Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tinakaterina píše:
Já zkusila snad vše, byla jsem ve Fr. lázních, chodila na lymfomasaze, zkoušela čínskou medicínu. Pomohla az léčba imunologie. U každého je asi příčina trošku jiná, tak hlavne, aby to nakonec klaplo.
Joo to si taky říkám
… No už máme jen dva pokusy, do dalšího IVF určitě nepůjdeme. Mrknu na ty masáže a objednám tu hysteroskopii.
@Kikuška90: Mrzí mě, že se ti nedaří. U šesti PGS vyšetřených embryí je to neuvěřitelná smůla. Jsem jen laik, ale nevěřím, že bys ty, nebo tvůj CAR mohli udělat něco jinak, něco jiného, něco líp. Teorii, že implantace je ovlivnitelná centrem, razí pan doktor Texl z brněnského Heliosu, který neúspěchy jiných center vidí v „kvalitě“ centra a neúspěchy klientek Heliosu se prostě stávají. Znám spoustu žen, které transferovaly 2 tří denní nevyšetřená embrya a obě se implantovala.
Asi ti to nepomůže, ale já jsem přesvědčená, že někdy žena prostě „neumí“ otěhotnět. Dál věřím, že se občas stane, že jsou partneři nekompatibilní a že prostě spolu dítě nestvoří. Já mám 2 zmražená vyšetřená embrya a náš plán je následovný: jeden KET podstoupím já. Pokud se nezadaří, druhý KET podstoupí moje mladší sestra, která vždy otěhotněla na první pokus. Dítě by bylo partnerovo a já bych ho adoptovala. Pokud se nezadaří ani to, druhá IVF by byla s darovanými oocyty i spermiemi. Cítím, že s 20. letou zdravou darkyní a 21. letým dárcem by mohl být větší úspěch. U mě je to přijatelnější, než adopce, prostě si chci těhotenství zažít.
Držím ti palce, ať to přístě vyjde.
@Kikuška90 Ano, stále se to tak dělá, ale není se čeho bát je to fajn. Také jsem si připadala jak cvičná opice, kvanta hormonů, dvě laparky, genetika, nakonec jsme měli jako samoplátci darovaná vajíčka a nic. Zápřah na psychiku šílený o penězích do toho nacpaných ani nemluvím. Nakonec máme chlapečka od 10 měsíců a jsme rádi ![]()
@Irinka0210 A jak dlouho jste na něj čekali? Vím, že je to kraj od kraje a na množství „požadavků“, ale nám třeba právě paní na úřadě, kde jsme si byli pro ty papíry, říkala, že se čeká rok maximálně rok a půl, tak nám to přišlo jako dost fofr.
..
A vy máte tu přímou adopci? Jestli to chápu správně, tak dítě je vaše a už se nemůže stát, že by se ozvala třeba jeho bio matka??
@Anonymní píše:
@Kikuška90: Mrzí mě, že se ti nedaří. U šesti PGS vyšetřených embryí je to neuvěřitelná smůla. Jsem jen laik, ale nevěřím, že bys ty, nebo tvůj CAR mohli udělat něco jinak, něco jiného, něco líp. Teorii, že implantace je ovlivnitelná centrem, razí pan doktor Texl z brněnského Heliosu, který neúspěchy jiných center vidí v „kvalitě“ centra a neúspěchy klientek Heliosu se prostě stávají. Znám spoustu žen, které transferovaly 2 tří denní nevyšetřená embrya a obě se implantovala.Asi ti to nepomůže, ale já jsem přesvědčená, že někdy žena prostě „neumí“ otěhotnět. Dál věřím, že se občas stane, že jsou partneři nekompatibilní a že prostě spolu dítě nestvoří. Já mám 2 zmražená vyšetřená embrya a náš plán je následovný: jeden KET podstoupím já. Pokud se nezadaří, druhý KET podstoupí moje mladší sestra, která vždy otěhotněla na první pokus. Dítě by bylo partnerovo a já bych ho adoptovala. Pokud se nezadaří ani to, druhá IVF by byla s darovanými oocyty i spermiemi. Cítím, že s 20. letou zdravou darkyní a 21. letým dárcem by mohl být větší úspěch. U mě je to přijatelnější, než adopce, prostě si chci těhotenství zažít.
Držím ti palce, ať to přístě vyjde.
Texla znám, mám načtenou tu dizkusi u nich v centru. A mám z něj přesně ten pocit jako jsi psala ty
Držím Ti taky palce, ať vše vyjde ponejlépe na první pokus
… Jo když si teď vzpomenu jakou jsem měla radost, že máme 6 embryí po PGS.. A ted? 4 jsou pryč a já vážně nevím ![]()
Já bych si těhotenství taky chtěla hrozně moc zažít, ale dítě chci ještě mnohem více ![]()
Tohle je diskuze, kam přesně patřím také. dítě už sice mam z prvního IVF, bude mu pět a už tři roky se snažíme o druhé. Mam za sebou hafo transferů, dvě IVF a několik ketů plus minimálku a ani ťuk, vyšetření všechna, teď tedy čekám na výsledky z imuna, před synem to bylo špatný, pak se to dalo do pořádku.. A u mě je teda psychika dost velký problém. Mam období, kdy je to ok, pak do toho zase spadnu.. Stačí, když otěhotní blízká kamarádka a čeká holčičku (můj sen) a jsem úplně v prd…, samozřejmě si vždycky pobrečím doma… Připadám si jako strašná matka vůči synovi, protože tohle v sobě furt řeším, manžel už o druhé moc nestojí, nebaví ho to furt jezdi do CAR, teď ještě dvě minimálky zkusíme a pak asi konec. On má mizerný spg a já dost anovulační cykly a nízkou sliznice, my dva jsme se fakt sešli
A nikdy asi nepochopím, do bylo před šesti lety jinak, že to tehdy klaplo a pak už ne
![]()
@Martrich Ahooj
Než jsem si přečetla tu poslední větu, tak jsem si celou dobu říkala, co bylo jinak, že se vám syn povedl
Mám tu občas z některých diskuzí pocit, že to prostě jednou jen tak klapne, bez toho aby něco bylo jinak ![]()
Mě třeba Dr. hned po výsledku 6 embryí po PGS řekla, že si je jistá, že z toho alespon jedno zdravé miminko bude
A teď před posledním KETem mi zase jiná říká, že třetí KET nic není.. že to vyjde, ale musíme být trpělivý
Nechápu tu jejich „propagaci“, že šance se zvyšuje počtem transferů… to je vážně jen o tom, že to prostě možná jednou náhodou vyjde. A možná to tak skutečně je ![]()
Já to už řešila s různými doktory, s psychology, chodím na rehábky, cvičím Mojžíšku, tu tedy cvičím až nyní, před synem jsem cvičila a byla v lázních měsíc, tak možná i to tomu přispělo… Ale hlavně jsem netušila do čeho jdu, jedna kamarádka mi tehdy řekla, IVF je jistota a já to tak brala..dneska už vím, že to žádná jistota není, ale možná to tehdy pomohlo. A paradoxně se teď trápím víc než před prvním, to jsem se dokázala hodit do pohody… už to trvá na mě moc dlouho, jsem hrozně citlivá to je můj asi největší problém, když mi kamarádka řekne, že čeká miminko, trvá mi pak dva dny, než to „vstřebám“, brala jsem i AD, pač mi říkali, že to mam v hlavě… byla jsem na transferu v pohodě, a stejně to k ničemu nebylo… Manžela už to „nebaví“, s nikým už o tom nechci bavit, takže je to prostě takové moje trápení, které nevím, jestli mě někdy přejde a strašně mě o štve
Tuhle mi kručelo v břiše a syn mi říká, maminko, ty tam máš miminko? To mě dostalo ![]()
@Martrich Při 1.IVF jsem byla jako Ty a stejně mi to nepomohlo. Šla jsem do toho, že to určitě vyjde, máme problém jen špatný SPG a tím IVF se to vlastně vyřeší. No nevyšlo to a já začala studovat co příště udělat jinak. Stimulace proběhla jiným lékem a trvala déle - takže výsledek o dost lepší. Ale co z toho.. Už nevěřím, že jediný náš problém je SPG. To by se přece u mě embrya chytla. Jenže čím víc nad tím přemýšlím a rejpu se v tom, tím víc přemýšlím, jestli mi to za to vlastně celé stojí.
Jsme ještě poměrně mladí, je nám letos oboum 26, tak mám zase nutkání se na to aspoň půl roku vykašlat a nic neřešit… Jenže vždycky když to zkusíme tak za 2 měsíce máme nutkání a jdeme do dalšího KETu
… Je to začarovaný kruh…
Naštěstí se mnou nedělá nic, když otěhotní někdo v našem okolí… pro mě to nic neznamená, já chci mít svoje dítě se svým mužem.. ostatní mě v tomhle nedokážou rozhodit.
Ahojky, já jsem otěhotněla na 2 pokus / Genet Praha/ Taky jsem přemýšlela, co jsem dělala jiného, než u toho prvního. Takže tady jsou výsledky: 2 pokud jsem prodělala během prázdnin, takže jsem nechodila do práce a celé dva týdny jsem opravdu proležela, na druhý pokus jsem brala injekce na ředění krve/ zjistili na imunologii, že mám hustou krev/ Na druhý pokus jsem pila nějaký bylinkový čaj na pročištění. Podotýkám, že nám nepřišli na žádný nález/ oba jsem byli v pořádku/ a doporučovali pořád zkoušet dokola, ale vzhledem k tomu, že mi bylo 40, tak jsem nechtěla marnit čas. Dočkali jsem se brzo, do půl roku od první návštěvy jsem otěhotněla. Držím pěsti!!!
@martas 40 píše:
@Kikuška90 Jo a taky jsme museli oba brát vitamín D.
A to z nějakého konkrétního důvodu?? ![]()
NO já nevím, to už bylo před 3 léty, ale že to snad trochu vylepší „kondici“ spermií a ženské posílí imunitu těla. Malé děti to berou k vůli kostí,,,takže fakt nevím. Hlavně to chce prodělat všechny vyšetření- jak psaly pisatelky předemnou, aby to nebyly jen nějaké srůsty na děloze.
Babské rady říkají, že změna podnebí taky prospívá- dovolená u sluníčka.