IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1354
3.10.18 09:22

@Evva21 děkuji. A gratuluji k holčičce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
4.10.18 14:42

@edika85+Evva21: Ahoj holky, děkuji za podporu. Abych pravdu řekla tak teď nemám dobré období. Jsme doma všichni nachlazení,ale to je to nejmenší. Mamka leží už přes měsíc v nemocnici, šla tam s relativně banálními bolestmi zad po prodělaném zánětu močového měchýře a využíváním asi tří balení antibiotik a po týdnu pobytu měla přímo v nemocnici mozkovou příhodu, převáželi ji do Ostravy, z toho se relativně vylízala, dostala zlatého streptokoka, zánět žil, zápal plic a když už to vypadalo, že je nejhoršího venku, oznámili nám lékaři diagnozu mnohočetný myelom, což je vlastně rakovina krve, které může napadat i kosti. Takže ze zdravé ženské plné energie se během chvíle stal pacient bojující o svůj život. takže tak…věřím, že u vás je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
4.10.18 14:46

@Akulínek85: Ahojky holka, jak se daří manželovi a co bratranec? S Eliškou se určitě potěší a už se mu určitě všechna zranění zahojily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
4.10.18 17:46

@elizcooper držte se!!! Na maminku je toho až přespříliš, hodně síly celé vaší rodině :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
5.10.18 12:26

@elizcooper Ahoj, ani nevíš, jak mě to mrzí a moc držím palečky, aby se tvá maminka co nejdříve uzdravila. Mám známou, která najednou začala mít vysoké horečky, tak jí nasadili antibiotika a horečky neustupovaly. Z krve jí zjistili myslím chronickou leukémii. Je jí 43 a má dvě malé děti. Doktoři jí nasadili léčbu, chemoterapii. Po roce a půl se z toho dostala. Teď chodí každý půl rok na kontroly, ale zdá se, že to nejhorší už má za sebou. Tak neztrácej naději. Myslím na vás :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.18 08:24

@koblizeq Ahojky, tak jak to s váma vypadá? Už se vám to blíží? :-)

Já nakonec měla sekci o 3 týdny dříve, kvůli vcestné placentě, Jasmínka se narodila 12.10. s porodní váhou 3010, pak v porodnici spadla na 2700, ale teď 12 dní po narození to zase dotahuje. Je maličká, ale paní doktorka říkala, že na to jak je maličká, je baculkatá:-)

Tady přikládám fotečky, co jsme dělali v pondělí, když jí bylo 10 dní:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
24.10.18 10:39

@Petra_z_Nuslí moc gratuluju ke krásné holčičce :srdce: :srdce: :srdce: i fotky jsou nádherný, taky se na ně chystáme :) trochu ti závidím, že už máš holčičku u sebe..
Nás také čeká plánovaná sekce, příští středu 31.10., pořád je prcek prdelkou dolů a nechci riskovat…
Jak si zvládla císaře a co rekonvalescence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.18 14:10

@koblizeq já ti sem zkopíruju, co jsem psala ve skupině listopadových miminek, třeba se ti to k něčemu hodí :-)

Jinak moje postřehy necelý 2 týdny po porodu

1.vůbec jsem se nezajímala o kojení (proč se o tom nemluví už v těhotenství?), brala jsem to jako automatickou záležitost a pak mě to teda hodně psychicky smetlo, když to nešlo a já musela v té extrémní pooperační a hormonální únavě absolvovat takovej kojící dril, neúspěšnej…v po­rodnici mě úplně vyřídily ty novorozenecký sestry, byl to pro mě opravdu otřesnej zážitek a ještě se z něj chvíli budu dostávat…v tuto chvíli jsem psychicky přijmula to, že hlavní potravou je UM, prso má spíš na uklidněnou a denně jedna dávka mléka je s pomocí elektrické odsavačky. Malá přibírá a je to krásný spokojený miminko a to je to nejdůležitější. Já už jsem taky víc v klidu.

2. sekce není nic tak hrozného, 5 dní po už jsem se mohla pohybovat vcelku normálně bez větších bolestí, dá se to přežít a bolest se zcela určitě nedá vůbec srovnat s porodníma bolestma

3. jizva - vlastně jsem si ji pořád pořádně neprohlédla, nevidím si na ni…dnes po 11 dnech jsem byla u své obvodní na vytáhnutí stehů, na jednom místě se mi to trochu rozjelo, takže musím 2 x denně čímsi mazat a hlídat si, aby se to nezanítilo, toho se bojím

4. poporodní tělo - tohle bude hodně individuální, ale já jsem hubenější než před otěhotněním, nevážila jsem se, ale tady je moje fotka 5 dní po porodu a předtím jsem teda měla větší faldy (váha před těhu asi 75 kg)…já asi zhubla už během těhotenství tuky a teď po porodu to jde vidět, zítra se zvážím schválně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
24.10.18 18:47

@Petra_z_Nuslí krásná holčička :srdce: moc gratuluji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
24.10.18 19:51

@Petra_z_Nuslí děkuju za postřehy…A bříško máš fakt prtavy :D A měla si celkovou narkozu nebo spinalni?
Chodila sem na předporodni kurz a celý jeden blok byl o kojení, tak sem na sebe zvědavá..
A jak píšeš, nejdůležitější je spokojený miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.18 22:19

@koblizeq spinální…rodila jsem v Benešově a tam to dělají tak, že fakt se přikládá až tolik hodin po výkonu…nepřikládají na sále, i když jsem byla plně při vědomí…ukázali mi ji a poté odnesli manželovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
25.10.18 09:18

@Petra Z Nuslí: Velikánská gratulace! Ať je Jasmínka zdravá a spokojená. Krásné fotky! Užívejte si spolu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
25.10.18 09:22

@koblížekq: Ahojky, děkuji moc za podporu, je to teď stabilizované, mamča je už asi dva týdny doma z nemocnice a dojíždí na léčku v injekcích 1× týdně, bojuje jak lvice a věřím, že se vše v dobré obrátí. Už se těšíš na holčičku? Tak už příští týden? Moc držím palce, pak písni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
25.10.18 09:33

@elizcooper to je dobře, že maminka je doma, domácí prostředí moc pomáhá na psychiku :D
My nevíme pro koho si jedeme :srdce: pohlaví je pro nás překvapení :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
25.10.18 09:36

@edika85: Ahojky, moc a moc děkuji za uklidňující slova a za podporu. Jak se daří kamarádce, je v pořádku? Mamka tady dostává chemoterapii v injekcích. Dnes jde na 6.tou dávku, má jich mít 8, pak pauza a další série nevím kolika. Teď slavili s tátou 45.výročí od svatby. Věřím, že se z toho dostane. Jak se máš ty, do Čech se nechystáš? Co mimi, dáváte pauzu? Včera jsem potkala bývalého kolegu z práce a říkal, že švagrové se ve 47 letech po všemožných peripetiích narodilo první miminko. Máme šanci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí