Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj děvčata, jdu si pro radu a trošku se vypovídat, je mi fakt ouvej, ale fyzicky než psychicky…v pátek jsem byla na opu, měla jsem 40 folikulů, z toho 15 dobrých vajíček, včera mi volali že se povedlo oplodnit 7 vajíček…ale můžu říct že takovou bolest jsem nečekala, možná se mi rozjel ten hyperstimulacni syndrom, nevím, ale celý pátek jsem brečela bolesti, nemohla se hýbat, břicho nafoukly jak v 6 měsíci…včera už mi bylo o něco lépe, dneska taky, ale to břicho mě bolí pořád a pořád je hodně nafouklé…snažím se co nejvíc pít, piju i ten Protifar…ale řekla bych že se to nelepsi, mám 5kilo nahoře…na kontrolu máme jet až 19.8. kvůli dovoleným, doufám že se trefíme tak nějak do ovulace, aby jsme na ket nemuseli čekat ještě do září…moc nevím který den cyklu přibližně dělají ten ket…budou mi dělat ještě nějaké vyšetření, stymulovat nebo mi to jen vloží ve vhodný den? Předem děkuji za odpověď… ![]()
@Eliška026 ahojky mela jsem to uplne stejne, taky se mi rozjel ohss, po 5ti dnech se to zlepsilo. Musis to proste vydrzet a prekousnout. Je to strasny, ja vim. A v tomhle atavu ti sgejne ET ani delat nebudou. KET se dela podle ovulace, a nemusi te uz stimulovat nicim. Zalezi jestli budes mit rizeny nebo prirozeny cyklus. KeT se dela priblizne 18-19. DC. Preji moc stesti a at brzo prestane ta bolest ![]()
@Eliška026 to bude dobrý
chce to čas ono se to zlepší, fakt jsi měla hodně oocytů k odběru. Od @sharkac jsem po odběru dostala radu, hodně pít a jíst spoustu bílkovin. Viz. screen z chatu. Jinak, bude se to každým dnem lepšit a s ms už zapomeneš, že jsi na něčem byla a budeš jen počítat dny do ket.
ta ms byla i pro mě zásadní na odvodnění a spadla jsem cca s 3 kily.
Popřípadě o tom promluvit s doktorkou, zda nedá něco na bolest.
Jinak vyšetření tě čeká pouze ultrazvuk, ket dle diskuze nám určovali každé jinak
ale už žádná taková stimulace, jen tabletky, já brala estrofem.
Drž se. A pokud můžeš odpočívej.
Holky, tak jsem to nevydržela a ten test jsem vytáhla. Samozřejmě sněhobílo
teď jsi říkám, zda jsem radši neměla poprosit přítele ať ho někam schová hodně hodně daleko ![]()
Asi už potřebuju zpět do práce
šibe mi doma
nic dělat nemůžu a půlka domu v rekonstrukci.
Jak vy zvládáte čekání? ![]()
@Asky já mám 5 dní po Ketu a taky jsem si říkala že si udělám test zítra.
bud v klidu mě taky hrabe
to čekání je nekonečne. A jak ti je?
@Asky hodne tezce. Jsem 4den po ET. Do vcerejsiho vecera jsem byla ok, pak me zacalo bolet bricho, ale prsa neboli…zacinam se desit. Dnes me sice cely den poboliva bricho, obcas I prsa…ale stejne se bojim, co na testu (ne) objevim…mas nejake priznaky?
@LBL asi to máme každá jinak. Mě zas první dva dny pobolivalo břicho pak nic a ted mi pnou prsa. To jsem měla i minulé a nic z toho nebylo
jinak se snažím dáma fungovat normálně takové ty běžné domácí práce
@Sisres to asi jo…znam i holky, kterym nebylo nic a holky, kterym bylo vse od 2.dne…
@Sisres radši ještě počkej, člověk zbytečně plaší. A hlavně si vsugeruje, že to neklapne.
teď se akorát bojím co když.. ![]()
@LBL mám to zas naopak, prsa taaak bolí, že mě to budí ze spaní ![]()
Jinak příznaky atak..noo já nevím
prsa bolí po tom utrouši, přijde mi že i rostou
břicho mám jak ve 3 měsíci
a semtam to pobolí, ale spíš to cítím na pohmat. A guma u spodního prádla mi vadí v podbřišku, to pak bolí
a chvílemi mám takovou nechuť, ale také to může dělat ten utrouš ![]()
Jen právě mě mrzí ten test, fakt čistý jak lilie, jsem se na to měla vybídnout, teď z toho budu akorát špatná ![]()
@Asky Ja jsem teda strasne uplana. Manzel rika, ze sice brecim casto, ale aby me rozhodilo to, ze nejaka no name holcicka dojela posledni do cile, ze jsem si roztrhla silonky…to neznam 😂 😂 😂. Prsa pohmatove boli, ale ne, ze bych na nich nemohla lezet…spis to bricho. Dnes jsem jela hodinu autem a pak v restauraci utikala na wc, ze jsem to 100% dostala. Mokro v kalhotkach, ale MS nikde…a bolest se drzi dal…ale misty lepsi, misty ne.
@Asky ja jsem 1 den po KET a uz mi to prijde dlouhé…ale ja jsem taky doma a nic nedelam a to je strasne. Musim si najit nejakou zabavu, jinak se zblaznim. To a tim schovanym testem je super napad. Aai reknu manzelovi at ho vazne schova. Chtela bych vydrzet do q0teho dne. A na priznaky je u me brzo ![]()
@Asky máš pravdu raději počkám do 8 dne aspoň
neboj dělala sis test moc brzo určitě se to obrátí v dobrém
držím ti palce
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.