IVF prosinec 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5829
14.11.13 17:23

@tinanina to jsem snad i četla v listopadový mamince (mám předplatný :oops: ), byl tam hezkej článek „Štěstí ze zkumavky“, podívám se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.11.13 17:53

@tinanina já si myslím, že jich je hodně, já osobně znám ve svém blízkém okolí 7 párů včetně nás, co to bez CAR nejde a to je hodně. Znám taky holčinu, co už má 2 děti, díky umělému a další, co má rovnou dvojčata. Vždycky, když vidím dvojčata, tak si říkám, vy jste určitě ze zkumavky 8) 8). Jinak jsem byla v diskuzi, kde byly tři holčiny na 1. IVF a dvěma to vyšlo a třetí ne. A pak v diskuzi z našeho CAR mají už téměř všechny děti, buď na první nebo druhý pokus a z těch novějších to vyšlo ze sedmi čtyřem na 1. IVF a to se pořád právě o tom prvním říká, že je zkušební :-)

Určitě nám to všem vyjde, jen kdyby nám Bůh řekl kdy :(, protože tohle je trápení. Já se pořád snažím být v pohodě, ale stejně je to ve mně a dokud se to nepovede, tak to tam bude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
14.11.13 18:20

@Macina13 @Kyslíková Ona se ta statistika asi špatně dělá, lidi to neřeknou. To s těmi dvojčaty vidím stejně. 8) Podle mě dvojčata jsou jasný důkaz toho jak byla počata. Pořád je to takové tabu. Já taky osobně (až se to povede) to okolí nepřiznám. Řekla jsem to pár nejbližším, ale veřejně to nepřiznám. Sama vím jak jsem se na takové zprávy/lidi dívala, když jsem do toho ještě neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.11.13 18:25

@tinanina a jak ses na ně dívala? jééé vlastně mamky sestřenka má dvojčata z umělého, na to jsem úplně zapomněla, protože už je jim tak 12 let.

Moje kamaráka má poruchu, že ani jedno dítě by neporodila sama, vždy musela na cisář a doktor jí říkal, ať z toho není špatná, že ať je šťastná, že žije v době, kdy ji doktoři dokážou pomoct. To říká i ona mně, ať jsem ráda, že tohle existuje, je zlatá moje :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
14.11.13 18:43

@tinanina Já mám ráda 168 hodin a vím, že tam pár reportáží na umělý oplodnění bylo. Tady http://www.ceskatelevize.cz/…421/titulky/ se třeba v úvodu říká, že každé šesté dítě je z IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.11.13 18:49

@peluche přesně, je jich fakt hodně. Je taková blbá doba, spousta civilizačních nemocí atd. Je skvělé, že to existuje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
14.11.13 18:55

To já to klidně přiznám, že máme zkumavečka malýho..já to jako žádný tabu neberu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
14.11.13 19:18

Já jsem to teď googlila a našla jsem jeden článek, kde bylo napsáno, že v každý školní třídě sedí jedno dítě ze zkumavky. @Macina13 no přiznávám upřímně, že jsem měla k miminkům ze zkumavky předsudky. Zabte mě. Ale asi to bude tím, že já ve svém okolí skoro nikoho takového neznám. Kdyby to řešila nějaká moje kámoška nebo někdo z rodiny, asi bych se na to dívala úplně jinak. Já jsem taky moc ráda, že to existuje. Kdybychom žily tak před 30 lety tak bychom měly asi smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
14.11.13 19:27

My jsem to taky normálně všem řekly :nevim: v rodině máme pětileté dvojčátka chlapečky, jedna moje kamarádka má holčičku z IVF a druhá z IUI. I můj manžel říká, že se nemáme za co stydět, takže o tom mluvíme dost otevřeně a lidi jsou docela zvědavý :lol: ale většinou mile a drží nám palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.11.13 19:48

@markyj tak to my zase ne, u nás to ví jen pár lidí. Jinak ani neříkáme, že se snažíme, nejsem zvědavá na soucitný nebo falešný ksichty!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19749
14.11.13 19:56

@Macina13 Přesně jak říkáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
14.11.13 20:47

Ahojky holky můž se k vám přidat? jedno ivf už mám za sebou jak si můžete přečíst v mém popisku a druhé mě čeká,, mělo by být ted v listopadu ale jelikož mi ted poprvé v životě mešká mrcha tak to bude asi až v prosinci,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
14.11.13 22:03

@katkalaila Ahoj, vítej :kytka: jak si zvládala injekce? Já mám z toho úplně trauma..že se napíchnu blbě :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
15.11.13 07:40

@Macina13 @baluuu8 přesně tak, nechci aby mě někdo litoval nebo to zbytečně moc řešil. Minule mi vcaru sestřička říká, něco jako vy všechny pacientky..úplně to se mnou cuklo, já se necítím jako pacientka :) :) A taky hlavně, nechci aby to někdo pak řekl tomu dítěti, děti ve škole a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
15.11.13 08:36

Ahoj holky, tak já jsem ráno začala krvácet :,(
No mám ještě ty mrazáčky, tak snad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...