Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
koblizeq: No jo, vždyť jsi to tu vlastně psala, že je to pro vás překvápko. To bude skvělé! My si tedy u dcerky pohlaví říct nechali, ale okolí jsme neprozrazovali stejně jako jméno. Jména máte? JJ, řešíme teď pro rodiče nové postele-mají 45 let staré, nevyhovující a také v bydlení asi budeme muset dělat změny, bydlí v domku, ale v patře a je tam 15točitých schodů. Zatím to mamča zvládá sejít, ale aby se jí ulevilo tak budou změny. V přízemí je jedna volná místnost a koupelna, musí se to rekonstruovat.
@elizcooper Ahoj, já věřím, že se z toho dostane. Naše známá se z toho dostala a myslím, že je to už přes rok, co je bez rakoviny. Já se mám fajn, teď jsem byla v Čechách skoro týden. Tenhle měsíc jsem si dávala pauzu od všech hormonů a dnes mi příšla ms, tak začínám brát hormony na další transfer. Ještě máme 3geneticky zdravé embryjka. Akorát mě do toho strašně začala bolet záda, tak cvičím a doufám, že to není nic vážného. V pondělí jdu k osteopatce. Jinak mám hrozné dilema, jestli si nechat zavést jedno nebo dvě. Čím déle čekám na mimčo, tím více bych si přála rovnou dvojčátka
A co vy, snažíte se nebo si dáváte pauzu? Moc to tvé kolegyni přeju, já bych to asi do těch 47 nevydržela, už teď přemýšlím od náhradní matce ![]()
@edika85 radši bych nechala zavést jen jedno. I nám to doporučili na klinice.
@edika85 Ahojky to je fajn, ze půjdete na další transfer. Ja bych taky asi nechala zavést jen jedno,ale je to jen na tobě
. Budu na tebe myslet
.
@edika85: Děkuju za povzbudivé zprávy. Nevíš jak dlouho a kolik měla známá chemoterapií? Mamka měla mít 8 a mysleli jsme, že pak bude pauza, tento týden jde na 7 a min.týden jí řekli, že pauza žádná nebyla, že se pojede pořád dále až dokud to tělo vydrží, tak to zní tak někak drsně. Držím moc a moc palce s transferem, ty embryjka nech na svém pocitu, já bych to možná riskla a nechala si obě dvě zavést. Ta záda to je nepříjemné, taky mě teď pobolívají, myslím, že je to od psychiky. Třeba myslíš intenzivně na transfer a na mimča a je to tím. Držím palce, určo se to zlepší. My se tak nějak snažíme/nesnažíme pořád, nic intenzivního, prostě jak jde život ![]()
Ahoj holky, od 31.10. jsme nejstastnejsi na světě
narodil se nám Vašík
je nádhernej a hlavně zdravej ![]()
@koblizeq: I ode mně dodatečná gratulace! Přeji ať vám Vašík ve zdraví roste a dělá Vám radost, ať se mu na světě líbí!
![]()
@Evva21: Jak se máš Ty a jak se cítíš, co holčička, je na tebe hodná nebo dává o sobě vědět?
@mamina2017 @Evva21 děkuju za radu holky, budeme zavádět jedno. Přidali mi do protokolu imunoglobiny, tak snad už se bude něco dít..
@elizcooper ahojky, já právě moc detaily o její léčbě nevím, bylo mi trochu blbý se jí na to vyptavat do detailu, ale vím, že měla chemoterapii a naposledy, když jsme se viděly, to bylo v květnu, mi řekla, že je z nejhoršího venku, že teď jen kontrolují, aby se to nevrátilo. A řekla mi, ze u ni to začalo vysokými horeckami, prý myslela, že ma chřipku a ze až z krve zjistili, myslím, chronickou leukémii. Moc držím palečky, aby se z toho maminka co nejdříve dostala.
No ty zadá mě pořad trápí, byla jsem i u osteopatky, ta mě celou pater prokrupala a srovnala trochu, ale bolesti neustaly. Asi to mám od sezení, jsem buď v kanclu nebo někde na cestách, pořad jen sedím. Kdybych se teď nachystala na transfer, asi bych si došla na magnetickou rezonanci, ale bojím se, aby to neovlivnilo nějak sliznici, to záření..
@edika85: Ahoj, tomu rozumím, pokud ta známá neřekne sama tak bych se taky asi moc nevyptávala. Ty horečky, to jsi mi připomněla, že mamka je měla taky, u té mozkové mrtvice měla taky 39C a to se jim zdálo divné…a pak už to taky šlo ráz na ráz. Nešlo jí to do kostí, nemusela na transplantaci kostní dřeně? Děkuji moc za podporu.
Držím palce se zády, občas to taky mívám = bederní páteř, párkrát si zajdeš zacvičit a byle to lepší. Na resonanci zatím nechoď asi, až kdyby se to nelepšilo. Jak říkáš, před transferem bych to asi nechala být. Teď jsme se bavili o víkendu u našich a ještě brácha mi vnuknul myšlenku, nápad. říkal, že než švagrová (jeho žena) otěhotněla s dvojčaty tak byla na thajské masáži a ta thajka prý jí i nějaké cviky poradila a prý možná i díky tomu otěhotněla pak. Musím od nich vyzvědět více. V pátek jsem byla na koncertu J.A.R. tak jsem kulturně „nabitá“. hihi. Písni jak Ty po víkendu, pa