IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1173
28.5.18 10:57

@Akulínek85 To sice v 36-ti není konec všemu, ale my už minuli všechny úspory na IVF. Takže na další pokus by se šetřilo nějakou dobu. Ale už tím trávíme 8 let a nevím no. Místo dovolených trávíme čas po klinikách, vyšetřeních a já na nemocenské. Pak zase posloucháme různé řeči, dívají se na nás s neustálým soucitem a už jsme jen ti, kteří nemůžou otěhotnět. A život běží. Ale tak třeba se ještě v budoucnu hecnem na poslední kolo, 4 IVF. Na přirozené početí už si iluze nedělám. Mám pcos a neovuluji. Samozřejmě, zázrak se stát může, ona i matka příroda občas zapomene škodit, ale už jsem se smířila s tím, že u mne se to nestane. Ale tak třeba se teď už zadaří, snažím se naladit na optimistickou vlnu. Třeba při iui nebylo vajíčko nebo při tom ET i KET nebylo prostě zdravé embryo a proto se nedařilo. Teď je to lepší, že vím, že to zdravé embryo je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
28.5.18 11:24

@danaet právě toho se bojí. no ještě to proberem a uvidíme já bych také radši dala jedno. i když dvě by bylo krásný ale zas kvůli manželovi bude lepší jedno. a hlavně ted musíme počak zdase rozmrazí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
28.5.18 11:35

@katerina1006 Tak tak. Ono i to jedno se může ještě rozdělit. Nikdy nevíš. Já bych dala jedno, i kdybychom jich měli zdravých víc. Jednak, ať je víc pokusů. Taky si říkám, že zrovna by třeba obě byly zdravé, ale sliznice trochu horší a už by to byl problém. Ale pak i ze zdravotních důvodů. Měla jsem problémy s vysokým tlakem, tak to je velký důvod. A pak i mám sourozence dvojčata, tak vím, o čem je řeč :D Ale že těch obav je při IVF, že. To je pořád něco. Neúspěchy dokážou v tomto směru hezky vytrénovat, aby byl člověk pořád z něčeho vystrašený a ve stresu. Ještěže na kvalitu sliznice je dobré červené víno, se člověk může trošku uvolnit :D Jasné, už si z toho trošku dělám srandu, ale co mi zbývá, že. Já jdu na utz příští týden ve středu, 6.6., tak snad to bude ok. Doteď jsem problém se sliznicí neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
28.5.18 12:13

@danaet no právě furt něco. no já jsem taky právě neměla problém ze sliznicí. tak nevím proš to nejde. mám darované vajíčka + manželova spermie tak jsem tomu dávala docela velkou šanci ale hned první pokus a hned studená rána. no vínečko si dám. ale taky si říkám že to mos nepomohlo na uhnízdění kdyby člověk věděl co 100% pomáhá. no to kdyby každý věděl tak není problém s otěhotněním? no tak to budem kousek od sebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
28.5.18 12:30

@katerina1006 To vínko je jen na kvalitu sliznice. Na uhnízdění to není bohužel. U vás by spíš víc napověděla genetika embryjek. Třeba jsi měla vše správně, jen to embryjko bylo aneuploidní (nebyly správně chromozomy, neřetízkovala DNA, prostě nemělo šanci), takže si neříkej, že to bylo tebou. To, že byly embryjka z dárcovských vajíček, neznamená, že byly v pořádku. To, co budete vkládat teď, už třeba bude suprovní. Na nidaci je dobrý ten ananas, ale zase tak spíš 2 dny před a max 3 dny po transferu, víc ne. Ale dobré jsou i kvasnice, a vše tepelně upravené včetně zeleniny. Nejíst nic studeného, ani zmrzku atd., to nidaci škodí. Ale nejvíc je teda kvalitní sliznice a zdravé embryjko a to, že tělo to embryjko přijme no. Ostatní jen třeba dopomůže tomu, co by se stejně stalo. Já si ráno po probuzení cvičím těch 5 tibeťanů, odpoledne si dávám 1 skleničku vínka na pohodu a od zítřka nalepím climaru a budu zobat estrofem (říkám tomu šmouly, páč to je modré a malé :D ). A chceme embryoglue na 100%. Včera nám řekli, že KET neplatíme, jelikož se nedělal ET kvůli PGS a tak KeT je jakoby dokončení cyklu a tudíž se neplatí. Tak dáme jen dvojku za embryoglue. Takže mne to příjemně potěšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
28.5.18 12:42

@danaet no prostě at se ted zadaří a máme konečně to vytoužené mimi u sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
28.5.18 12:47

@katerina1006 přesně tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
28.5.18 13:51

@danaet: já v 36ti rodila první dítě, hlavu vzhůru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.18 14:02

@katerina1006 mně je 15.6. taky 39. I kvůli tomu jsme zavedli dvě embrya. Jasně nezvýší se tím šance jejich uchytnutí, ale když se to rozdělí na dva transfery, tak to vezme ten cennej čas…Když dáte rovnou obě, tak to které je to dobré, tak se chytne. Nebo pokud jsou obě „špatná“, tak to alespoň nebudete natahovat a budete vědět hned.

My jsme dali ta dvě a teď jsem s jedním miminkem v 17 týdnu (edit - v 18 týdnu, letí to :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
28.5.18 14:04

@Petra_z_Nuslí děkuji za radu. uvidíme jak to dopadne to rozmražování a jak se nakonec domluvíme s manželem. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
28.5.18 14:35

@elizcooper :) jako upřímně si na dítě stará nepřijdu v 36-ti, ani celkově si nepřijdu stará. Lidi mi ani tolik netipují, většinou si myslí, že mi není víc než 30, což potěší :D Taky jsem vyzrálejší na to být matkou a rozhodně si to víc užiju, když se zadaří. Spíš mne to mrzí z hlediska, že jsme k IVF nedošli dřív, když je vše s tím spojené, během na dlouhou trať. Ale to už se nedá nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
28.5.18 18:31

@danaet asi se musi clovek soustredit na aktualni deni a nepremyslet co kdyby…ted je pred vami ket a proste vyjde…proc by taky nemelo, ze? Delate vse pro to, aby to klaplo, tak to klapne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
28.5.18 18:31

@Petra_z_Nuslí to docela leti, vid? 18. tyden je uz fajn…co brisko? Mne zacalo kolem toho 18. rust…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
28.5.18 19:07

@Akulínek85 to mas pravdu. I kdyz tem myslenkam se nejde ubranit. Jeste by to u IVF chtelo vymyslet pilulku, ktera blokuje negativni mysleni :-D Taky si rikam, ze uz to ma ted vsechny predpoklady na uspech. Navic, kdyz jsem predem spravne vytusila, ze je to chlapecek, tak je jasna vec, ze uz ted jsme na sebe napojeni :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.18 19:15

@Akulínek85 jj, už začlo růst a dokonce mě už pustila ve vlaku paní sednout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí