Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@elizcooper ona právě měla tu formu leukémie, u které nebylo v rámci léčby zapotřebí transplantace kostní dřeně, ale jen chemoterapie. Říkala, že měla chronickou. Jakou formu má tvoje maminka?
Tak to je super, já nebyla na koncertě ani nepamatuju. Jo vlastně jsem byla na Coldplay asi před rokem a půl. Já měla víkend docela fajn, odpočinkový ![]()
Imunoglobiny se podávají v rámci poruchy imunitního systému, mě ho naordinovali kvůli nějakým červeným číslům v mých výsledcích z imunologie, ale podle mě to nebylo zas tak alarmující, když v předešlém transferu jsem ho neměla. Spíše zkouší na mě něco nového v naději, že něco na mě konečně zafunguje.
Thajskou masáž naprosto miluji, ale kdyby měla fungovat na neplodnost, byla bych těhotná už dávno, protože na ní chodím docela pravidelně
já teď cvičím obden mojžíšovku. Dneska jsem byla právě na injekci imunoglobinu a na kontrole sliznice, tak jsem si asi hodinu s doktorem povídala o idopatické neplodnosti a bohužel je to dnes naprosto běžné, že u páru nikdy nezjistí příčinu. Řekl mi, že je to i otázka štěstí. Tak si říkám, asi jsem si v životem to štěsti už vybrala na úžasném partnerovi a dobré práci. Ne všechno holt klapne tak, jak si to představujeme. Já budu zkoušet dál, ale není vyloučené, že se nám to nikdy nepodaří..
Na tvou maminku myslím, určitě to dobře dopadne ![]()
@elizcooper Ahojky, tak ja 26tt strašně to letí. Maličká je v bříšku akční a to hlavně, když ji pošlu něco dobrého
. V patek jsem byla na cukru a vše ok. No zatim jsem přibrala 2 kila, ale bříško uz začíná vylézat. Ted ty kila polezou, chutná mi sladký
. Jinak myslím na tvoji maminku a doufám, ze je ji líp a líp ![]()
@edika85 to si neříkej. Ja jsem mela to samé. Mam supr přítele, dobrou praci, uzivali jsme si života, dovolené atd......asi jsem se začala smiřovat, ze budem bezdětný. Vše krásný jsem si uz vybrala. Ale přece jen se na nás to nejhezčí usmalo
. Věř, ze u vás to bude taky tak ![]()
@edika85: Ahoj, tak to měla Tvá známá při té smůle i velké štěstí. Mamka má diagnozu mnohočetný myelom. Je to vlastně rakovina krve a špatné je to v tom, že ty špatné buňky kolují v krvi a můžou víceméně napadlout jakýkoliv orgán. Coldplay musel být zážitek veliký. Já právě jsem teď taky zahájila zkoumání mé imunity a včera jsem byla na 1.vyšetření u imunologa. Mám jít na odběry a dnes mi začala rýma a pobolívá mě v krku. Tak asi budu muset počkat nebo nevím zda tam jít i s rýmou… takže taky pak budu čekat na výsledky z imulologie. Já v životě na žádné masáži nebyla tak nemám tu zkušenost, ale to víš, chytám se všeho…ještě se mi to taky moc nechce vzdávat, i když ten věk…je to strašák. Chodit cvičit taky teď nemám čas, jak se to semlelo s tou mamkou, řeším jiné věci. Ale budu si muset ten čas najít než mě začnou bolet záda…děkuji za podporu. Držím palce, určitě i Vám se zadaří. Máš už termín transferu?
@Evva21: Ahojky, tak to jsi zatím malounko jen přibrala, já v těhu 11kg, ale vlastně to ještě nebylo na konci, jelikož jsem rodila v 8.mém měsíci. Maličkou pozdravuj, určitě se má v bříšku hezky. Díky za podporu a krásné těhotenské dny!
@Evva21 to ti moc přeju ![]()
No pokud je to otázka štěstí, tak s tím stejně nic nenadělám.. máme ještě tři sněhuláčky a pak bych si chtěla dát od snažení pauzu. Denně do sebe peru hrstě prášků s hormonama a kortikoidama a přestávám věřit, že by to mělo zabrat. Připadám si jako šílenec, jsem u doktora pečená vařená a nevidím žádný výsledek ![]()
@elizcooper aha tak to asi nebude ta samá diagnóza. Ale vygooglila jsem si teď ten mnohačetný myelom a píšou tam, že pokud se na to přijde včas, tak u téhle diagnózy je docela dobrá léčitelnost. Informujte se o biologické léčbě, ten profesor to v tom odborném článku doporučuje.
Jinak imunologické vyšetření doporučuji, je to jedna z častých příčin neplodnosti. Já jsem si psala ohldně toho s doktorkou Malíčkovou, kterou tady na emiminu holky doporučují, ale u mě důvod k neplodnosti v imunologii neshledala. Ten imunoglobin mi naordinovali asi jen, aby na mě vyzkoušeli něco jiného, ale jsem dost skeptická.
Víš co, věk je jenom číslo. Podívej se na mě, je mi 33 a už 4 roky se nám nedaří. A moje kolegyně má ve 44 zdravé přirozeně požaté mimčo. A moje švagrová to samé. Nevzdávej to, pokud si druhé přejete, tak se nenech zastrašit věkem.
Jinak v tom cvičení tě chápu, taky bych neměla náladu, kdyby se někomu z mých nejbližších stalo něco takového. Mamka mi dnes brečela do telefonu, že jí vytrhli zub a že má z toho hroznou migrénu a já ji desetkrát volala a ujišťovala se, že už je jí líp..
Jinak trasnfer mám v pondělí, tak moc a moc doufám, že to bude náš šampion ![]()
@edika85: Tak co mamča, už jí bolest od vytrženého zubu povolila? Člověk má starost o své blízké, je to pochopitelné. To jsi hodná, že se informuješ o o té „naší diagnóze“. Lékaři právě zmiňovali ze začátku tu biologickou léčbu, ale pak nasadili chemoterapii , je to lék Bortezomib. Na tu kontrolu na imunologii jdu koncem listopadu tak uvidím co mi z výsledků řeknou. Možná nějaká ta zánětlivost v těle může opravdu způsobovat problémy. I při tom prvním těhu jsem vlastně rodila v 8.měsíci bo mi dříve praskla plodová voda a když jsem se pak ptala na příčinu tak mi říkali, že je to možným zánětem v těle. Dnes na Tebe moc myslím a přeji ať se transfer vydaří!!! ![]()
@elizcooper jj 27 tyden ted ve stredu. V patek jsem byla na kontrole a malá ma kilo a ja 3 kila nahoře. Jinak vše ok. Sháním a kupuji ještě co mi chybí, at se pak v prosinci mohu věnovat cukroví.
@Evva21 @elizcooper ahoj holky, moc děkuji, že jste si na mě vzpomněly. Embryjko už mám od pondělí u sebe. Když mi ho ukázali na fotce, byla jsem dost zklamaná, protože jde na něm vidět, že bylo hodně poškozené tou biopsií. Ona mi to ta embryoložka sama říkala, že to prázdné místo v něm je právě důsledkem té biopsie. A já měla za to, že odebírají buňku jen hatchujícím blastám a ne, že píchnou do embrya a vysajou z něho takový kus. No i tak moc doufám, že je to bojovník a že se z toho probere. Zatím pocitově vůbec nic, žádné těhotenské příznaky nemám, snažím se tím nestresovat no.. Kéž by se stal zázrak..
Příspěvek upraven 22.11.18 v 11:39
@elizcooper Mamce nakonec nasadil doktor antibiotika, protože trpěla jako kůň. Ona má trochu abnormální reakci těla, třeba když se bouchne, tak místo modřiny jí to místo oteče a pak jí to musí naříznout a vysát hnis. Nikdo ji zatím nevysvětlil z čeho to je, ale vypadá to na poškozený lymfatický systém. No tak když teď jí vytrhly zub tak zase měla opuchlou půl hlavy a bolesti jako blázen. Teď už je po 4 dnech braní antibiotik na tom líp.
No ona ta chemoterapie je sice strašná zátěž pro tělo, ale na druhou stranu je hodně účinná, je to taková jistota, že ty rakovinné buňky to zničí. Kamarád mi teď o víkendu vyprávěl, jak jeho kolega z práce měl kožní nádor a bránil se klasické léčbě, zkoušel různé alternativní a nové metody léčby a nakonec ta rakovina prorostla do všech důležitých orgánu a když chtěli přejít na chemo, už měl takové komplikace, že by ho dávka chemoterapie zabila.
Jinak dej vědět, jak jsi dopadla na imunologii. Držím pěsti ![]()
@edika85 nebuď zklamaná, miluj ho od prvního okamžiku… nikdo nejsme dokonalý
![]()