Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kačka121 Tak ti přeju, ať to mrcha tentokrát neprotahuje a přivalí co nejdřív…
Já jdu příští pondělí do CARu na UTZ a uvidím, co mi řeknou. Asi mi dají léky, stanoví protokol atd. Měla bych to dostat na konci listopadu, takže na tom časově budeme asi podobně. ![]()
@baluuu8 tak to bude paráda
aspoň si zkrátíme čekání a ty dálnice přece jenom ve dvou se to lépe táhne
![]()
@kačka121 To si piš!
Já už se tak strašně těším až vyfasuju injekce a léky a budu vyhlížet mrchu…
![]()
Holky mám blbej dotaz, ale myslíte, že můžu jít k zubaří na vrtání zubu kdyzž stimuluju? ![]()
@Kačudis já myslím, že to není nic proti ničemu, jedině snad ta oblbovací injekce by mohla vadit, ale spíš taky ne. Při stimulaci můžeš normálně brát všechny léky atd. tak snad by to vadit nemělo.
A já bych tedy raději šla teď, když víš že tě čeká vrtání a ne až v těhotenství
ale je to na tobě ![]()
@kačka121 nazdárek
a ve tvém CARu vědí, že nemáš přirozenou ovulaci?
Já když jsem byla v létě na KETu, tak se mě na to Mudr. ptal, tak jsem mu říkala, že asi jo
objednal mě na 15DC s tím, že kdybych neměla ovulaci přirozenou, tak by mi musel KET odložit na dalsší měsíc a pomoci tomu hormonálně.
Co kdyby jsi do CARu zavolala a zeptala se?
Holky můžu při stimulaci alkohol? v letáku puregonu nic nepíší
neymslím střískat se do němoty, ale např. dvě pivka a nějaké panáky?
@stiskoch panáky bych raději nepila, ale to pivko by nemělo vadit. Já jsem si při stimulaci dala 2 kleničky vína a myslím, že jsem nic nepokazila ![]()
@Kačudis já si myslím že by to neměl být vůbec problém a je lepší když to podstoupíš teď než potom mám takovej pocit že když si těhotná tak nesmíš dostat tu injekci aby to nevyvolalo předčasný porod tak to měla moje kamárádka měli jí trhát osmičku tak musela počkat až po porodu
@markyj vědí to to bylo první co jsem hlasila sestřičce když jsem se ji ptala jak to mám udělat když chci jít na KET myslíš že bych tam měla radši zavolat ještě jednou?
@stiskoch stimulovala jsem na své svatbě a dala jsem si malý pivo a asi tři panáky a nic se nestalo tak když to nebudeš nějak moc přehanět tak si myslím že to vadit nebude
@kačka121 asi si to každý CAR dělá po svém, a taky je možné, že ti ty hormony dají až při té návštěvě
KET se většinou dělá cca 20 - 23 DC
Já jsem právě nikdy ty hormony na ovulaci brát nemusela, tak nevím, kdy přesně ti je dají. Zase když o tom ví, tak musí vědet co dělají ![]()
@markyj teď koukám do popisku že jsi měla nedávno ET jak se cítíš ![]()
Tak jsem si dneska prisla nejaka hubena a zjistila jsem, ze mam dole 5kg!! To jsou vsechno ty nervy. Z prace, z IVF..holku uz aby to bylo za nami. To neustaly cekani na nic me nici. Chci uz cekat na Bublinku do briska a az pujde ven..
@Kyslíková Chjo, je to pěknej záhul…
Já jsem minulej měsíc taky zhubla… Ale 5 kg je fakt dost.
Za jak dlouho se ti to povedlo? Docent v CARu mi ríkal, že bych měla nabrat 15 kilo a pak bych měla větší šanci otěhotnět…
![]()
@baluuu8 ja se naposled vazila na zacatku rijna. Ja bych taky potrebovala pribrat, podle mereni mi vyslo 10kg svalu a ubrat 0.2kg tuku..delam jeste poradce pro vyzivu k ucitelovani, jidelnicek si sestavim ale nemam vuli to dodrzet ![]()
@Kyslíková Chápu.
Jsem taky bez vůle…
I když… byla jsem občasný kuřák, když jsme měly někde s holkama mejdan, tak jsem si zapálila jinak přes týden vůbec, a teď už jsem Skoro 3 měsíce nekouřila…
![]()