Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lasislava1 no řekli že mám počak na ms a pak se objednat na konzultaci co daál. no bojím se nikdy jsem těhotná nebyla a bojím se jestli vůbec mohu otěhotnět
nene dvě dávat nebudem manžel se bojí dvojčat. a já jo chápu jeho bratr má dvojčata a vidí jake jsou s tím starosti. a hlavně on už s prvního manželství má 3 děti tak řekl že jen jedno a já ho chápu.
@katerina1006 jedno z tech dvou bude urcite geneticky v poradku tak, aby se chytlo. Podivej na mne. Mela jsem 6 ukazkovych expandovanych blastocyst a jen 1 je v poradku. Priprav se na dalsi KET a ono to klapne nakonec. Treba pujdem na KET tak nejak zaroven ![]()
@Lasislava1 jo Clostik je hnus. Ja na nem byla 7× a uz nikdy vice. Mi se teda cysty nestacily z nej udelat, vzdy jak mely foliky z nej tech 18-19mm, tak jsem dostala dvojitou davku pregnylu a byla „ovulace“. Ale i tak Clostik je svinstvo. Drzim pesti, at muzes zacit co nejdriv stimulku.
@danaet: naprosto tě chápu, taky bych byla radši opatrná ve víření emocí. ale myslím, že je teď vše na dobré cestě a i kdyby to tento měsíc nevyšlo tak to vyjde příští. Povede se! ![]()
@danaet to je pravda jedno musí být v pořádku. ale nemáme je geneticky vyšetřano tak snad to bude ok. myslím si že je chyba ve mně. no je to možný že půjdem spolu. ted mám strach aby se při tom rozmrazování aspon jedno přežilo
hlavně máme darované vajíčka a spermie je manželovo. já bohužel měla jen jedno a nepřežilo do 5 dne. tak jsem dávala velkou naděěji do darovaných zajímalo by mě kde je chyba ale to bohužel asi nikdy nedozvím ![]()
@katerina1006 Nikdy nevis. Mohli vybrat jen spatnou spermii. Nebo mela darkyne spatne vajicko. Urcite to neni o tom, ze by chyba byla v tobe, jsou proste i jine faktory, ktere muzou byt vinikem. Ale to jedno tam jiste dobre bude. Rozmrazovani je dle mne v dnesni dobe na vysoke urovni a urcite to embryo da v pohode. Hlavne, aby melo kvalitni chromozomalni zaklad.
@katarina1006: Možná jsi to už psala, ale jaký je další postup? Kdy jdete do dalšího pokusu?
@elizcooper ja bych i chtela byt nadsena, ale mirnim samu sebe
Ale urcite je to jine jit na KET s tim, ze vim, ze embryjko je zdrave. Myslim, ze z toho IVF prvniho asi ty embryjka byly geneticky spatne a proto to nevyslo. Jako byly to 5-ti denni blasty, ale ranne. Vubec ne expandovane a obzvlast na tu druhou se embryolog moc netvaril, i kdyz k tomu nic nerekl. Tim, ze byly jen 2 a byl to prvni pokus, tak touha po transferu byla silnejsi nez rozum, a upustili jsme od PGS. Kdyby bylo, treba by ani zaden transfer nebyl. Druhe IVF nebylo co resit, jedno embryjko, ktere se prestalo ryhovat a nebylo tedy co vkladat. Ted uz to vypadalo lepe, ale genetika mne vratila zpatky nohama na zem. Ale to se neda nic delat. Trebas to vyjde i s tim jednim. Na dalsi pokus jsem stejne uz jit nechtela, takze asi osud.
@Lasislava1: zkrátka správný akční kluk! Lepší než kdyby seděl v koutě a hrál šachy, no ne?
Zatím to jde ta 1.třída, mají fajn učitelku. Mají to takové-škola hrou. Ale je fakt, že ona je nar. v červenci a ty děti co jsou leden-únor jde vidět, že jsou rychlejší. Ten půlroční věkový rozdíl jde asi poznat. Potřebuje více času na to pochopit a potrénovat věci. Snad vše časem dožene.
@elizcooper no řekli že mám počkat na ms a pak se objednat na konzultaci. a pak se uvidí zda půjdem rovnou do dalšího ketu a nebo mě pošlou ještě na nějaké vyšetření ![]()
@katerina1006 Ani nevíš, jak mě to mrzí
ale neboj, máte ještě dva mrazáčky a já věřím, že to určitě klapne. Teď si klidně pobreč a pak naber nové síly do dalšího pokusu. Myslím moc na tebe ![]()
@danaet tak to chápu, je to asi trochu cholerik. Ten můj doktor je zase vždycky úplně v pohodě a vysmátý a nakonec nic z toho..
@edika85 děkuji už nabírám síly ale nějak to nejde. ted přemyšlím zda to půjde hned po této ms a nebo počkají až do tý další ![]()