IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
807
7.1.18 17:35

@danaet Moje kamarádka taky rada péče, ale přesně jak píšes, spousta lidí si myslí, ze jim upeče za suroviny. Taky jsem si od ni nechala pect pro kamaráda k narozkam. Řekla jsem co chci za dort a s jakým motivem. Chtěla po mě 800,–,prijde mi to normální. Pritelovi jsem nechavala delat dort kapra, stal me 1200,–,ale ani jsem nemrkla. V životě bych nic takového nedokázala a te práce co je s tím, jo a je to domácí tvorba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
7.1.18 17:37

@Evva21 podle mne tím nic nezkazíš. A znám i děvčata, kterým nepomohlo několik IVF a pomohla jim až nízkosacharidová strava k otěhotnění (přirozenému, bez lékařů, podle kterých jsou neplodné). Něco na tom bude. Opravdu s tou plodností to jde všeobecně dolů. A zároveň jíme čím dál víc obilovin a ovoce, atd. Asi to nějakou souvislost mít bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
7.1.18 17:45

@Evva21 jj, to jsou úplně normální ceny, nic vysokého. Pokud člověk používá kvalitní suroviny a ne samé ochucené ztužené tuky a náhražky, tak ta cena tomu pak odpovídá aniž by si to nějak extra navýšila. Víc než 300,– si za práci neřekla a strávila tím dost hodin. Já se přiznám, že už jsem udělala pár takových dortů potažených fondánem těm, kteří chtěli nějaký tvar. Ale pak už jsem odmítala i to. Je to chemikálie navíc. Takové dorty se hodně potahují fondánem, který je bohužel složen z glycerínu a cukru a éček (kolikrát si říkám, kolik lidí by to odradilo, kdyby znali složení). Tak už jsem pak odmítala dělat i toto (stejně to dost lidí sloupne a vyhodí). Je lepší dort, na kterém je na ozdobu hromada ovoce (nejčastěji používám jahody, borůvky, maliny) nebo ozdůbky z kvalitní čokolády a oříšků atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
7.1.18 19:01

@danaet No,musím se přiznat, ze ten fondan taky nemusím, nikdy mi to nechutnalo. U nás se moc nepece, jen když si přítel řekne. Nebo kdyz ma přijít návštěva. Ale určitě zkusím něco zdravého :). Kdyz už, tak chlap ma rád nepeceny dort s tvarohem nebo zakysankou a ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
10.1.18 09:12

@danaet @Evva21 cusik holky, tak uz jsem taky na neschopence, doktor ani nemrknul a napsal mi ji, ale dalsi kontrola az za mesic. No nicmene je mi porad soufl, takze stejne porad jen lezim. U doktora zase ostuda, jsem tam zacala omdlivat - takze kolem me same tehule s brichem a byly v pohode a ja na lehatku se zvedlyma nohama…citila jsem se jako lemra…Holky ta zdrava strava vam urcite pomuze - minimalne budete vic fit a i to se pocita a pak vam pujde tehulkovani jak po masle…Ja jim ted skoro jen same pecivo a jsem z toho kaput, jenze z ovoce je mi hur a zeleninu taky nesnasim nejlepe…o mase ani nemluve. Ohledne dortiku, my je moc nejime, ale kdyz uz byla nejaka oslava objednavam je z italske cukrarny, kde dort vyjde tak na 600 Kc a ne zrovna velky nebo od jedne zname a to dort vyjde i na 1000 Kc - kdyz si chci pochutnat, tak to dam a cenu neresim. Nebo tedka dorty pece obcas manzel, ale treba mrkvovy nebo cheesecake ne ty tradicni kremove.

@danaet taky si myslim, ze to mamka tusi a ostatni asi taky, ale my to chceme rict, az mi poroste bricho…Hlavne, aby bylo miminko v poradku, ostatni si na to budou muset pockat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
11.1.18 14:50

Ahoj holky, teď sedím na letišťi, tak mám konečně chvilku času si pročíst vaše zprávy. Úplně se stydím, když vidím, jak hezky vaříte a pečete. Já jsem od začátku roku zvládla tak uvařit jednu dýňovou polévku. Vůbec teď nestíhám. Tenhle víkend budu celý pracovně ve Španělsku, kvůli tomu jsem musela i přehodit utz z pátka na dnešek. A doktor protočil panenky, když jsem mu oznámila, že příští týden budu zase dva dny v Německu. V sobotu bych totiž měla píchat Ovitrelle a předtím bych měla chodit jednou za dva dny na utz, aby přesně odhadl, jak folíky rostou atd.. no ale o práci taky nechci přijít, tak co nazbyt? 8o začátek roku je bohužel v práci takový blázinec. Nejhorší je, že 30.1.jedu zase do belgie a počítala jsem, že et nebude, že embryjka všechny zamrazíme a půjdu až na KET a doktor mi dnes oznámil, že kdybych měla hormony a dělohu v pořádku, že by chtěl udělat et s čerstvou blasto, že to zvyšuje šanci, když neprojde zamražovaním a rozmražováním.. No ET vychází těsně před cestou do belgie, no bude to zase pěkně všechno na chlup těsný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
11.1.18 14:55

@Evva21 a jak ti předevčírem dopadla ta kontrola?
@Akulínek85 taky plánuju to oznámit až někdy na začátku druhého trimestru. Tedy pokud se mi podaří otěhotnět, nechci to zakřiknout. Jsem z těch mých nezdarů už dost poučená..
@danaet nikdy nevíš, třeba ti to vyjde i bez ivf, držím palečky!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
11.1.18 17:56

@edika85 ahojky, tak to to budes mit justy justy…No ja vcera byla navstivit neter se synovcem a pak jsem mela hnedy vytok :,( malem jsem z toho zkolabovala, takze dnes jen lezim, max si dojdu na wc. Chtela jsem jet puvodne k lekari, ale nebot uz snad veskere leky beru a doktor rikal, ze do 12. tydne je to proste hop nebo trop, tak jsem nechtela absolvovat ani cestu autem. Je to o nervy. Moc Ti preji, aby vyslo to ET jeste pred Belgii, ale urcite to klapne. Ty pracovne hodne cestujes, vid? No ja uz jsem na neschopence. Manza pracuje dost z domova, takze jsem rada, ze tady alespon nejsem porad sama. Dokonce mi nosi jidlo az na gauc. Kdyz sedim, tak je mi mdlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
11.1.18 18:18

@Akulínek85 tak hezky odpočívej, ať nabereš síly a dokud ti nebude lépe, nikam raději moc nejezdi. Cestuju dost. U minulého IVF jsem se to snažila omezit, protože jsem slyšela, že letadla tomu taky moc nepomáhají, ten tlak ve vzduchu a tak, no ale jelikož mi to nijak nepomohlo stejně, tak jsem se rozhodla, že budu normálně existovat a uvidíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
11.1.18 23:31

@edika85 no ja jsem moc dobře nedopadla. 7.3. Jdu na zákrok, je to nejbližší volný termín :(. Do te doby jsem doma, do práce nepřipadá v úvahu. Doma se snažím jen lehce fungovat, sice mám vycházky, ale moc nevyuzivam. Kdyz už, tak si beru auto a menší nákup zvládnu. Stačí větší zátěž a zase otok. V úterý mi zase tahal vodu a dostala jsem obstrik. Naivně jsem si myslela, ze do týdne půjdu na zákrok, no měla jsem to pěkně naplánovány. Ty se hlavně opatruj a s tou prací to neprehanej :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
11.1.18 23:42

@Akulínek85 To mně mrzí, ze máš takové stavy :(,ale časem to bude určitě lepší, moc bych ti to přála :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
12.1.18 10:02

@Evva21 to pujdes na zakrok na me narozky, budeme Ti drzet pesticky, snad budes pak uz v poradku. Je blbe, ze nebude ten zakrok co nejdriv, ten mezicas je na nic. A rekonvalescence po zakroku je na jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
12.1.18 10:15

@edika85 Jsem zastancem nazoru, ze tehotenstvi se nevylezi…ale ja ted nejsem schopna nic, kdybych mohla, radeji bych fungovala normalne i v praci. Proste kazda to ma jinak a podle pripadne situace se musime zaridit. Taky jsem predem neplanovala, ze se budu valet doma…A pokud Te navic prace bavi, tak asi neni duvod se omezovat, spis to neprehanet, abys byla v pohode. A odpocivat by se melo hlavne v den transferu - pak uz je to asi jen bud a nebo. Ja lezela v den transferu a den pote - uprimne jsem mela sileny strach z toho, aby z toho nebylo opet mimodelozni, takze jsem lezela, aby se to nikam nepohnulo, u ivf je vetsi riziko mimodelozniho, i kdyz ja uz nemam vejcovody, takze ta sance byla minimalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
12.1.18 12:57

@Akulínek85 ten zakrok pry bude tak na 20 minut a po 10 dnech od toho zákroku, začne rehabilitace. Do konce března bych měla chodit po svých. Dnes dopoledne byla u mně kamarádka, ma ke konci ledna rodit. Říkala, ze kdyz čekala první, tak průběh těhotenství úplně v pohodě, do práce chodila az do 8.měsíce. No a teď s druhým je doma od začátku, taky ji bylo mdlo a celkově vše snášela hůř. Je to individuální… Ja jsem jeden den v pohodě, druhý den mám splin, letošní rok jsem nezačala dobře, stale se mi honí v hlavě, co mě ještě čeká. Raději uz si nic neplanuji. Odpoledne mě přítel veze na masáž, uz se těším. Snažím se alespoň lehce cvičit s krční, ale není to ono. Chybí mi pohyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
12.1.18 13:03

@Evva21 je tak to jsi stou nohou dopadla pěkně blbě to mi je líto. snad nebude celý rok takový jako začátek :think: přeji at se rychle dáš do pořádku. no já jdu v pondělí na kontrolu s tou nohou tak jsem zvědavá jak to dopadne zda mi sundají sádru a nebo mi jí ještě nechá už jsem s těch berlí unavená. je to záhul když nemůžeš pořádně chodit. občas jí mám jak kámen a otýka a pořád mě bolí v tom místě kde jí mám zlomenou tak se modlím at je v pořádku a nehnula se párkrát jsem na ní pořádně dupla abych nezašlápla nešeho psa :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí