Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky obávám se, že to je biochemický. Čárka nesílí, spíše se mi zdá, že je ještě světlejší jak včera. Ona byla už včera dost slabá na 10den po transferu. Ale i tak jsem moc vděčná, že jsem viděla poprvé takhle ducha, dodalo mi to naději, že se embyjko alespoň nachvilku chytlo. Teď budu doufat v nějakého bojovníka, který vydrží 9 měsíců:srdce:
@elizcooper Přesně tak, prednison je kortikoid proti zánětům v těle. Tak pokud ti ho na imunologii předepsali, tak asi ti něco našli v krvi nebo ti ho dali jen tak? Kolik ho musíš brát. Já jsem brala 5mg a pak jsem snížila na 2,5 po transferu.
Mamka má často záněty, proto ho bere. Blbý je, že se po něm dost přibírá. Ale při menších dávkách to není zas tak hrozný.
Jsem moc ráda, že to tvá mamka takhle zvládá. Důležité je, aby byla psychicky na tom dobře a pozitivně myslela, to taky děla při téhle léčbě hodně.
Krásný víkend i tobě ![]()
Holky dneska mi zase svitla trochu naděje. Co myslíte? Je silnější?
@Evva21 ahoj Evi, půjdu dnes. Řekli mi 5.12., ale já už to nevydržím, dnes jsem si dělala zase test a přijde mi, že už nesílí, mám hrozný strach
přidávám fotku. Oba jsou z rána, ten silnější je mamatest 10.
@edika85: Ahojky, tak povídej, byla jsi na krev? Jak jsi dopadla? Čárky vypadala věrohodně, držím moc a moc palce!
edika85: musím si podrobně přečíst zprávu od mudr, byla jsem tam minulý týden. Léky jsem si ještě nestihla vyzvednout, mám to v plánu dnes. Nevím, mám tam asi 1 tabl. denně, ale kolik je to mg nevím. To se bere dlouhodobě? Říkali mi jen, že mám alergii na roztoče a pyly a budou mi dělat ještě potravinovou alergii. Po tom léku se přibírá? Tak to je mazec… mamka jej taky bere dlouhodobě? Mamka byla v pondělí v Ostravě na vyšetření krve jaký má obraz po 10ti chemoterapiích. Výsledky budou 17.12. zvažuje se transplantace kostní dřeně u ní (vlastní kostní dřeně), ale je prý v rizikové skupině tak to není jisté zda to povolí.
@elizcooper ten prednison jsem taky brala a strašně jsem přibrala po něm. Mam alergii na pyly a ted uz si naštěstí vystacim jen s leky o sezóně. V červnu, kdyz jsem zjistila tehotenstvi, tak jsem to dala bez leku. A jak je na tom maminka?
Holky moc děkuji za povzbuzení. Já celou noc nespala. Nečekala jsem, že mě to takhle rozhodí, dřív jsem se modlila alespoň za ducha, abych věděla, že se s embryjkem něco málo dělo a teď už se nechci vzdát té naděje na miminko. Výsledky krve ze včerejška 150,1. Zítra jdu zase. Bojím se, jestli to není málo. Podle ms bych měla být 4+4tt. No a dnes ráno test z moci samozřejmě úplně stejný jak v předchozích dnech. Na ty testy z moči už prdim, jen mě to stresuje ![]()
@elizcooper no ten prednison já beru od ovulace v minulém cyklu. Teď mi ho snížili na polovinu. Ale mamka ho bere dlouhodobě kvůli zánětům v těle. A taky tatínek přítele ho bere už dva roky, ten měl hrozný zánět žil. Začinal na vysoké dávce a postupně mu to snižovali. Teď bere už úplné minimum.
Na tvou maminku myslím a držím pěsti, aby výsledky byly dobré ![]()
@edika85: Tak to vypadá moc nadějně!!! Už Ti můžeme myslím pomalu gratulovat. Máám radost, super. Držím moc pěstičky. Nejsem zvyklá brát léky tak se mi ten prednison moc nechce do sebe valit, no ale asi to zkusím, pokud mám zánět v těle…
@Evva21: díky za zkušenosti s lékem, moc se mi do toho nechce. Mamka má 10 chemoterapií za sebou. Byla na testech krve, výsledky budou okolo 17.12. Drží se. Jak se cítíš Ty a co mimi?
@elizcooper Děkuji u nás vse ok. Začínám 30tt a strašně to leti. Trochh už citim zada v kříži, kdyz dlouho stojim. Ale chodim ještě na tehu cviceni a docela pomáhá . Na tvou maminku moc myslim a držím palce!!!! ![]()