Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Akulínek85: Mia je hezké, zní lehce exoticky pro nás..jak jsem čekala dceru, letěla Solie, taky jsem nad tím jménem přemýšlela, ale bylo jich dost všude kolem.
@elizcooper a muzu se zeptat, jak se dcerka jmenuje? Mne se libi hodne Eliska a Verunka…a mozna dame Petrusku…
@Akulínek85 Ahojky, dnes přišlo všechno. Imunologii mám v pořádku, tam akorát přítel má protilátky v ejakuátu, což má nejspíš vliv na kvalitu sperma, ale u IVF si myslím, že to nebude mít velký vliv. Dporučila mu nějaký andrologický vyšeření. No a u genetiky mám dobrou kompatibilitu, protože i když oba jsme nositeli některých poruch, ale v žádne se neshodujeme, takže riziko přenosu na dítě je minimální. Doktorka konstatovala, že nebyl zjištěn důvod primární sterility v genetice, takže taky dobrý. Jinak jsem si všimla, že v genetice je konstatováno, že byl prokázán homozygotní genotyp Ser680Ser FSHR genu spojený s nižší senzitivitou FSH receptoru na gonadotropiny, což by mě zajímalo, jestli to má vliv na tu stimulaci a jestli kvůli tomu máme tak málo folekul i při vysoké stimulce. Musím se na to zeptat.
@edika85 takze vlastne zadny prukazny problem
a kdy chcete jit do dalsiho ivf? Mozna by pomohl ten prednison - ze by se embryjko nebranilo uhnizdeni. A na tu stimulku by Ti mohli zmenit leky, treba bys reagovala na jine lepe. Ale pokud chcete tedka cas, treba se vam zadari i prirozene pres leto…
@Akulínek85 Právě že v té zprávě z imunologie bylo napsané, že není nezbytná farmakologická intervence z imunologického hlediska, případně je možno podat před ET 7 dní před a v den ET s. c. imunoglobulin Subcuvia 5ml nebo Hizentra 5ml, takže si myslím, že prednison mi nedají, ale zeptám se na to. Jinak jsem psala té doktorce z genetiky, kvůli té stimulce, ale email se mi vrátil. Tak teď píšu koordinátorce, jestli by mi dala na ní přímý kontakt, abych se s ní poradila.
@edika85 tak parada
treba by Ti mohla i neco doporucit, aby se zadarilo prirozene
v mezicase pred dalsim ivf
jo a my s manzou jeste pred tehu praktikovali masaze plosek nohou - jen domaci, ale manzovi to dela hodne dobre na psychiku, tak to muzete zkusit
neco jako reflexni masaz…taky se potom lepe spi…ale v tehu to na sobe nepraktikuji…jinak je to ale moc prijemne a kor kdyz byste si udelali masaz navzajem - u nas to fungovalo jen z me strany
a nebot verim, ze psychika je mocna carodejka, tak vrele doporucuji
a nasledne
neni vylouceno ![]()
@Akulínek85 tak mám s oběma doktorkama domluvený skype. S jednou na příští týden a s jednou za 14dní. Jinak v té imunologii našli přitelovi protilátky na sperma. Prý to může ovlivnit kvalitu spermií. Ale myslíš, že u iVF to má vliv, když se embrya normálně oplodní?
@Akulínek85 Ahoj, tak si představ, že jsem včera byla na gynde, 13 den na kontrolu folikulu a řekl mi, že tam žádné cysty nemám
Jen folikul 19mm.. Takže je možné, že to během menstruace a myslím, že i snad ted při ovulce, mi popraskaly
Za týden jedu do Caru, tak jsem zvědavá, co mi řeknou..
@Akulínek85 jo jo. Je to super
. Je to jiny pocit, rozhodne lepsi. Snad uz nam to vyjde, prece nemuzem mit porad jen takovou smulu. Vcera jsem tu na emiminu prelouskala jednu diskuzi, kde se devcatum spis nedarilo a to jsem nemela delat. Vecer schiza, ze jsem ani usnout nemohla. Asi to umocnila pondelni davka agolutinu. Hormony delaji sve. Ale dneska uz je to lepsi. Jak se porad nedari, tak uz se clovek vic boji neuspechu a pak ty hormony cvici s psychikou.
Akulínek85: Ahoj, určitě můžeš. Dcera je Jolana. Brácha má dvojčata Adélku a Violku. Veroniku máme neteř 26ti letou, tehdy jich bylo hodně, teď už jich moc není tak také by to asi bylo hezké. Petru mám sestřenici a švagrovou, taky klasické pohodové jméno…tak dobře vyberte!
@edika85 protilatky se daji prelecit a treba mas pravdu a upravi ti diky genetice tu stimulku. Byt tebou tak zkusim napsat dotaz na Helios na brnenskou kliniku ohledne toho nalezu a stimulky. Vetsinou Mudr Texl do tydne odpovi. Je to kapacita a navic za to nic neplatis. A pak uvidis, co ti rekne tvuj doktor a muzes srovnat nazory.
@Lasislava1 13 DC vcera a 19mm folikul? To vypada dnes nebo zitra na ovulku ![]()
@Lasislava1: tak to je super, že jsou cysty v…pr…ehm pryč. Vše půjde jako po drátkách.
@edika85 + holky: si představte včera jsem se zapovídala se sousedkou a říkala, že má v práci kolegyni 48 leta že je poprvé těhotná a přirozeně po předchozím neúspěšné IVFu. Naděje neumírá!