Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Navzdyoptimista tak snad tahle metoda zabere
Máš můj obdiv já mít za sebou 4 ivf a nic tak mě asi klepne
hodně štěstí ![]()
Holky a je treba u IVF vetsi sance, ze nedojde k samovolnemu potratu nebo zamlklemu tehu? Pred rokem jsem v 11 tydnu musela na revizi prave kvuli zamlklemu tehu, dva mesice po revizi jsem mela opet pozitivni tehu test, ale po tydnu jsem to dostala, tak me napadlo, kdyz vlastne pri IVF vybiraji tu nejkvalitnejsi spermii, jestli se to roziko potratu snizuje nebo je to blbost?
@Jezelia zbylo mi jen jedno…
Tentokrat byly folikuly prázdné, odebrali 4 vajicka, oplodnily se dvě a jedno to vzdalo…tak dostal bojovnicek sanci a už ho mám od včera u sebe…ale je to cely na palici
@meloune Ja bych rekla, ze s ohledem k tomu, ze vlastne vybiraji pak nejlepsi embryo, ktere ma par k dispozici, tak se určitě sance na potrat apod snizuje. Kdyz si vezmu jaka sance je aby se bezne uchytilo nekvalitni vajicko nebo spermie… manzel mel 11mil. spermii a po tom chemickym bludisti zbyl jen 1 milion kvalitních spermii a presto z 9 vajicek se vyvinula jen 3 slusna embria, ze kterych jen jedno bylo kvality ab, pak uz mame jen jedno bb a jedno jeste mene kvalitni.
Holky zeptám se jak to je pokud nedojde k ET počítá se to jako pokus?
Mě boužel cysta brala během stimulace ty hormony a výsledek 3 vajíčka 2k.o a 1 se oplodnilo… tak můžu doufat že aspoň to jedno se bude dál vyvíjet. Nervi v prdeli, mimochodem doktorka o cystě věděla už měsíc před stimulaci.. ale nic z tim neudělala
až potom
jinej doktor z Caru mi řekl že boužel cysta bere ty hormony
![]()
@NeferetNefertari no, muj chlap ma celkove mnozstvi 160 milionu, ma je i rychle, ale bohuzel pouze 3% tvarove spravnych
, i kvuli tomu nam nedoporucili iui, ale hned ivf, a kdyz jsem si cetla, co to obnasi, tak me to napadlo, ze kdyz tam vlozi to nejkvalitnejsi embryo, ze by se mohlo riziko potratu snizit. A je pak k nastvani, kdyz se to neuchyti ![]()
Tak za chviličku jdu na transfer. Nakonec z 5 embryek zbyla jen dvě, ale top kvality. Takže mrazit budeme jen jedno. Tak moc doufám, že se to povede hned napoprvé.
Ahoj holky,
včera jsme byli s partnerem v Cube a od konce příštího týdne začínám poprvé stimulovat. Mám polycistické vaječníky, hodnotu AMH mám 7,5 a podle p. doktorky mi uzraje minimálně 30 vajíček a nemine mě OHSS. Bohužel máme hodně špatný spermiogram (cca 15 spermií v celém vzorku), takže nám řekli, že zkusí ICSI, ale šance, že vzniknou životaschopná embryjka je hodně malá. Nabízeli nám i dárce, ale to jsme s přítelem odmítli, protože chceme biologicky naše mimi. Máte některá podobnou zkušenost a zadařilo se některé z vás? Moc děkuju za každou zprávu. ![]()
@Lulusila Mozna zalezi na pojišťovně? Potazmo ja mam CPZP a doktorka mi rekla, ze tahle pojistovna bere to ze cyklus probehl ve chvili kdy si vyzvednu leky s tim ze prvni transfer hradi pojistovna a dalsi pak my. Divny ze ti dala injekce, kdyz ti nasla cystu. Ja musela na prohlidku na konci cyklu, protoze jsem cystu parkrat mela a kdyby ji nasla, tak bychom miseli vse odlozit. @meloune jasne ze se to vzdy nemusi povest, ale ta sance ze to bude dobre je mnohem vyssi ![]()
@meloune Moc dekuji za podporu
Doufejme, že ano, musíme oba zabojovat a zvládnout to. A jak jsi na tom vůbec ty?
@ZuziH85 ja cekam na schvaleni od pojistovny a za 9 dnu to mam dostat a pojedu si pro injekce, takze kdyz vsechno dobre pujde, na konci dubna uz bych mela vedet, zda se zadarilo. Ty bud hlavne v klidu, odpocivej, dali Ti tam kvalitni embryjko a ja verim, ze se mu u Tebe bude libit a ze nam tady vsem dodas nadeji, ze i napoprve se muze zadarit 😘
Tak dneska transfer…ze tři to zvládla dve,takže jeden mrazik a jeden už snad roste u mě.
Dala jsem si prodloužení kultivaci,hatching a embryo glue…víc už jsem udělat nemohla.
Teď je to na něm.
Bude mi 36 a bude to moje první mimo…dva roky snažení a hormonů se snad teď už dočkam
Přeji všem//
@meloune Dekuju. My měli embryjka v top kvalitě, tak doufejme, že se mu u mě bude libit… Tobě také moc držím palecky a dej vědět, jakcto probíhá…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.