšlo. Kdybychom měli jen jedno zamražené embryo, neváhala bych a šla bych na imuno ihned. Ale v okolí mám pár holek, co jim to vyšlo až napodruhé nebo napotřetí. Chodíme do reprofitu. Pohlavní nemoci nám brali krev před ivf, takže to by mělo být ok. Štítná žláza taky v pořádku. Biochemko jsem taky nikdy neměla
Anonymní: určitě si ji vydupej, protože je mnohdy na vině nějaká alergie, třeba na spermie a nebo buňky NK. Taky můžeš mit alergii na celá embrya ![]()
@Anonymní píše:
@Elalis
My jsme zkusili 2× IUI a z výsledků je patrné to, že partner má hodně špatnou morfologii spermií, tudíž jedna z příčin, proč nešlo přirozeně otěhotnět bylo i tohle. Jinak nic konkrétního nám nezjistili, cykly mám pravidelné, ovulace probíhá. Takže jsme zkusili Ivf a nyní čekáme, co bude dál. Nechci se zbytečně zase stresovat tím, že najdou něco v imunologii, ale asi nic jiného nezbývá. Chtěli bychom zkusit ještě 2.Ket, když ET nevyšlo. Kdybychom měli jen jedno zamražené embryo, neváhala bych a šla bych na imuno ihned. Ale v okolí mám pár holek, co jim to vyšlo až napodruhé nebo napotřetí. Chodíme do reprofitu. Pohlavní nemoci nám brali krev před ivf, takže to by mělo být ok. Štítná žláza taky v pořádku. Biochemko jsem taky nikdy neměla
Imunem není důvod se stresovat, když něco najdou je to dobře, ptz je co léčit
, ale pokud máte špatné spermie IVF by opravdu mohlo pomoct, tak budu držet palce ![]()
Děkuji holky, určitě budu informovat
Ale imunologii zkusíme, ať máme čistý štít.
@Kozicka87 presne tak jak pises urcite se ve ctvrtek ukaze 🙂
@anonymni, ja mam taky Reprofit a vubec mi imunologii nenavrhovali, ani kdyz jsem se ptala, jestli bychom nemeli jeste neco vysetrit. Mam pocit, ze tu imunologii moc delat nechtej.
@daudinka v Gennetu i Iscare ji dělají automaticky nezávisle na tom zda chceš IVF.. Já jsem si vyžebrala i DNA fragmentaci spermií na doporučení někoho tady z emimina.
@daudinka protože je drahá, mně bylo řečeno v caru, že jí dávají až po třetím neúspěšném embryotransferu. Ale ženská z toho má pak nervy, že se nevede a oni čekají. Děs tenhle byznys ![]()
Zdravim vas holky, mam dotaz. Poprve budu stimulovat od 2.dc. DNes jsem 1.DC. Pani doktorka mi rekla, ze s odberem vajicek at pocitam 12.-13. DC. Muj pritel bude 10.-12. Den cyklu na sluzebni ceste. Takze realne muze 13. DC. MOje otazka zni: muze se stat, ze bude potreba jit na odber driv jak ten 13den? Partner rekl, at to radsi odlozime o mesic, abych si to nepichala zbytecne a pak treba by byla potreba odebrat vajicka 12dc a on by nemohl jet dat svoje spermiky.🤷🏻♀️ nevim jak to funguje. Stimuluju poprve A nechci cekat dalsi mesic🤦🏻♀️
@Tíma88 odběr se stanovuje podle rostoucích vajíček… ja např stimulovala taky od 2DC a odběr jsem mela 12.den.. takže tě nepotěším, ale nerozhodujes o tom ty, kdy se má jít na odběr, a bez spermii to nepůjde, vajíčka se musí hned oplodnit nebo je můžeš zahodit
už tak je to celé stresující, jestli vám to nevychází, tak mě to moc mrzí. Šance samozřejmě je, že to bude až později, ale to nevíš dokud nepůjde na první ultrazvuk třeba po tydnu začátku stimulace, aby viděli, jak reagujes…
@Kozicka87 To mi přijde hrozný, pokud je ta možnost radši jít jinam. Jejich logiku chápu no, dokud to platí pojišťovna co by se namáhali, počkají až to budou sosat napřímo.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.