Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Akulínek85 Ahoj. No ja uz mam celkem pohodicku. Dneska budu delat mini indianky, tak se na to tesim. Sice to nemuzu jist kvuli nizkosacharidovce, ale co uz
Jinak cekam na ovu testy.Kdyz se mi po strave a homeopatikach rozjel cyklus sam, treba bude zazrakem i ovulace
. Do unora zkusime doma sami a pak kdyz tak dalsi IVF.
@Akulínek85 no nějak bojuji s tou nohou. fakt jí asi v sadře budu mít 3 měsíce
a tím pádem se posouvá i IVf.
jsem s toho hotová mám strach že se to do mích 39 narozeninám nestihne
warfarin musím brát pořád,,Přeji vám krásné vánoce. ![]()
@Akulínek85 no,ja zase bojuji s tím kolenem. O vikendu jsem na to zkoušela šlapat a pritizilo se mi. Jsem doma, vše obstarava přítel, no ja jsem ráda, ze doskacu na toaletu. Tím pádem se nám posouvá ivf. Na rentgen jdu az druhý tyden v lednu a dle toho jak dopadnu, tak se mám ozvat do Pronatalu.
A co ty? Jak se citis? Co mimi ![]()
@katerina1006 3 měsíce sádru? To mě mrzí
. Kdy ti budec39? Snad se to stihne, moc ti to přeju
. To je pech, ale příští rok pro nás bude určitě nejlepši ![]()
@Evva21 koukám že taky bojuješ s tím kolenem. nějak jsem přehlédla co s tím kolenem máš
no tal to máme asi stejný mě se má ozvet Pronatal v lednu jak to bude a na kdy by se mohlo naplánovat Ivf. no 39 mi bude 10.6
@katerina1006 v patek mi vytahli vodu a druhý tyden v lednu jdu na rentgem a uvidim. Jinak pry budu muset na operaci s meniskus
. Mám problémy uz vic jak dva měsíce, i si pamatuju na den v listopadu, kdy mě to bolelo nejvic, myslela jsem, ze je to nerv a nebo natahly sval, asi mi tam něco ruplo. Pak to bylo dobrý a minulý tyden jsem cedila krev, myslela jsem, ze budu řvát bolestí. No teď jsem v klidu, na brufenu a uvidím v lednu.
Tak snad se to stihne do června. Sadru uz máš?
@Evva21 Včera jsme byli na ultrazvuku, tak už je vidět v děloze dutinka a žluté tělísko. Další ultrazvuk až po novém roce a to snad bude vidět srdíčko. Tedy moc doufám. Ale jsem nervózní z toho, že nemám žádné příznaky, možná jen větší únava a pobolívání bříška. Sice je to asi lepší, než aby mi bylo špatně, ale člověk by byl rád, kdyby to těhotenství bylo nějak znát. A kvůli té noze se Ti odloží lednové IVF?
@katerina1006 Neboj, do června se to určitě stihne. V březnu/dubnu budeš mít už mimíska snad v bříšku.
@danaet Třeba bude vánoční dáreček
to by ta ovulace mohla akorát vyjít…
@Evva21 no tak to je krásný ten listopad nám oboum stál za to to ty kolono a já zlomeninu. no doufám že nebudeš muset jít na operaci. no mě právě taky chtěli poslat na operaci jeden doktor a dva řekli že se nemusí. tak jsem tu operaci odmítla. ano sádru už má od 14.12. nechala jsem si dát tu odlechčenou ale nemohu pořad na ní šlapat tak jsem pořád o fran, holích ![]()
@Akulínek85 Musím počkat až jak mi dopadne rentgen, pry taky na rentgenu to nemusí být 100% a budu muset na magnetickou rezonanci
. No modlim se ať tam nic není. Pokud bych sla s tim meniskus, no lecba skoro dva měsíce a rehabilitaci. Na ivf by jsme museli az po uzdravení. Těžko bych si tam někde matlala s holema a ortezou
. Nebudu předbíhat, přeju si at vše dopadne ok. Proto jsem v klidu doma, objednala jsem si nějaký chladicí gel, zkouším vše ![]()
@katerina1006 tak snad do konce února a sadra pujde pryč. Ivf určitě stihnes, bohužel si to malinko posuneme. Ty hole by se mi taky ted hodily, buď skáču a nebo na to lehce slapu, ale bojím se. Jw mi lito i přítele, je do zítřka v práci a od pátku ma dovo. Veškerý nákupy atd…je na něm, ale co by pro nás neudělaly ![]()
@Evva21 no já od 4.12 bojuji sama manžel do dneška je v práci v zahraničí. ale už mi jede domů tak se těším že na všechno nebudu sama a nemusím. říkat sestře o pomoc.
presně tak co by pro nás neudělali
ale to ivf mi mrzí jak za tebe tak i za mě. u mě se to fakt posouvá jen kvůli těm práškum. kdybych je nebrala tak to bude tak jak to bylo naplánováno ![]()
@katerina1006 to je dobře, ze uz ti frci domu. Chápu, ze to pro tebe nebylo lehké být pomalu na vše sama a o holich. Můj chlap jezdí večer domů, ale to nejhorší ho čeká v pátek. Má uz volno, ale bude muset po nákupech, chudák…
. Úplně se toho desi, davy lidí, obchodaky k prasknutí.
@Evva21 @katerina1006 Tak to mame podobne, u nas tedka manza taky pomaha, nakupujeme spolu, ale jinak dela dost cinnosti za me. A i tak jsem vecer totalne nepouzitelna. A jak jste na tom s pripravou na Vanoce? Uz mate napeceno, darky zabalene?
@Akulínek85 Jak jsem se na vánoce těšila, tak teď už nejsou pro mě prioritou. Hlavně at to přestane bolet a ja můžu chodit
. Co jsem stihla napect to máme, ještě dostaneme od mamky a tchýně. No dárky mám, ještě mi dva kupuje mamka pro přítele a synovcovi jsem chtěla pyzamko. Vánoční uklid nikdy neřeším, uklizim pořád a doma máme čisto po celý rok, tak nevím proc bych ro strhla na vánoce ![]()
@Evva21 Já vánoční úklid také nedělám, uklízíme průběžně, ale nejsem úplně na takové to ťip ťop. Napečeno sice mám (trochu), ale zbývá mi to nazdobit, to jsem ještě nestihla. A večer jdeme do kina, takže zdobit budu buď v pátek nebo v sobotu. Dárky celkem máme, už nám chybí asi jen 1 a ten snad koupí manža. Takže ještě asi 5 dárků dobalím a hotovo. V sobotu se dám do pečení vánočky a ukuchtím bramborový salát. Na sobotu mám tedy toho v plánu celkem hodně, tak nevím, zda se sobotní činnosti nepřesunou až na neděli ![]()
Snad Ti ta noha už dá konečně pokoj a ty jsi doma na neschopence?