Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evva21 Tak snad vyjde, urcite to chce v praci ubrat, at mas silu na dalsi ivf…a kdy byste meli to ivf podstoupit? V lednu to padlo? Mozna ta noha je takova stopka, abys vic odpocivala…
@katerina1006 A ty uz jsi doma jak dlouho co? Ja třetí tyden a jsem na nervy. To mam hole a vubec mi to s nima nejde. Jakmile stoupnu na svoji nohu, sice uz tolik neboli, ale v tu ranu mi zase otyka. Držím palce at kontrola dopadne dobře ![]()
@Akulínek85 za to koleno si můžu sama. Jsem bez úrazu a mudr mi říkal, ze jsem to pretizila. Jsem si toho moc dobře vědoma!!! Jsem totiž hroznej blbec, kazdymu bych pomahaala, hned se do něčeho angažuje a pak zjistím, ze nevim kam dřív skočit. Přítel se taky do mně pěkně pustil, ma pravdu… V utery 9.1. Jdu na kontrolu, ale myslím, ze me ten zákrok nemine. Sice nic složitého ale tak na měsíc budz mimo provoz
@Akulínek85 Hlavně odpočívej. Věřím, ze ty stavy co teď máš jsou nepříjemné, ale trochu ti je závidím
.
Můj přítel uz pak do dalšího ivf nechce, on věří, ze by to šlo přirozeně. Ale, ze to moc resim a moje psychika atd… no občas jeho názory bez komentáře ![]()
@Evva21 tak to se jeste podivej na web paleosnadno a na web cukrfree. Hodne inspirativni co se vareni tyce. Hlady netrpim pac kdyz mam hlad tak se najim
a presto hubnu i bez pocitani kalorii. Sice jsem pres svatky dost pekla jako indianky, marlenku, vetrniky, cukrovi, ale odolala jsem. A letos uz budu pect sladke nizkosacharidove. Prubnu to. Nektere dezerty vypadaji na cukrfree velmi lakave
. Ale sladit budu spis stevii nez umelotinama jako xylitol a erythritol. To mi uz zni i hrozne. Ona jak ta strava jede vic na tuky nez na sacharidy tak prave vyrovnava hormonalni hladiny. A i ta endometrioza je v podstate zpusobena hormonalni nerovnovahou. Tak se nedivim ze to pusobi pozitivne. Jako nekdo ty tuky jede docela divne podle mne jako ty salamy a uzene. Ja to jedu spis na kvalitni syry, avokado, olivac, orisky, smetanu z farmy apod. Jako pred par mesici bych si dala kvalitni sunku s chuti, ale po nakupu v bille, kde na cenovku vyjede i komplet slozeni, tak to je sila. A uz mi to ani nechybi. Ani ty prilohy. Vetsinou upecu zeleninku na olivaci a pak to mixnu treba se smetanou a syrem do omacky a k takovemu steaku to je vyborne
Jinak jsem mela jit v lednu ci unoru na konzultaci na IVF a vuuuubec se mi do toho nechce. Spis to odlozim.
@Akulínek85 nad tim netreba premyslet, asi to tehotenstvi melo prijit az ted. Hlavne at ti je brzy dobre.
@danaet Hlavni je, aby vse dobre dopadlo. I kdybych se mela prozvracet az do porodu…Ale dneska uz je to lepsi…Ta dieta je urcite super, to chces dodrzovat uz naporad? Ja si myslela, jak budu jist zdraveji a zatim tady do sebe pleskam nezdrave potraviny, ktere zaludek snese. A to opravdu nejsem priznivcem sladkych limonad, ale kdyz neco pit musim a ze vseho jineho je mi soufl…ted jsm si prevarila vodu, zda ji uz bez ujmy pozru…
@Evva21 Pro miminko se maminka k porodu klidne prozvraci…nechci si stezovat-predtim jsem byla nervozni z toho, ze mi nic neni…ted to mam
ale nejdulezitejsi je, aby bylo dobre miminku. A vy se o mimco snazite jak dlouho? Kdybych nebyla bez vejcovodu, tak by manza do ivf asi vubec nesel…A ty mas ovulaci i bez leku?
@katerina1006 Tak to jsi doma uz hodne dlouho…a co jinak delas za zamestnani?
@Akulínek85 no to jsem a to budu minimalne do konce unora stou nohou.
a pak bychom chteli na to ivf. Vsechno se posouva kvuli te noze
delam ve firme ktere se delaji zamky do aut. A jsem jako predak.
@Akulínek85 ja vím, ze si nestezujes
. Snažíme se tri roky, no vlastně dva. Z toho necelý rok jsem brala po laparo visanne (umělý přechod). Ze mám endo mi bylo řečeno po laparo cysty, do te doby jsem žila v tom, ze ksem zdravá. Mám srostle střevo s delohou. Jinak vaječníky ok, vejcovody průchozí, ovulku též, při ovulaci mě i boliva bricho a mám citlivejsi prsa, i hlen.
Když na mě koukl mudr v Pronatalu a řekl mi, ze to vůbec nevypadá špatně, měla jsem hroznou radost. I my na ultrazvuku ukazoval, kde přesně je vidět ten problem. Kdyz nám nevyšlo první ivf, tak jsme byli domluvený, ze tří měsíce necháme odpočinout tělo od hormonů a do konce roku jdeme na další kolo. Přítel mi řekl, ze ještě jednou, ale dal uz ne. Ja chapu, ze i pro něj je to náročný. Ale on stále věří, ze by to mohlo přijít třeba normal, kdybych to furt neresila atd…
@katerina1006 No ja se v úterý na kontrole dovim, zda mě ceka ta artroskopie a uz to marozeni protahnu i s ivf. Taky by nám to vyšlo na únor.