Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Akulínek85 vitaminky beru a grep jsem myslela, ze je spis na sliznici pred tranaferem. Ale ted to s ovocem prehanet nebudu. Minule jsem jedla grepy a pak i ananas a hezky jsem se z toho akorat osypala. Ja vinko mam rada prilezitostne. Budu si davat tak max decku denne nebo obden, jak bude chut. Po transferu uz ne. Dam si svoje oblibene od Michlovskeho. Edice Chateau Dowina, Frankovku barrique nefiltr. Je to vinko zrajici v dubovych sudech a nefiltrovane cili bez chemie. Moc dobre a vonave vinko. Sice lahvinka za 270,–, ale kdyz uz, tak jedine kvalita. Jj. Dva dny se budu trosku setrit a pak uz normalne. Hlavne at rozmrazi dobre a to spravne embryjko zdrave, at to nepopletou.
@Akulínek85 podle mne je nejakym zpusobem zlikviduji. Jsou nevhodne k transferu, tak je budou muset zlikvidovat. Akorat nevim jak. Nekde jsem cetla, ze to je nakladne ta likvidace a tak se ceka v centrech az takovych embryjek je vic a delaji to pak najednou. Takze muzou byt jeste i nejakou dobu zamrazena. Ale nevim jiste. Nezjistovala jsem to primo v nasem centru. Jen doufam, ze to nepopletou. Porad mi to lezi v hlave. Je mi jasne, ze si to pohlidaji, vsak i oni chteji zvysit uspesnost sveho centra a pracuji tam profici, ale i tak.
@danaet neboj, urcite jsou velmi dobre oznacena
my jedeme za chvili na hudebni besidku netere, tak se tesim, i kdyz uz jsem celkem unavena, cele dopo jsem pekla a varila a pak jsme slavili svatky a narozky 4 lidi, tak to bylo narocne…ted se musim nasoukat do nejakeho svatecnejsiho obleceni, coz je tedy makacka…
@Akulínek85: Jaká byla besídka? Neteř zpívá nebo hraje na nějaký nástroj?
@danaet: tak co tetička z Červené Lhoty, zatím dobrý, nepřijela? My byli včera u kamarádky se podívat na mimi-holčička Mia se narodila (moje dcera říká vyrodila
) na konci ledna a ještě jsme tam nebyli, tak včera konečně…mají prvorozenou…
@elizcooper Mia je krasne jmeno
to se mi libi moc…neter chodi do Yamahy, zatim jen zpivaji a pouzivaji zakladni hudebni nastroje jako rumbakoule nebo drevene hulky…no manzel je z toho vzdycky paf, prijde mu, ze to pro tak male deti jeste neni - cca trilete deti…ale spis nase neter ma stydlive obdobi mezi cizimi lidmi, nektere deti to viditelne bavilo
a starsi deti hraly na fletnu
@danaet tak uz jste domluveni na transfer? Ted Ti asi jeste budou podavat nejake leky, vid?
@katerina1006 A kdy bys mela jit na dalsi transfer? Asi to lekari nebudou moc odkladat, ne? A pri pristim transferu uz zadne pochybnosti - embryjko se urcite uchyti
a zkusila bych treba nejakou tu masaz pred transferem..????
@Akulínek85 Uvidíme podle toho, co budeme mít za úrodu.. Pokud zase zbydou dvě, tak asi obě, ale rozhodně si nechápe poradit..Zítra jdu na gyndu zkontrolovat ovulaci a ted dnes mě ten podbříšek bolí řádně, jestli jak roste folikul a do toho ty cysty ![]()
@elizcooper Neprijela a dostala vcelicku, aby si pospisila
. Dostala jsem agolutin na vyvolani menzes. Jen mne mrzi, ze nebyl ultrazvuk dneska. Jsem chtela vedet, jestli je vse OK. Ale nevadi no. Mia je krasne jme o a vyrodila je bozi
@Akulínek85 cekam na menzes a zacinam hned se stimulkou. Budu mit medrol na imunitu a na sliznici pak nejake naplasti a estrofem a 12 DC pak mam prijit na ultrazvuk. Jo a holky, nase embryjko je chlapecek
, ja to rikala doma, ze to bude kluk jeste nez jsem se to dnes dozvedela. Intuice ![]()
@Akulínek85 jinak to s narozkami znam moc dobre. Se synovcem a segrou a tetou mame narozky hned po sobe v lete. A dekuji. Ja vim, ze zbytecne stresuju ohledne embryjka, ale jak neco nevidim na vlastni oci, jak postupovali, tak to ve mne hloda
.
@danaet jeee! Klucik
je super, ze rovnou vite, na co se tesit
samozrejme na miminko
od te doby, co nam rekli pohlavi, tak je to teseni takove konkretnejsi ![]()
@Lasislava1 to me mrzi, ze Te boli brisko, ale snad uz budes mit od bolesti brzy utrum, az Ti odsaji ty cysty. A pak hura na tehulkovani… ![]()