Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, to jidlo je stejne vecne tema, ze? Nakonec si tu neschopenku asi napsat necham, kazdy den porad hubnu a kolisa mi tlak. Tak se zitra domluvim s lekarem. Cely tyden se jen valim. Zacinam si pripadat jako hypochondr. Co jste delaly o vikendu vy holky?
@Akulínek85 no je, jidlo je veda i zabava
. To dobre delas. Vsadim se, ze nemocenska ti prospeje. Budes v klidu, vyspis se, odpocines si a treba se ta vaha i tlak umoudri. No ja lenosim cely vikend. Akorat jsem navarila a napekla a dneska jsme byli nakrmit slepicky a kocoura na zahrade. A podarilo se mi vymyslet receptik na nizkosacharidove vetrnicky bez cukru a mouky
. Ktere uz jsme za vikend stihli uspesne sezrat. Aniz bychom pribrali. No neni to skvele ta strava? ![]()
@danaet Jsem právě vycetla, ze ovoce ne. Ale jak píšes maliny, boruvky jo. Boruvky mám v mrazáku i rybiz. Ale mam obavy, ze bez toho ovoce to nedám. Ohledně vaření se zatím nepoustim do velkých akci, sice uz chodím, ale 100% to není a jakmile trochu vic zatížím, tak mi koleno oteka. Dneska opět vařil přítel, plněny papriky pečené v troubě a super
. Naštěstí ho varit baví
. Psylium si dávám do jogurtu, musím říct, ze si mi srovnalo vyprazdnovani. Mívala jsem problémy se strevama, je to blbý o tom psát, ale lecos mě prohnalo ![]()
@Akulínek85 Nejsi žádný hypochondr
,bohužel každý to ma jinak, určitě se ti časem udělá lépe. Tu neschopenkou ti schvaluji, budeš doma pěkně v klidu a určitě i nějaký kilco naberes. Ja celý vikend taky provalela a nejen vikend. Uz začínám byt nervni, jak nic pořádně nemůžu. Dneska jsem alespoň prevlekla postele. A asi se mně bude televizní maniak, za celý rok jsem neshlidla tolik filmu, pořadu, jako za tři týdny meho valeni. Za hypochondra jsem byla ja, od října jsem běhala s tou nohou, nejdřív tromboza, pak od zad a na konec skriply nerv
. Az když jsem měla koleno jak hlavu, tak se to zacalo řešit
. Tak snad jsem si letos to nejhorší vybrala. Opatruj se a přeji ti, at je ti co nejlíp ![]()
@danaet Ty vetrniky budou určitě luxus. Zahlidla jsem na FB, nekdo je tam taky daval a vypadaly úžasně ![]()
@Evva21 no to jsem davala ja
, i s receptem, pokud myslis tyto
. Kazdopadne ja jela 2 mesice s ovocem. Kazdy den bud 1 jablko nebo 2 mandarinky a 1× tydne banan a nicemu to nevadilo. Kila sla dolu i tak a cyklus se srovnal taky. Takze zase tak ortodoxni to byt nemusi. Ovoce v malem mnozstvi si klidne doprej.
A jinak vite jak to je devcata. Kdyz s necim jdete k doktorovi, tak je z vas pomalu hypochondr a kdyz nejdete, tak vam pak vynadaji, ze jste s tim neprisly driv. Clovek ma svemu telu naslouchat a ne ho ignorovat. Preju vam, aby vam bylo uz lepe. Jinak ja taky vypadala na alergologii pomalu jak hypochondr kdyz mne trapila chronicka koprivka. A ono jak ted znam svou diagnozu diky CAR a toho, ze mne doktor poslal i na genetiku, tak to do sebe zapadlo uplne. Nelecena stitna zlaza a porucha genu nadledvin a pcos. Jeste stres v praci, ktery mi k te diagnoze nasadil korunu v podobe i koprivky zrejme. Tak uz si praci tolik neberu a i ta nizkosacharidovka mi dost pomohla. Koprivka je zcela pryc. Holt to neni u mne dieta, ale zivotni nutnost. A libi se mi to
, tak dobre jsem se nenajedla ani nepamatuju
. Manzel uz je lapen taky a jede v tom se mnou. Ale bohuzel krom kafe nebo caje nevari vubec ![]()
@danaet @Evva21 jste sikulky, ze takhle kuchtite a bastite zdrave veci. Zrovna dneska me byla navstivit mamka a nezapomnela se zminit, ze presne takhle ji bylo v tehotenstvi…i kdyz o mem zatim nevi…ale asi tusi…Uz se budu muset taky trochu zberchat, abych alespon uvarila a vyprala…
@danaet to vypada fakt krasne…Tebe peceni asi dost bavi, vid?
@danaet Jj to jsou ty vetrniky
,ještě jsem je včera ukazovala chlapovi
. Jsi šikovná
,ja bych to asi nezvládla. Ale těším se, az budu v plné síle a pořádně si to vaření užiju. Úplně mě fascinuje, co tam lidé dávají za foto, vzdycky se mi sbihaji sliny. Dělám si i poznámky ![]()
@Akulínek85 no bavi hlavne tim, ze to nepecu kazdy den. Porad mi rikaji znami a rodina, jelikoz jim ode mne chutna, ze bych se tim mela zivit. Ale ja si rikam, ze pak by mne to asi bavit prestalo
. Ono to zacalo tim, ze znamy po mne chtel dort. No a pak se ozval dalsi a dalsi a dalsi a uz jsem se vezla. Ted uz to odmitam pect, radsi dam vsem recept
. Chci pect, kdyz na to mam naladu a jen ze surovin, ktere odpovidaji moji strave. Stalo se mi, ze po mne chteli dort i znami od pribuznych, kteri vubec sladke neji, ale chutnalo jim ode mne. A byli mezi nimi i takovi, co meli predstavu, ze jim to upecu jen za cenu surovin. Zdalo se jim, ze 200,– prirazka za praci je prilis. Tak jsem jim poslala recept, aby si to upekli sami
. Ono peceni a zdobeni dortu zabere x hodin casu a mnoho lidi si to vubec neuvedomuje. Takze bavi, ale kdyz mam na to naladu
.
@Evva21 jj. Dneska tam pani davala recept na chlebik ze syra. Uz ho mam upeceny
. Taky jsem prekvapena, co vse jde udelat. Uz mam zapsane v sesitku, hlavne teda to pecivo. Chlebiky a tak. Ja byla zvykla na celozrnne a ono vubec nejde chutove poznat, ze nejsou vubec z mouky (obilovin). Az ziram.
@Akulínek85 No ja jsem teprve na začátku s tím stravovanim. Kdybych tim i podpořila plodnost, tak budu nejšťastnější
. Pokud ne, tak se budu alespoň cítit o něco lépe a i nějaký kilo dolů uvitam
. Jinak ještě si těhotenství neoznamila rodině? Pokud ne, tak to dost chápu, taky bych s tím nechvatala.
@Akulínek85 Mamka to určitě tuší, proto to nadhodila
a čekala, jestli se přiznáš.
Jinak já v pondělí podle ovulačních testů měla ovulaci. I by odpovídalo to „krvácení“ asi, že bylo ovulační. Tak čekám, co z toho vzejde. Sice vnitřně cítím, že z toho nic nebude, ale to nevadí. Hlavní je, že díky stravě se mi rozjel cyklus, a že už konečně vím, jak vypadá pozitivní ovulační test a příště to třeba klapne ![]()