IVF květen 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1784
13.5.19 09:39

Strasne Vam preju holky, at vam neni blbe jak me.. ja fakt tahala 4 dny nohu a na OPU jse sla uz v predklonu.. a to jsem nemela hyprstimulak.
Kazdej to snasi jinak, ale co by clovek pro mimiska nevydrzel… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
13.5.19 09:41

@Viki_xxx Ja piju normlane 4 litry denne, nejsem drobek. Ted piju pet,…ale v noci je to mazec,…naslapu na WC vic, jak na snezku :D:D
Piju i protein, vse se upravuje. POmalu, ale aspon neco.. Drzim Vam palce, at nezazijete po OPU takovy prekvapko, jak ja. Obrecela jsem to, ale tak neda se nic delat.
Druhe embryjko se nam uz zpomalilo, tak pokud se nechytne to ve me, asi nas ceka druhej pokus :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
13.5.19 10:15

@Tereza1805 myslíš ty vajíčka a endometrioza…? To jsem slyselsa prvně od tebe… Netušila jsem že ta mrcha může vlézt i do nich… Takže toho se taky děsím,… Ale nejde a kvantitu, ale o kvalitu… I kdyby bylo jen jedno vajíčko, tak je to potencionální 1 mimi :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
13.5.19 10:19

Holky nikdo asi nestimuluje tim menopurem? ja pri prvnim ivf gonal, ale bylo jen 6vajicek na oplodneni a jen jedno zustalo na zavedeni, ale neuchytlo se. Takze ted podruhe znovu. jinak pred opu i po opu mi skoro nic nebylo, ale asi jsem nereagovala tak jak bych mela.tak jsem zvedava co ted..a kdyz mate neschopenku, tak budete doma po transferu az do testovani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
13.5.19 10:23

@Viki_xxx Hele, bylo to divne. Po OPU za mnou prisla embryolozka s tim, ze vajicka jsou „divna“ a jestli nemam diagnotikovanou endo. Rekla jsem ji, ze ne.
Rekla mi, ze mame dve vajicka a zbytek foliku byl plny vody a endometrii. Cumela jsem jak blazen. Pak mi DR rekl, ze ji mam. Predtim mi rekli, ze mam 8-10 vajicek, takze sok.
Chytla se oba, jedno 4bunecne mam od soboty v sobe, druhe asi zitra zlikviduji…
Nicmene reseni je pak dat ne kratky protokol, ale dlouhy, tzn. hormony na cca 18 dni, ted jsem mela 9-10, cca. Tim se pry i potlacuje a „leci“ to endo.
Nenadelas nic, spis to byl sok, asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
13.5.19 10:31

@Tereza1805 to chápu.. Uvidíme, chová se nevyzpytatelne a kdo ví, kam všude proleze, já ji mám diagnostikovanou už cca 5 let, ale dle problémů ji mám asi hodně dlouho… A přitom jsou holky, co s ní v pohodě otehotnely, takže to chce pozitivní přístup :dance: :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
13.5.19 10:37

@Viki_xxx Ono by to uplne nemelo branit otehotneni, ale asi mas pravdu, ze zalezi, kde je.
Spis by se na stimulaci mel davat ten dlouhy protokol, co ji potlaci, aby se endometria nedstavala do vajicek…to mi bylo receno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
13.5.19 10:38

@vejuuu ja ano… Až do testování, pro svůj klid… Navíc bych se asi nemohla moc soustředit na práci 🥴

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
13.5.19 10:40

Ja jsem od OPU doma, to bylo pred tydnem v pondeli. V Sobotu byl ET jedna blastocysta a tri mame v mrazacku. Prakticky od sobotniho odpoledne az do noci na dnesek jsem mela furt boleni presne jako pred menzes, tak doufam ze to byla treba ta nidace a ne neco spatne… po ET jsem nevydrzela lezet ty dve hodiny ale jen 30 minut, protoze jsem se malem pocurala… musela jsem proste jit, jinak by mi prasknul mocak :nevim: Kazdopadne ted uz se citim dobre a ceka me velke cekani az do 23.5. To jdu na krev. Doma zustavam az do 26.5. Tak uvidim jak mi jeste bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
13.5.19 10:51

@Arginka Jako o mocaku mi ani nemluv. Prede mnou se jeste tam zasekla jedna pani a ja od priju na ET s tim mocakem cekala 2,5 hodiny. Myslela jsem si, ze se poprve v zivote verejne pocuram. Me rekli 10-15 minut, dala jsem 15 a pak bezela :D:D Drzim moc palce.
Ja byla na ET taky v sobotu, ale jen dvoudenni - 4 bunecny emryjko. Dalsi bohuzel asi nemame, tak se modlim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
13.5.19 10:57

@Arginka to myslím že snad nevadí, nedávno jsem četla nějaký článek, který psal dr z car… Ze není potřeba ležet, embrio ti dají v nějaké tekutine a to celé prilne ke stěně dělohy… Ležet prý stačí 15-20 minut… Někde nepíši ani to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
13.5.19 12:37

Jste tu některá, která teprve stimulujete? Já mám dnes po 4. Injekci gonal 175 jednotek. Moje vaječníky už celkem ožívají :D jak jste na tom vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
13.5.19 12:45
@Vendy 95 píše:
Jste tu některá, která teprve stimulujete? Já mám dnes po 4. Injekci gonal 175 jednotek. Moje vaječníky už celkem ožívají :D jak jste na tom vy?

Ahoj, já dnes 6 den s bemfolou 225, dnes prvně i orgalutran.. Ten ještě i zítra a ve středu na kontrolní utz… Mě bolí břicho celou dobu, nejdřív ms, kterou mám šílenou i normálně… A teď toto… V leze je nejlíp, když břicho nemackam :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
13.5.19 12:47

@Viki_xxx
Já jdu taky ve středu na ultrazvuk. Já mám nízkou dávku protože na všechny hormony hodně reaguju. Taky ležím no je to nejvíce snesitelné. Pozoruji taky zvýšenou chuť k jídlu :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
13.5.19 12:55

@Vendy 95 tak to se máš… Mě zlobí žaludek, do jídla se naopak musím nutit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.