Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kacenka.2803 Od 30… takze asi tak sest let.. ale kvuli operacim byla vzdycky pauza.
@Showme_a IUI je tusim 6× za rok hrazene pojistovnou. Ve FNOL se nedoplaci nic, max neco za leky (Utrogestan apod.).. tak 30 Kc za baleni. IVF pak podle toho, co zvolis za metody.. ja ted dala vsechno, co nabizeji a i s mrazenim jsem kolem 28 tis. Ale zalezi i od centra, ceniky se lisi.
@Kacenka.2803 Ja o vikendu potkala v Brne totalni trosku.. kourila, vesele popijela a mohla byt tak v 7. mesici.. prislo mi to desne!
Podle vzhledu bych tipla, ze nema ani daleko k drogam. Je to na houby, ale nenadelas nic!
@Kacenka.2803 Presne! Ja to teda na zacatku roku lehce vzdavala, byla jsem uplne v haji.. ale pak se to nejak utrepalo a bylo zase fajn.
@Showme_a IUI do šesti pokusů je hrazené pojišťovnou. Za IVF jsme měli 26 tis. i s mražením (dalších 26 tis. hradí pojišťovna ten základ), ale taky jsme dali co šlo (ICSI, hatching, prodlouženou kultivaci, mražení). Doktor říkal že to jde i za nulu, ale ta úspěšnost je někde úplně jinde, třeba poloviční. Např. běžně se oplodní zhruba polovina vajíček a s ICSI 80-90%, takže je větší šance mít i embrya na zamražení. Nebo prodlouženou kultivaci nepřežije pár embryí a zavádí se pak jen ty dobré. KET potom vyjde na 8 tis. Záleží ale taky na věku a na konkrétním problému, nám nad 35 let doporučili prostě udělat tohle všechno a zdá se že to funguje.. první pokus se zatím uchytil a máme ještě 4 zamražené blastocysty. Nemám ale srovnání, nezkoušela jsem jak by to u mně dopadlo kdybych to nechala jen na pojišťovnu.
Já teď teprve zjišťuji co a jak. Doteď mi doktorka říkala, že se pořád snažíme ne moc dlouho. Na mou žádost ale manžela poslala na spermiogram. V CAR nám k tomu tehdy nic moc neřekli jen že je v pořádku, takže jsme čekali nějaký další postup ze strany moji gynekoložky. Ta ale nebyla schopná něco k výsledkům říct. I já jsem z internetu věděla více. Tak jsem ji poprosila o nějaké vyšetření. Čekala jsem, že mě pošle aspoň na hormonální profil, jenže ono nic. Já si tehdy připadala akorát jako blbec. Po několika mých námitkách mi alespoň vypsala žádanku na konzultaci zpátky do CAR.
@Showme_a Zajdi co CAR, tam si vše řešili sami a hned nabídnou další krok když něco nevyjde nebo se nic nezjistí.. Já si myslím že mám dobrého gynekologa ale taky toto neřešil, udělal mi jen UZ a navrhl vhodný den k početí (to jsem věděla taky), žádný další postup nebo kontrola, a když jsem se ptala na car, řekl že doporučení na to nepotřebuju ať si tam zavolám. Pak to šlo rychle, pozvali nás už za týden na konzultaci, za chvíli byl spermiogram i hormonální profil a kdybych nedostala angínu, šla bych do měsíce od rozhodnutí navštívit car na první inseminaci
Další vyšetření mi pravda nenabízeli, ale stačilo se zeptat a dostala jsem žádanku bez problému, třeba na průchodnost, genetiku. A tobě je kolik let?
Holky, teď mi volali ze synlabu a hCG je 12. den po vložení blastocysty 605! Jsem zvědavá na oficiální výsledek ve středu z CARu - snad to poroste, jak má po těch všech komplikacích.
@dehors Tak to je myslím dobrý výsledek, na 12.den
Gratuluju
Kolik stojí ten test z krve? Mohl by se hodit jako kontrola v mezičase, když budu čekat ty tři týdny na ultrazvuk. To bude asi horší než po transferu.
Teda, holky, tady se to hemží
![]()
@ibetula pracuji v nemocnici, tak to mám k laboratoři blízko ![]()
@Showme_a myslím, že je to placení dost různé, podle centra a také toho co je potřeba vše udělat. My měli zatím vždy hrazené IVF a pohybovali jsme se vždy kolem 30 tisíc, někdy míň, někdy víc + 5 za každý transfer. Ale měli jsme i ISCI a PGS.. některé holky tu psaly, že platili méně než 20tisíc, takže těžko říct.
Ale s tím čekáním jsi mě překvapila. Všude teď čtu, že po roce snažení už by to člověk měl řešit.. je těžké se v tom všem vyznat, když informace dostáváme různé, podle toho kdo je povídá..
Ale i Tebe je to možná proto, že jsi mladičká? Pak možná řeknou čekejte
Každopádně po konzultaci v CARU budete alespoň mít výsledky v ruce ![]()
Příspěvek upraven 07.08.17 v 19:02
@NacMac moc gratuluju!
To je krásná zpráva
Tak už taky na cekačce na ultrazvuk. My jdeme v pátek a přijde mi to ještě jak sto let.. ![]()
@dehors připojuji se ke gratulacím!
A přeji, ať vše krásně klape ![]()
Teda, tady vypadá poslední dny velmi nadějně, moc vám držím palce!!!
My jsme za IVF na pojišťovnu platili 20 tisíc, měli jsme ICSI a prodlouženou kultivace a MACS výběr spermií magnetem.
@ibetula Bude mi teď 28. Myslím si, že doktorka to nějak nechtěla řešit, protože si jako všichni myslí, že máme čas. Ale když čtu jak je to běh na dlouhou trať… Třeba by se u mě po té 30 zjistily problémy a pak by jsme hráli o čas.
Třeba je to jen náhoda, že se nedaří, ale pokud ne, chci tomu pomoct. A jestli budou takové problémy i u druhého, tak s takovou pak opravdu budu řešit i věk. Když tady čtu, že budete zkoušet test jestli to vyšlo, tak to prožívám s váma, ať to vyjde
a taky si říkám proč zrovna my…