Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@elizcooper píše:
Poradíš jak Ti můžu odepisovat pod Tvůj text, aby to furt neskákalo jako samostatný příspěvek? Drsná vůbec nejsi, úplně v pohodě, jsem ráda za informace. Takže ta fragmentující blastocysta se pak v děloze u Tebe neudržela, chápu to správně? No raději ať jde z těla ven než kdyby se pak embryo mělo nesprávně vyvíjet. Mně je 41, mám 6ti letou dceru.
Musíš dole pod příspěvkem kliknout na „citovat“ (tím se pak celý příspěvek zobrazí ve tvém komentáři. Ta fragmentující blastocysta se neudržela, ale do 10. dne jsem měla slaboulinkou čárku na testu, která nesílila, až najednou přestala úplně. hCG v krvi bylo 13. den po KETu 14,8. Takže to bylo jasný, že na chvilku se chytla, ale pak nic. To je trochu riziko toho brzkýho testování, že člověk může chvilku doufat, a pak je zklamanej.
Ahoj, děkuji Ti za příspěvek i za radu. Takže to stejně může dopadnout i u mě, že se nemusí udržet. A ty už jsi v jakém stádiu momentálně?
@elizcooper
Jo, ještě můžeš kliknou na „zmínit“ a tam se objeví jen odkaz na člověka, na kterého reaguješ, ale ne celý příspěvek jako při „citovat“.
Tvoje embryo se udržet nemusí, ale vím o holkách, co jim embrya taky fragmentovaly a bylo to ok. A u mě se i perfektní, nefragmentující nechytly vůbec, zatímco tohle jediné fragmentující se aspoň na chvilku ujalo.
Já jsem ve stádiu čekání… dnes 8. den po KETu hatchující blastocysty. Viz fotka mých testů na předchozí stránce (jako Anonymní).
@Hloskyna píše:
Holky tak krev negativni…
Sleduju tě v diskusi a držela jsme palce. Je mi to líto, někdy je to fakt peklo.
@Anonym2016 @Weki Díky holky
No ještě není vyhráno, ale aspoň můžu doufat, že to tentokrát může vyjít.
@Hloskyna Moc mě to mrzí! Je to někdy kruté.. Myslím na Tebe a přeji Ti sílu, aby jsi to brzy překonala a nepřestala věřit.
Holky, s manzelem uz jsme opravdu za 5 let unaveny. Mam nejtezsi stupen Endometriozy a to ze jsem ted mela krev negativni me postavilo pred vdalsi velkou operaci s odebranim vsjecniku a jeste predtim me budou delat punkce pod narkozou kuli cyste, kterou tam mam. Presne ted nevim co bude dal, ale premyslim o tom jestli me tohle vsechno za to stoji. Pozadny me to vnitrne totalne rozseka. Mame zazadano od zimy o adopci, tak snad to vse zvladnem a zivot jde dal. Taky mame jeste jedno zamrazene vajicko… Budu sem na cas julat a vsem moc drzim palce v boji o mimi ![]()
@Hloskyna Myslím, že je fajn umět si dát stopku. Držím palce, ať najdeš trochu klidu a vše se uklidní.
@Hloskyna To je mi líto, je to náročné. Já na první dítě čekala 6 let a teď se snažíme už 7 a nevím nevím…
@dehors slabou čárku vidím, držím palce!
@Hloskyna Tak hlavně, ať všechny zákroky dobře dopadnou a moc Tě u nich netrápí
A kdoví, třeba pak.. A držím palce k té adopci
![]()
Ahoj všem, opravdu Vás moc obdivuji, tolik let čekání…Já s prvním dítětem otěhotněla po třičtvrtěroce snažení, což je proti Vám téměř hned, no ale chtěli jsme sourozence, dcera jde teď do školy a už to nešlo, asi hold věk, měli jsme se rozhoupat dříve… tak teď doufám i já, nevím zda bych to celé zvládla absolovat ještě jednou. Držte se.
Ahoj holky, tak si čtu vaše příspěvky a říkám si, že si zasloužíte trochu povzbudit. Před 4 lety jsem byla ve stejné situaci, kdy jsem se snažila o miminko a hltala všechny články a diskuse o ivf. Po nastudování všech dostupných info jsem se rozhodla pro minimální stimulaci - 5 dní tablety Clostilbegyt a pak už jen injekce Pregnylu. Doktor v Reprofitu se sice trochu cukal, že prý se to nevyplatí a kdesi cosi, ale trvala jsem na svém. Měla jsem zkrátka pocit, že bude lepší míň vajíček a kvalitních, než víc. A taky trošku etický problém, co pak se spoustou embryí, která zbudou. Vytvořili se mi 4 vajíčka, na každém vaječníku 2, z toho 2 zralá. Otěhotněla jsem na 1. pokus, ale bohužel mimoděložně, což mě nenapadlo, že je vůbec při IVF možné, ale bohužel je (obráceně řasený levý vejcovod, který místo vypuzování nasává vajíčko zpět). Takže odebrání vejcovodu. Měsíc poté jsem šla na KET s tím druhým embryem, vydupala jsem si ultrazvuk už v 6. týdnu a vyšlo to!!! 5.5.2013 se císařem narodil můj báječný chlapeček. Je naprosto zdravý, dnes má 4 roky, chodí do MŠ a je to malý ďáblík - hrozně chytrý a šikovný. Vím, že chvála vlastních dětí je hrozná, ale nemůžu si pomoct ![]()
Ještě k té minimální stimulaci, nehradí to pojišťovna, ale finančně to vyjde nastejno (dlouhý protokol stál tehdy 26tis, z toho půlka pojišťovna, ta minimálka stála 13tis) a můžete to absolvovat kolikrát chcete. A není to takový záhul pro tělo, jak ostatní metody. A před zavedením embrya jsem si ještě dopřála relaxační masáž (jeden masér v Brně dělá speciální ivf relax masáž, ale každá relax masáž dobrá).
A ještě jeden užitečný tip, dvě moje kamarádky otěhotněly přirozenou cestou po cvičení hormonální jógy. Jedna nemohla mnoho let otěhotnět, druhá pořád potrácela.
Cvičili každá asi 3 měsíce, dnes už mají obě po dvou dětech. Já to teď cvičím taky, je to dobré i na štítnou žlázu, úpravu menstruačního cylku a vůbec všechny ženské potíže. Hlavně vás to ale fakt hodí do klidu, což je asi ze všeho nejdůležitější.
Tak to by ode mně bylo všechno, držte se a ať vám to vyjde jako mně.
H.