Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Asky určo, ono né každé vajíčko je kvalitní, takže oni takto prostě vyberou ta nejlepší a urychlí se to…jinak bys musela těch 9 cyklů vpodstatě čekat na to správné.. blastocysty mají už velkou šanci na uchycení a další vývoj.
Já třeba pak byla u jedné kamarádky, je to už stará paní, zabývá se alternativou, ale původně je MUDr. Ona mi naměřila alergii na sperma a taky borelii v těle, takže jsem asi 3 měsíce byla na bylinkách a odbloku té alergie, pak přišel Covid, tak se vše oddálilo, a teď to vyšlo. Doufám. Taky se furt bojim… Drž se 🤗
@Pavluja bylinky mi byly taky doporučené, ale do nedávna se přesně nevědělo kde je problém až na jeden nevyvinutý vejcovod. Tak to byla bylinková léčba naslepo
až v caru mi sdělili pcos ![]()
Je dobré vědět, že i takto nepatrná léčba, může tělo dobře ovlivnit
mám kamarádku s alergií na sperma, iui samozřejmě neúspěch a po ivf skoro už 2 leté dítě ![]()
@Pavluja kamaradka mela az 14.den 320 a bylo to dobry…ted uz je po 30tt, znam spoustu holek, co mely I nizsi I vyssi ❤️️ Tahle hodnota je super. Kdybys nesla dnes, ale az zitra, bude zase jina…zbytecne se nenervuj ❤️️
@Asky mně právě v CARu dělali imuno testy a vše bylo ok, to až ta kámoška mi to naměřila..a taky jsem musela přestat jíst lepek.. u tebe to bude tou cestou = tim vejcovodem, takže IVF by mělo být dobré řešení a nemysli, 2 blastocysty jsou náhodou super. Někdo nemá ani to. A podle mě bude stačit jen ta jedna ![]()
@LBL děkuju
To víš, červík hlodá.. ale cítim se dobře, tak je to určo na dobré cestě.
Ty máš i pěknou čárku, takovou jsem měla tak osmý den
Tak ať ti dál sílí ![]()
@Sisres To mě mrzí. Znám ty nervy a ten pocit.
Vim, jak špatně se tomu věří, ale opravdu to ještě nic neznamená. Spousta žen má dušíka mnohem později. 7. den ještě není nic rozhodnutého, zvlášť když nekrvácíš. Nemá smysl nic radit, myslet na to budeš, ale vydrž ještě ![]()
@Pavluja děkuji za utěšení
možná to je brzo když nepočítám den vkladů tak 6 den. Zkusím to až 10 den dřív ne
tobě gratuluji ke krásnému Hcg
krásně prospíváte ![]()
@Sisres Díky.
Den transferu se nepočítá, tak jsi 6. den. To je fakt brzo. ![]()
@LBL Teda máš fakt krásnou čárku. 👍 ☺️ To já neměla ani náhodou. Myslim, že už můžu gratulovat, určitě ti bude krásně sílit.
A pro holky, co čekají…fakt jsou na těch začátcích velké rozdíly…všem hodně štěstí.
Mně dnes v CAR potvrdili, že moje hodnota hcg je úplně v pohodě a 11.8. jdu na ultrazvuk. Ale pořád velká pokora, vyhráno není dokud je mimi v bříšku. ![]()
@Pavluja Ja se porad strasne bojim, aby uz u me zustalo. U mas jina moznost, nez IVF neni, takze clovek se k tomu upina…
A presne jak to pises, na Tom zacatku jsou velke rozdily. Nekomu se carka ukaze az 8.-9.den…Tak doufam, ze nas tu bude co nejvice s //.
S tim hcg to je uplne stejne…jit tam jiny den, mas to hcg zase jine…❤️️ Bude to dobre. Ty jo, az 11.8.? U nas objednavaji do 14dnu po pozitivnim hcg.
@LBL Já vím, já se také bojím. To je normální, zkoušíme kvůli mimi kde co, modlíme se, bojujeme…ten strach je přirozenej. Ale jsme silné a vydržíme. Kdyby tohle měli podstupovat chlapi, tak 80% rodin by bylo bezdětných
Mysleme pozitivně, bude to dobrý!
Jinak já taky byla překvapená, v papírech mám napsáno objednat se na ultrazvuk po 14 dnech od roho 14. dne po KET a sestra mi řiká, že to nemá smysl, že až za tři týdny a že to bude lepší. No, čekání bude hrozný, ale jestli to má být v pořádku, tak prostě bude a ten týden možná bude znamenat, že třeba už bude srdíčko ![]()
@Pavluja taky bych konecne chtela videt a slyset srdicko ❤️️ A mit snad vsechno v poradku ❤️️
Ahojky, moc děkuji za odpovědi a za podporu, už je mi. mnohem lépe a cítím se dobře, akorát jsem to dnes dostala, ale hodně brzy, myslíte že je to v pořádku? Jsem 5 dní po opu, tedy asi 19 DC…kontrolu ale máme naplánovanou až 19.8. myslíte že mám zkusit zavolat zda nemáme přijet dřív když už jsem to dostala aby mi udělali let tenhle cyklus? Nechci čekat zase další měsíc…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.