Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Daniela2019 píše:
@Ebony77 Já jsem na konci 1976. Výsledkem účasti ve studii u mě bylo 5 embryí, jedno zavedli a nechytlo se, teď mám od pondělka druhé. Samozřejmě do těch embryí nikdo nevidí a účast ve studii se nedá nakombinovat s preimplantační diagnostikou. Takže jako jsi Ty měla ta 3 embrya nevhodná k transferu, tak já je třeba mám taky, akorát mi to nikdo neřekne.
Ja zas na zacazku 77 opravdu na zacatku1.1. Tak to ti moc drzim palecky a pesti aby vse klaplo a jste ty i kulihrasek v poradku.
My jsme si nechali embrijka tri vysetrit u placeneho ivf. Nastesti to nylo zdarma diky veku. Je mozne ze jsme na tom uplne stejne. Prozo chci jit i do tehle studie. Ne kvuli penezum ale kvuli tomu ze tato studie ma zkvalitnit vajicka.
![]()
@Coccinella 13 ojoj, celý den doktoři, to je radost
ale zas ten screen bez závad nakonec to vylepší
já mám sice ve středu jen cube, ale v pondělí tu zubařku
a taky počítám, že když nebude extra pršet, tak se mezi utz půjdem projít do Šárky, nebo aspoň kolem Džbánu, už jsem tam nebyla sto let a přitom je tam tak krásně ![]()
@Ebony77 Tak to jsem starší ani ne o týden. A je to tedy tak, že když jde člověk na IVF jako samoplátce, tu diagnostiku mu zaplatí pojišťovna? Budu se snažit tyhle zamražené nechat co nejrychleji transferovat a pak bych kdyžtak šla do jednoho placeného pokusu, kde bych tu diagnostiku chtěla.
@Daniela2019 píše:
@Ebony77 Tak to jsem starší ani ne o týden. A je to tedy tak, že když jde člověk na IVF jako samoplátce, tu diagnostiku mu zaplatí pojišťovna? Budu se snažit tyhle zamražené nechat co nejrychleji transferovat a pak bych kdyžtak šla do jednoho placeného pokusu, kde bych tu diagnostiku chtěla.
Ano v nasem veku uz to proplaci pojistovna nam to nabidli hned. Ale ty urcite mezi temi ctyrmi bojovnicky toho sampiona mit budes
Ja a urcite vsichni ti drzime palce a pesti
A cekame jen ty nej // zpravicky ![]()
@Ebony77 Díky, beru to tak nějak v klidu. Už mám 5 dětí, a protože mě nijak zvlášť nezlikvidovaly, chtěli jsme ještě poslední, ale když nebude, tak to taky zvládnu. Nejmladší půjde v září ve 4 a půl letech školky a vidina volných dopolední se mi zamlouvá čím dál víc.
@Daniela2019 píše:
@Ebony77 Díky, beru to tak nějak v klidu. Už mám 5 dětí, a protože mě nijak zvlášť nezlikvidovaly, chtěli jsme ještě poslední, ale když nebude, tak to taky zvládnu. Nejmladší půjde v září ve 4 a půl letech školky a vidina volných dopolední se mi zamlouvá čím dál víc.
To mas krasny. Spousty ratolesti
.Ja mam jen jedno. Dnes uz tedy dospele 24 let. Celou dobu jsme se snazili o druhe a nic jen jednou mimodelozni a to jsem prisla o jeden vejcovod. Na druhem po x letech neodstranitelne srusty tudiz nepruchodny letos v lednu jsem si ho nechala odstranit. A jak to tak byva nekdy to mezi dvema neklape po case. S pritelem (otcem me prvorozene dcery jsme sly pred ctyrmi lety od sebe )podotknu ze v dobrem
pred dvema lety jsem potkala nynejsiho manzela ktery jeste deti nema a strane by jsme si ditko prali ja porat to druhe amanzel sve prvni ![]()
@Ebony77 No jo, tak to máš motivaci. To by možná u vás byla ve hře i možnost darovaných vajíček, v nejhorším, ne? Já mám AMH 3,4 a vajíčka vyprodukuju, což o to, ale otázka je, jestli nestojí, jak se říká, za belu.
@Daniela2019 píše:
@Ebony77 No jo, tak to máš motivaci. To by možná u vás byla ve hře i možnost darovaných vajíček, v nejhorším, ne? Já mám AMH 3,4 a vajíčka vyprodukuju, což o to, ale otázka je, jestli nestojí, jak se říká, za belu.
No ja sem na tom uplne stejne proto doufam ze by mi ta studie mohla pomoct kdyz se zminuji i o tom ze zkvalitnuje i vajicka ![]()
@Ebony77 Bereš inositol v nějaké podobě, ať už čistý inositol, nebo jako já brala Nosifol nebo něco jiného s inositolem? Ten by měl zkvalitňovat vajíčka.
@Daniela2019 píše:
@Ebony77 Bereš inositol v nějaké podobě, ať už čistý inositol, nebo jako já brala Nosifol nebo něco jiného s inositolem? Ten by měl zkvalitňovat vajíčka.
Nn nic takoveho neznam co to je zac? Ja jen porad beru kyselinu listovou a mag e B6 co mi dali a doporucili v Gennetu v Liberci ![]()
@Ebony77 Mám z téhle lékárny: https://www.lekarnatypos.cz/…30x4g-p18728?…
Dá se koupit i čistý inositol, ale mě okouzlily ty sofistikované poměry s jinými látkami. Něco si zkus o tom pohledat, nakonec ta listovka a vitamín B v tom je taky. Inositol by měl zkvalitňovat vajíčka. Pro mě je ta pětistovka měsíčně schůdná, tak jsem to před IVF brala.
@kocourek88 píše:
@Ba-stet zlatííí a kdy Ty jdeš vlastně na KET? Budu si to muset napsat do deníčku, abych na Tebe pořádně myslela! Za tu všechnu podporu, co nám tu všem dáváš si totiž strašně přeju, aby to ten mnousek zamrazený všem natřel a bylo z něj krásné miminko
No, sis myslela, že Tě z bedny už nikdo nevyšťouchne, viď
Ale stejně jsi náš největší úspěch ![]()
Já jsem teď někdy na konci cyklu, myslím, že za tři čtyři dny to dostanu a pak to vypukne. Jako obvykle na všechno čekám, jak nejdéle to jde
Do deníčku si to psát nemusíš, neboj, že bych se neozvala!
@Milikub Ze Šárky jsme právě přišli. Velký okruh já, muž, náš pes a ségřina fenka (= neteř). Teď tu ležíme vyskládaní na gauči a úplně mrtví
Hele, a když jsi před pár lety mořila kaktusy a teď je z Tebe farmářka, to ses naučila systémem pokus omyl, nebo je nějaká knižka Zahradníkem snadno a rychle? Možná se nám naskytne zahrádka v místní zahrádkářské kolonii, tak mě chytaj roupy
![]()
@Ebony77 Ten Nosifol nebo Inositol určitě zkus, chválí ho všichni. A třeba ještě nějaké cvičení - Mojžíšovou nebo hormonální jógu. Máš docela dost času „na přípravu“. Teda já to plánovala taky, ale na tom cvičení jsem ještě nebyla
![]()
@Ba-stet já jsem začala v paneláku s fialkama a orchidejema, to šlo nějak samo najednou
pak u domu, co jsme koupili, je 3500m zahrada a to jsem se nadchla a sháním info o všem možném dodnes
podle toho, co mi chutná a co se mi líbí
a sázím tak nějak, jal to vychází
teď těch deštivých 14dní jsem dumala, kam nasadím všechno, co jsem vypěstovala od zimy ze semínek (rozuměj - v zimě kdekoli v obchodě Jeeee to by se mi líbilo a to taky a někam to pak dám - bylo to asi patnáct pytlíčků a ze sazenic tři plná okna délky 180cm) a začínám mít pocit, že je mi zahrada malá
kus mají oplocený ovce s kachnama, tam se nevyplácí nasadit ani kopřivy
část mám jako užitkovou - ředkvičky, jarní cibul, česnek, mrkev, hrách, aspol… taky rybíze, angrešty, maliny, ostružiny, borůvky, rajčata, papriky, atd… taky ovocné stromy, část tu byla (jabloně a obrovská třešeň) část jsme sadili my (švestky, ořech, hrušky, atd) a část mám okrasnou, tam je lecos, keře, stromky, různé kytky
skalka mi za rok tak přerostla, že bych toho mohla půlku vyhodit, ale je mi to líto, tak to rozsazuju dál a dál
je to spousta práce, ale když vidíš výsledek, ať už je to kytka nebo pěkná malina, tak je to pocit k nezaplacení
aspoň pro mě ![]()