Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kajjja nam udělali v prvním CAR jen genetiku, pohlavně přenosné choroby, AMH, spermiogram a onemocnění stitne zlazy apod nemoci.
Po dvou neúspěšný pokusech jsme přešli jinam, kde nam dodělali imunologii a fragmentaci dna spermii a sla jsem na hysteroskopii.
V imunologii se přišlo na lehké protilátky proti manželovi a oba dva pozitivní na ureoplasmu. Mame ted atb a ja kortikoidy.
Věříme ze třetí pokus dopadne
![]()
Určitě si toho vydupej co nejvíc.
@Kajjja u nás je hlavní problém u manžela, dělali nám genetiku, mě imunilogii, profil a teď po dvou neúspěšných KET mě říkala dr. že by ještě zkusila Hysteroskopii, ale mě trošku odrazuje, že je to v celkové narkóze a že bereš hormony, ale asi mi stejně nic jiného nezbude, máme už jen 3 poslední embryjka.
@Mik.Martina ahojky, můžu se tě zeptat jak probíhala ta Hysteroskopie? jsem po dvou neúspěšných KET a dr.chce,abych to absolvovala, trošku se bojím, že to je v celkové narkóze a odrazuje mě, že bych zase do sebe ládovala hormony, tak by mě zajímalo, jak to celé probíhalo, klidně napiš SZ děkuji moc.
Dneska hodnota odběru krve je 568j. takže nám to krásné dvojnásobně stouplo…první odběr byl 240 j… ![]()
5.1 jdeme na ultrazvuk, to už bude s největší pravděpodobnosti srdíčko ![]()
Holky- krásné vánoce, my máme štědrý den už dnes, tak Vám taky všem chci popřát!! ![]()
@Tvojeteta
Také přeji krásné Vánoce hlavně přeji zdraví a pohodu ![]()
@IvcaaC děkuju moc
jsem šťastná, ze to stoupá, jak má…
takhle hezky aby to šlo ještě 8 měsíců, zejo ![]()
Ahoj holky, 11.12. jsem byla na KETu. Dnes tj. 12 den po KETu HCG hodnota 37,7. V laboratoři říkali, že je to hraniční hodnota a mám to konzultovat s lékařem. V mém caru mi to samozřejmě už neberou. Tak si hold 27.12. dojdu ještě na krev a uvidím co bude dál.
@Z0E
37,7? Nebo 377?
37.7 je málo.
Nevzdávej se, ale pomalu počítej spíš s biochemkem.
Ale třeba mají jiný testování…
Sílí ti test? To je důležitější než jedna hodnota… když to 27. Naroste, tak to bude dobrý!!
37,7… Naposledy jsem testovala v pondělí a byl silnější než sobotu před tím. Bohužel test další už nemám. V lékárnách bylo lidí jak o božím těle a teď jsem bez auta, čekala jsem že hodnota HCG bude dostatečně vypovídající. No uvidím v kolik přijede manžel z práce, třeba bych ještě stihla zajet do lékárny.
Díky za podporu
@Zuzule2014
Byla jsem na Hysteroskopii dvakrat. Vzdy jsem si mela vzit nekolik Ibalginu pred zakrokem. Daji ti na prst snimac tepu, doktor provadel zakrok na vysetrovacim kresle…zavadi hadicku s kamerou a miniklestickami…odstrani, co tam nepatří nebo odebere vzorek na rozbor. Pak muzes krvacet a musis byt pod dozoren. Ale odchazela jsem po svych.
Je to neprijemny, ale da se to vydrzet.
Pokud uz ti vylozene jdou neco planovane odstranovat, tak by te mohli i uspat…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.