Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
s dovolením bych se ráda mezi vás zapojila. Už několikrát jsem se tu vyptávala a dostala od vás dobré rady. Teď se připravuji v červnu na první IVF v Pronatalu Nord. Mám PCO, byla jsem minulý měsíc na IUI, tento měsíc jsem měla jít opět, ale ani fostimon nepomohl k tomu, aby vyrostl alespoň jeden folikul, takže nic. Příští cyklus mám brát clostilbegyt, ale doktor mu moc velké šance nedává.
Teď trochu navážu na vaší stávající diskusi. Koupila jsem si v prodejně zdravé výživy kapky „Jeřáb ptačí“ od společnosti Herba Vitalis, má to být dobré při ženských hormonálních potížích, tedy při neplodnosti a chybějící menstruaci. Tak to chci vyzkoušet, jestli by nepomohly. No, říkám si, že teď vlastně ani žádné léky nemám, tak dám šanci přírodě a jejím lékům. Už se chytám všech šancí. Nemáte některá náhodou zkušenosti s přírodními léčivy? Nebo, neznáte některá někoho kdo se tím zabývá? Ještě mi prodavačka nabízela „Kakost smrdutý“, prý také pomáhá při některých druzích neplodnosti, jen nevěděla u kterých druhů. Také mají kontryhelové kapky, možná by to mohla být dobrá náhrada pití kontryhelového čaje jak doporučovala myslím Zuzka. Tak nevím. Co vy na to?
Ahoj JJ
Ahojky,
přeji krásnou neděli.
Tady zase sněží
Tolik sněhu, kolik je letos, jsem pěkně dlouho neviděla
a vůbec mi to nevadilo.
Mili, začínám přemýšlet o imunologii a genetice. Asi bych to mohla zkusit, než se pustím na KET. Alespoň budu o něco jistější
Asi se zkusím zeptat v caru. No za zeptání nic nedám. ![]()
JJ, já si už taky myslím, že přírodní léčiva mohou dost pomoci. Ty kontryhelové kapky by mohli být dobré. Mám vyzkoušený kontryhelový čaj a je opravdu dobrý. Sliznice byla ukázková.
![]()
S kakostem nemám zkuženosti, tak snad někdo poradí.
Jinak všem pěknou neděli.
Vladko:
já být Tebou tak to rozhodně zkusim a zeptám se. Třeba Ti najdou nějaké protilátky a pak na to jsou léky myslim Prednisol, to pak dávají při KETu neho IVF.
A pak je samozřejmě větší šance!!! Taky jsem to tak udělala.
No uvidíme, jestli nám něco najdou nebo ne.
Držim Ti palce a pak dej vědět, jestli na tyto vyšetření půjdeš.
Ale doporučují ho hned po první neuspěchu IVF.
Tak jsem toho hned taky využila, protože jsou hrazeny pouze 3 cykly, tak nechci, aby pak bylo pozdě!!!
Hodně štestí!!! A kam jezdíte do Caru?
Ahojky Mili,
určitě to zkusím, chci se na další pokus připravit co nejvíce ![]()
Já jezdím do Brna do Unicy - byla mi doporučena mím gyn. a zatím jsem spokojena.
I když u mě to nevyšlo u holky co byla se mnou na pokoji při punkci to vyšlo
.
u mě v caru slibují, že pokud se IVF nepovede 3× tak 4 je zdarma. A podle nich mají celkem velkou úspěšnost během 3 cyklů IVF.
Takže se to musí podařit i u nás.
![]()
Tak jdu trošku něco dělat, ať přijdu na lepší myšlenky
- to počasí mě už opravdu nebaví.
![]()
Mě taky to počasí už štve
Mylela jsem si, že už bude teplo, sluníčko… lepší nálada,nová energiie… ale tahle zima je fakt dost dlouhá…
![]()
No musíme si počkat.
Tak to jsme na jiné straně republiky, my jezdíme do Prahy (Iscare)…
A že by u vás 4 cyklus byl zdarma? To jsem ještě nikde neslyšela…
Ale jestli je to tak, tak to máte dobrý
![]()
Ale já doufám, že ho potřebovat už nebudeš…
![]()
A kolik máte zmraž.embrijek? My máme dvě a docela se bojim i toho, jestli to zmražení vůbec přežijou a dojde k ET… Ale snad ano.
Některé holky taky tady psaly, že měli 2 embrijka a povedlo se to!!!
Snad taky při nás bude stát štěstí…
![]()
Ahoj holky!
Vladko;ja zacinam s Decapeptylem 29.3. a s Gonalem 13.4.,takze punkci bych mela mit okolo 23.4.
čágo baby
,tady je sněhu jako blázen napadlo přes noc snad půl metru a to jsme u Prahy
.Já už chci jaroooo ![]()
O čtvrtém cyklu jsem taky neslzšela , ale asi záleží na Caru
,to je asi blbost
![]()
Ahoj Leniku!
My jsme tu snehovou nadilku meli minuly tyden,ale ted uz je bohudik vsechno pryc ![]()
Ahoj holky,
taky tady u nás máme dost sněhu, ale brzy zas sleze hned jak se oteplí…
moc tady dlouho nevydrží…
No ten 4 cyklus mi ted docela leží v hlavě, je to divný, pořád řikaj, že jsou hrazeny pouze 3. A pokud by to byla pravda, tak by tam měli dost velký nával, protože spousta lidí si to pak musí platit celé sami…
a není to zas malá částka
![]()
Ahoj Mili ,tak doufám,že až pojedeš do Caru tak se na to voptáš pořádně
,jinak by jsem i já si tam šla stoupnout frontu
,ale ba ne já doufám ,že budu potřebovat jen jeden pokus ![]()
Tak se tu zatím mějte a čauky ráno Lena
Ahoj všechny!
K tomu 4. pokusu - já jsem Vlaďku pochopila (nevím jestli správně) tak, že „její“ CAR nabízí něco jako „akci“ 3+1 zdarma. Určitě to není ve všech CARech. Pravda ale je (už ani nevím, kde jsem to vyčetla
), že 96% párů otěhotní během prvních tří pokusů. Tedy pokud jde o první mimi, na dalšího potomka už další tři pokusy nejsou (což je škoda, docela bych to brala, už mám vyplácaný 2 a o další mimi se budeme pokoušet s dárcem… ale to sem teď nepatří…). Přeju vám holčičky, ať se vám to podaří nejpozději HNED!
Pa pa berunky!
P.S.: Zítra jdem na „velký“ ultrazvuk, tak vám večer napíšu, jestli je to Spytihněv nebo Eutanásie…
![]()
![]()
Barbánku , držím palce.........taky bojujeme se jmény
Lena pa pa pa
Ahoj Leni,
tak jaké máte jména?
![]()
Barbánku: Také Ti držim palečky a nezapomen nám pak napsat … jaké to bude jméno..
!!!
Dobrý večer všem,
tak konečne po týdnu jsem zase tu. Přiznávám se, že mi ještě zbývá asi 15 stran, které musím přečíst, ale moc mě potěšilo, že můžu porovnávat zážitky a panem Dr. Los Chovancem, protože k němu s manžou taky chodíme. Vždycky si připadám jako nedoslýchavá. Sice mu rozumím, ale opravdu mluví strašně potichu. Já mám teď za sebou asi MS, nevím, bylo to strašně slabounké a o týden dřív. Uvidím. Budu čekat na další a doufat, že ta už bude normální, abych mohla na KET. Co je dobré na nějakou tu detoxikaci organismu? Já užívám jenom kys. listovou a pro mě to nejlepší, co jsem kdy dokázala, po 14 letech jsem přestala kouřit. Vlastně jsem přestala těsně před IVF. Ale až když nám to nevyšlo, tak jsem si uvědomila, co chci. A kouření to není. Vím, že to zní jako chvástání, ale kuřáci určitě ví, o čem mluvím.
Hodně zdraví a štěstí všem těhulkám a samo taky snažilkám!!! ![]()
Ahoj Ivko,
za to kouření Ti moc gratuluji!!! Je to dost težké přestat, ale když je tááááák silná motivace
tak to jde líp. Já na tom byla podobně jako Ty, myslim s tim kouřením… tak vím o čem mluvíš!!!
A shodou okolností se také chystáme na Ket.
O té detoxikaci jsme si tady už psaly s holkama, jak jsem psala, tak já beru taky listovku, vitamíny pro těhotné, piji ten čaj kontryhlel ( prý je dobrý na děložní sliznici ), ale snad by se měl pít jen první polovinu cyklu a pak beru ten Chloremax. No a pak to už nechám na přírodě a osudu!
Přeji Ti, at se vám podaří !!!!
![]()