Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katerina1006 no ja taky davam na vnitrni pocit. Takze te chapu. A s tim testem jsem to posledne taky tak udelala. Den pred krvi, aby ten telefonat nebyl az takovy sok. Ale stejne jsem to orvala. Dej na radu s tim prohrivanim, taky jsem to cetla, ze pro nidaci potrebuje embryo teplo i v podobe tepelne upravene stravy a i zeleniny jen tepelne zpracovane. Vyhybat se studenym pokrmum. A treba budes za par dni mile prekvapena a treba uz jsi v tuto chvili tehotna
. Moc ti to preju. A kdyby neco, mate jeste 2 embryjka ze?
@Akulínek85 to jsi hodna, ze jeste zaucis novou pani. A jinak mnamka jidlo a super program ![]()
@danaet ano zkusím to. už jsem se nahřála a měla jsem polevku a zapečené palačinky
ano máme ještě 2 mrazáčky ![]()
@katerina1006 no vidis. Tak zaden stres. Letos urcite tehotna budes. At uz ted nebo pozdeji
. Myslim, ze letosni rok bude super plodny.
@danaet no snažím se ale nějak mi to nejde
ale snad to bude dobrý ![]()
@katerina1006 njn. Jakmile uz vis, ze mas embryjko u sebe, tak na to nejde nemyslet. Chapu.
@danaet no právě. no jo no musím vydržet do 17.5 zda to vyšlo nebo ne
@katerina1006 to utece jako voda. Mi to taky nejak rychle utika to cekani na PGS. Na jednu stranu to chci vedet, at se muzu treba tesit na KET a na druhou stranu to nechci vedet, pokud vysledek bude spatny. A to je asi uplne to same, jako cekat na vysledky //. Na jednu stranu to chces vedet, pokud je to pozitivni a na druhou stranu to vedet nechces, pokud tam ty dve // nebudou. Ale asi tak jako tak, to neni v nasi moci to nejak ovlivnit. Maximalne udelat vse pro to, aby se to povedlo, ale stejne se to povede jen tehdy, kdyz bude embryo kvalitni a podminky pro uchyceni idealni.
@danaet mňam, vypadá to dobře. Já zkusím zase něco ukuchtit přes víkend. Jinak tu dietu úpně striktně nedodržuji, ale rozhodně jsem snížila příjem cukru a zvýšila tuky. Chtěla jsem se tě zeptat, ty jsi psala, že máš trochu sníženou funkci štítné žlázy nebo se pletu? Já byla ve středu na endokrinologii a doktor mě napsal prášky na šž, i když tedy hodnoty mám prý ještě v normálu, ale mám zvýšený prolaktin a to prý s tím může souviset. Tak teď jsem začala na to brát L-thyroxin 50. Myslíš, že tím akorát moje šž nezlenivý a ještě se to nezhorší? Zapomněla jsem se na to zeptat a teď mám z toho špatný pocit, že beru léky, aniž bych měla opravdový problém se šž. Já nejsem zvyklá brát léky, (tedy teď při ivf jsem se cpala hormonama jak divá, ale to jsem holt musela překousnout), ale dřív jsem si nevzala nic ani na bolest, tak se bojím, že mi ty prášky můžou jen uškodit.
@katerina1006 neplaš, je ještě brzy. Ale naprosto tě chápu, já taky dala hodně na svoje pocity a tak trochu jsem cítila, že to nevyšlo už asi od 3dne, kdy jsem nic necítila. Ale to rozhodně nemusí být tvůj případ. Mě včera doktor zase řekl, že mám nejspíš špatné embrya, proto se nikdy nechytí. Já to ale nechápu, ve fázi blasto jsou prý krásná nej kvality, tak jak je možné, že pak najednou jsou špatná. No pomalu a jistě začínám přemýšlet o darovaných vajíčkách taky..
@edika85 ano, beru euthyrox na stitku na hypofunkci, 1 tabletku 50-tku takze celkem mala davka. No zalezi jake mas hodnoty T3, T4 a TSH. Ja to beru kvuli TSH. Norma by mela byt nekde do petky myslim a ja mela 4 a neco. Uz si presne nepamatuji. Podle meho Car je ta hodnota ok ale podle imunologie z Prahy je to uz lehce mimo normu. Kazdy tu hranici ma nastavenu jinak. Tak mne vyslali k endokrinolozce a ta mi nasadila ten euthyrox, ze pro otehotneni je skutecne lepsi mit tu hladinu niz nez jsem mela. Ted uz je to ok ale chodila jsem co 2-3 mesice na kontrolu a krev. Ted uz jsou vysledky po nizkosacharidovce tak dobre ze poprve mam kontrolu az po 4 mesicich
. Hlidaji mne casteji protoze vi ze cci otehotnet. Doktori jiste vi co delaji, nemusis se bat. Kdy mas dalsi kontrolu? A promin diakritiku, pisu pres mobil a je to tak rychlejsi.
@elizcooper Taky mě to mrzí, ale já to bohužel tušila
Doktor mi včera zase oznámil pěknou jobovku. Řekl mi, že je málo pravděpodobné, že mi něco zjistí na těch testech, že si myslí, že mám nejspíš nekvalitní embrya, proto se nikdy nechytí. Tak jsem to zase obrečela.
Tak to máme s taťkama podobně. Můj má v háji záda už asi 10 let. Má rozdrcené dvě meziobratlové ploténky a při svých 2m výšky a docela těžké váze pěkně trpí. Já mu sehnala doktora, ale na operaci ho nedostanu. No a na zuby si taky pořád stěžuje. U tvého taťky to bude ale opravdu asi stresem. Je to těžký ztratit někoho tak blízkého, to se hned projeví i na těle.
Tak to mě moc mrzí s tím synovcem, doufám, že se z toho brzy dostane. Já měla angínu před transferem, ale naštěstí to bylo virové, tak atb mi nedali.
No víkend už je komečně tady, tak užívejte s dcerkou krásného počasí a přeji aby se tvůj taťka z toho brzy dostal ![]()
@edika85 zkus priste PGS jako mam ja. Zjisti chromozomalni abnormality. Embrya nemaji problem se vyvinout do krasne ukazkove blastocysty, ale prave kvuli chromozomalnim abnormalitam zanikaji v pozdejsi fazi vyvoje, kdyz uz jsou v tele matky. U toho PGS odeberou vzorky bunek z expandovane blastocysty a pak udelaji vysetreni tech chromozomu, jestli je spravny pocet a jake jsou odchylky. Je velice pravdepodobne, ze vetsina embryi je aneuploidni cili ma ty odchylky a nejsou schopny se pak dal vyvijet a jen nekolik malo embryi je chromozomalne v poradku. Stava se to i v prirozenych cyklech a pri IVF, kdy rostou vajicka umele, je to jeste vic pravdepodobne, ze embrya spatne budou a jen par jich bude ok. Doktor rikal, ze tak to proste je a je jedno, jestli ma zena let 20 a nebo 40.
@danaet Mě taky nasadil prášky kvůli TSH. Měla jsem 3,41 a tady je norma do 4,20 no a řekl mi, že jelikož chci otěhotnět a mám ještě k tomu zvýšený prolaktin, tak že mi ty prášky nasadí. Tak si nemyslíš tedy, že tím jen ta šž může zlenivět a přestat produkovat hormony sama od sebe? Asi je to hloupá otázka, bohužel jsem se ho na to zapomněla zeptat a teď mě to trochu leží v hlavě. A tou dietou se ti zlepšily tedy i hodnoty šž? No to je super!! A ty prášky ti tedy ještě nevysadili nebo ano?