IVF 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1228
4.3.23 11:28

@Mirakla jooo přesně..tak jsem stresovala i já..nakonec jsem se MS nedockala..ale nevím to stejně moc dobre :,(

Příspěvek upraven 04.03.23 v 11:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
4.3.23 11:30

Holky, tak z největšího nadšeni zase noční můra..dnes jsem delala test a opravdu slábne :(((( z nádherné dálnice je už půlka sytosti :( :,(

To fakt není možné..už potřetí ;((( nechápu to..na klinice jsou nadšeni ze mám ze 4..3 tip top embrya skvěle kvality ale přirozeně nejde a nejde..vždycky se to zastaví ve vývoji..achjo.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
4.3.23 12:15

@Mirakla mluvis mi z duse :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
4.3.23 12:19

@kamaradka32 uvidis, jak to dopadne.. kdyztak mas fakt ty 3 zdravy embrijka v zaloze a vis, ze jsou zdravy :hug:. Ono vezmi si, kolik vajicek jsi mela a kolik z nich je zdravych a vyvijelo se. To pak prirozene je velka pravdepodobnost, ze to bude jedno z tech nevyvijejicich se. Ale uvidis, co rekne hcg a kdyztak urcite brzy budes mit dve carky znovu a uz to musi vyjit :srdce:

Prave se moc bojim, ze mit vlastni bebudeme :( ale snazim se na to nemyslet a soustredit se na to, ze to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
4.3.23 12:24

@kamaradka32 nestresuj se zbytecne testama!! Uvidis ze to dopadne dobre! 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
4.3.23 12:43

@daudinka mas pravdu, to je fakt jedine co mě uklidňuje, ze tam máme 3 embryjka :srdce:..

A vy se snažíte dlouho, kolik Ti je? Proč by jste neměli..myslím ze se i když treba po delším čase dočká fakt každý až na úplné výjimky..i dle dr po 3 transferech je těhotných 90% žen..! To je vlídná statistika :srdce:

@nikejsn jsi moc hodna! Ale proste to nějak vnitřně vím..už jsem si i dala kafe :mrgreen:

Holky to zase budou dlouhé měsíce než člověk dostane MS než zase další cyklus a další MS a pak ovu..ty vogo budu mít dítě v 50sati možná :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
4.3.23 13:20

@kamaradka32 a máš imunologii jestli nemáš třeba alergii na spermie, ovaria nebo bunky jako takové :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
4.3.23 13:32

@kamaradka32 to čekání je nejhorší, od ledna vim, ze musime na ivf a ted teprve budu moc zacit stimulovat, snad. Hrozne se to tahne. A transfer, jestli bude nejaky zdravy embrijko vyjde asi nejdriv az na kveten.

Budou delat genetiku embrijkam, co preziji ten cca 6.-7.den, protoze manzel ma chybu v genu a podle pravdepodobnosti 70 % z tech vyvijejich se embriek budou mit tu chybu taky. Z 6 embriek, co se dockaji genetiky, mozna budou zdrave 2, ale jen mozna. Proto mam strach, ty nase sance jsou fakt maly. Ale proste se musim drzet nadeje, nic jineho delat nemuzu.

Snazili jsme se sami 2 roky, z toho jeden potrat a jedno biochemko. Ted je mi 32, vim, ze bude hur, ale zadna hitparada to na prvni dite neni..jeste s tema nasima vyhlidkama.

Ale proste krok za krokem, hlavne pozitivne :srdce: tesim se, az konecne budu moc zacit stimulaci a budu se proste hodne modlit, aby nam zivot taky dopral miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
4.3.23 13:39

@daudinka no to úplně chápu, ze mas obavy..ale na druhou stranu ta selekce nemusí být až tak velká..třeba se proste zrovna urodí více těch zdravouckych..člověk fakt nikdy neví..je to trochu loterie..ale jak říkáš, step by step..a šance určitě je, jen to třeba nebude hned na poprvé..a taky třeba zrovna bude..víš co, spousta věci jde ještě mimo nás a poznatky medicíny..držím Ti palce a hlavně přeji trpělivost..chápu ze 32 se ti zda už tak tak na první dítě..no ale jsou na tom ženy mnohem hůře..sestřička z kliniky říkala, ze chodí ženy i 42-46 let a to pravidelně..ze to vůbec není výjimka dneska … :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
4.3.23 13:42

@Kozicka87 ahoj :)) mám imunologii kompletně v pořádku..vlastně veškeré testy..nepřišli nám lautr na nic.. :(..Dr říká ze to musí být asi spatna kvalita vajíček..ale když by byla tak spatna tak by nebyly 3 zdravá embrya ze 4..nebo já už tomu fakt nerozumím..bojím se ať to není něco ve mě..jakoze s tou implantaci v děloze..ze třeba embrya byly ok ale něco jiného ve mě se tam kazí..nějaký třeba chronicky zanet nebo co já vím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
4.3.23 15:01

@kamaradka32 nebo jsi možná jen ve stresu, to dělá taky hodně, vlastně to dělá až 60% úspěchu, ten stres, že se to nepovede atd…ale těžko říct každopádně u nás to dělala právě imunologie a alergie na spermie :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
4.3.23 15:47

@Kozicka87 tyjo myslíš..já jsem celkově takový pragmatik, ve smyslu..ze podle mě psychika na to moc vliv nemá (pokud nejde o nějaký extrém ala rozvod, úmrtí v rodině atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
4.3.23 17:26

@kamaradka32 hele mozna to byla jen fakt blba nahoda. Ted to mas pojisteny, ze ty embrijka by mely byt v poradku, tak uz to klapnout musi :hug:

Vis co, clovek si to maloval, jak prvni dite nejpozdeji ve 28 a nakonec jsme se zacali snazit az ve 30. A to jsem si naivne myslela, ze bude mimi hned :D

Ja verim tomu, ze se veci deji, jak maji a ze pro vse je nejaky duvod. Ale uz bych si prala, aby zivot naznal, ze nastal ten spravny cas i pro nas :D

Jsem neskutecne vdecna za to, co dnes doktori dokazi :srdce: bez nich bychom nemeli sanci..nebo by to mohlo dopadnout spatne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
4.3.23 17:36

@daudinka Jj ty plány jsou nejhorší.. :mrgreen: taky se tomu smeju..my se začali snažit ve 2 letech malého ze jsme chtěli děti 3 roky od sebe plus minus..no malému bude 5 za 2 měsíce a niiiiic :cert: proste člověk plánuje plánuje..a hovnousek z toho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
4.3.23 21:19

@kamaradka32 za sebe můžu říct, že člověka stresuje i to o čem ani neví, že je stres…klasicky člověka vykoleji úplné banality, ale co si budeme povídat i to vše kolem umělého oplodnění je tlak a pořádně to dokáže ženu rozložit… mně pomohla, teda myslím hormonální joga, dá se cvičit v klidu domova… já jsem cvicila podle moon yoga na YouTube ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.