Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky
ráda se k vám přidám, na konci srpna jsem byla na opu, k transferu nedošlo, teď jsem týden po HSK a resekci polypu a čekám až budu moct jít na KET, snad koncem měsíce, příp. listopad ![]()
Jinak jsem stimulovala krátkým protokolem, Gonal a Cetrotide ![]()
@Adus13 ahoj:) ja sem novacek takze se u techto zkratek jeste nechytam. Zacala sem stimulovat dneska bemfolou. Mam ze vseho strach:( I.
Já už mám druhé ivf, tak už jsem poloviční doktorka🤣 🤣 🤣opu je odběr vajíček, HSK hysteroskopie, prohlédnutí dělohy a příp. můžou něco zrovna odstranit, jako mě ten polyp. KET je přenos zamraženého embrya. Pokud by tě něco zajímalo, klidně se podělím o zkušenosti ![]()
@Adus13 dekuji za vysvetleni:) a proc ti delali HSK? Byla nejaka indikace nebo se to dela preventivne kdyz to dlouho nejde? A mela si nejake IUI a KET? Mas uz nejake deti? I.
Ahoj holky,
ráda se k Vám přidám.
Jsem i porodní bába, takže se případně ptejte co Vás zajímá ![]()
Teď už jsem v rámci stimulace na mé třetí IVF. Máme už jednu dceru, z druhého IVF.
Aktuálně jdu v pátek na punkci, dnes jsem ukončovala dipherelinem. Mám 31 folikulů
, takže budeme vše mrazit. Stejně jako u druhého IVF (kdy jich bylo 36) počítáme s rozvojem OHSS, ale diphereline by to mohl snad trochu zmírnit. Uvidíme.
Chodím k Apolináři, kde i pracuji. V tuto chvíli je vcelku fajn být zaměstnanec, mám domluvenou lékařku na OPU, takže věřím, že vše proběhne v cajku
.
@fragollinna ahoj dekuji ze si se pridala:) to je super mit tu i porodni babu. Kdyby to nahodou vyslo😂 a zaroven nekoho, kdo uz ma pozitivni IVF zasebou. Posledni dobou ctu jen neuspechy a to cloveku moc neprida:( ja chodim do ISCARE. Mas o nem nejake zpravy zda je dobry? Dekuju I.
@Anonymní píše:
@Adus13 dekuji za vysvetleni:) a proc ti delali HSK? Byla nejaka indikace nebo se to dela preventivne kdyz to dlouho nejde? A mela si nejake IUI a KET? Mas uz nejake deti? I.
HSK mi dělali už asi před 2 lety, ještě s laparoskopií a průchodností vejcovodů vše ok, až na mírný náznak syndromu PCO. Zkoušeli jsme plánovaný styk s Clostilbegytem, ale bez úspěchu. IUI nedoporučil, kvuli PCO. V březnu jsem měla první IVF, proběhl transfer čerstvého embrya bez úspěchu a teď v srpnu druhé, máme vše mražené. K transferu nedošlo kvuli spatne sliznici, pry zničená z tech hormonů, proto mi doporučili HSK, aby se dr. koukl, jak to tak vypadá 😊 děti žádné nemám, už mě tlačí i věk ![]()
@Anonymní píše:
„@fragollinna“: ahoj dekuji ze si se pridala:) to je super mit tu i porodni babu. Kdyby to nahodou vyslo😂 a zaroven nekoho, kdo uz ma pozitivni IVF zasebou. Posledni dobou ctu jen neuspechy a to cloveku moc neprida:( ja chodim do ISCARE. Mas o nem nejake zpravy zda je dobry? Dekuju I.
Ahojky,
já věřím, že každé se to jednou povede ![]()
Na punkci se těším, ale opravdu se bojím hyperstimulacniho syndromu, mám hodně folikulů. Ale jinak se těším.
Emočně jsem při tomto cyklu v pohodě, jen dnes to na mě trochu sedlo a zdály se mi i sny o punkci.
Jinak já s Iscarem žádnou zkušenost nemám. Ale i já jako zdravotník jsem si vybrala zázemí kliniky, nemocnice. U těch soukromých CAR mi vadí to, že když se něco po… a jakože může, nemají za sebou ten špitál, kde se o tebe postarají.
Další je, že mi fakt vadí, že si staví byznys na neštěstí párů nemoct mít dítě a v rámci cyklu zaplatíš i recepční a uklízečku ![]()
Já jsem u Apolináře opravdu spokojená, jsou tam odborníci a je to fakt skvělá gynekologická klinika. Vím, že se o mě komplet postarají kdyby něco a finančně je to také přívětivější.
Automaticky nechávají všechna embrya na prodlouženou kultivaci, což je v důsledku dobře a je to bez příplatku. V soukromých CARech jsem viděla i příplatek 5000 Kč
z toho je mi fakt blivno, za to, že nechají embryo na misce déle a pozorují ho.
Takže já nejsem pro soukromé CARy, fakt to neznamená, že jsou lepší ![]()
@fragollinna @Adus13
Adus a kolik ti je? Jestli pujdes koncem mesice na KET tak na tom budes podobne jak ja tak si musime davat vedet ![]()
Fragolinna dekuji za tve poznatky a nazor:) a kolik to tak vyjde u vas jestli se mohu zeptat? Cele IVF? Nam to doporucil doktor i kvuli dojezdove vzdalenosti. Jsme z male vesnice a clovek tam opravdu lita porad. Ja musim dojet autem na vlak do vetsiho mesta u nas a vlakem do Libne a tam je to kousek. A uz tak je to pro me narocne a cele na cca 3-4 hodiny min.. budu ti drzet palce a davej o sobe vedet prosim:) kdy jdes na zavedeni uz vis? dekuji I.
@Anonymní píše:
@fragollinna @Adus13
Adus a kolik ti je? Jestli pujdes koncem mesice na KET tak na tom budes podobne jak ja tak si musime davat vedet
Fragolinna dekuji za tve poznatky a nazor:) a kolik to tak vyjde u vas jestli se mohu zeptat? Cele IVF? Nam to doporucil doktor i kvuli dojezdove vzdalenosti. Jsme z male vesnice a clovek tam opravdu lita porad. Ja musim dojet autem na vlak do vetsiho mesta u nas a vlakem do Libne a tam je to kousek. A uz tak je to pro me narocne a cele na cca 3-4 hodiny min.. budu ti drzet palce a davej o sobe vedet prosim:) kdy jdes na zavedeni uz vis? dekuji I.
Já za léky zatím neplatila nic, měla jsem Elonvu a dopichovala jsem pak ještě Gonal. Elonva je fakt drahá injekce, stojí kolem 10.000 Kč, ale snad jí proplácí zdravotní pojišťovna. Její výhoda je, že si jí 2. den cyklu aplikuješ a pak týden nic nepícháš, uvolňuje se postupně.
Gonal jsem dopichovala tohle pondělí a úterý, za něj jsem doplácela 80 Kč.
Orgalutran bez doplatku, ten jsem píchala pátek, sobota, neděla, pondělí a úterý.
V pátek jdu teda na punkci, takže jdu na oddělení, shodou náhod, kde pracuji já sama ![]()
Udělají mi výkon, my máme ICSI, tam se doplácí dle počtu - na kolik vajec použijí ICSI (viz níže). Tam počítám s doplatkem kolem 10.000 Kč.
ICSI (intracytoplazmatická injekce spermie)
ICSI 1-2 oocyty 4 000 Kč
ICSI 3-7 oocytů 6 000 Kč
ICSI 8-10 oocytů 8 000 Kč
ICSI nad 10 oocytů - každý další oocyt 800 Kč
Pak je případné mražení embryí, to jsou 3 embrya 4800 Kč a každé další 800 Kč. Takže tam závisí zda se vůbec něco mrazí.
My mrazit budeme, protože já půjdu až na KET. 31 folikulů je fakt hodně a riziko OHSS je, takže vše co bude zmrazíme.
Samotný KET je bez poplatku (v ISCARE vidím 7500 Kč
) I mražení embryí je u nás levnější.
Víš jak, já nehledím na cenu. Když chce člověk dítě, zaplatí cokoliv
. Ale tohle je za mě hnus vydělávat na tomto
Ale ber to fakt jen jako názor ![]()
@Anonymní píše:
@fragollinna @Adus13
Adus a kolik ti je? Jestli pujdes koncem mesice na KET tak na tom budes podobne jak ja tak si musime davat vedet
Mně je 35 let, já dojíždím do Prahy do car cca 130 km. Jinak jsem platila doplatek za léky 6100,– a pak cca 20 500,– za ISCI, prodl. kultivaci, vitrifikaci embryi a skladování na 1 rok
Určitě si dáme vědět, je fajn si sdělit pocity s někým, kdo to zrovna prožívá.
12.jdu na kontrolu po HSK, tak se snad dozvím víc ![]()
@fragollinna @Adus13
Fragollinna - ano clovek ma pak pocit, ze kdyz zaplati a cim vic, tim kvalitnejsi peci dostane. A asi to nebude tak uplne pravda. Ty mas urcite vyhodu ze v tom pravujes znas ty lidi a jak to vse chodi. Ja na leky dala 4000 a 18 tis bude zaloha na zakrok a pozdeji vyuctovani. Co sem koukala neprisel mi ISCARE nejdrszsi co holky pisou. Ale ani sem nevedela, ze to delaji i takto v nemocnicich.
Adus. Ja jdu na prvni kontrolu 6.10 kde by mi mely rict jak to vypada a kdy prijdeme k odberu.
@Anonymní píše:
@fragollinna @Adus13
Fragollinna - ano clovek ma pak pocit, ze kdyz zaplati a cim vic, tim kvalitnejsi peci dostane. A asi to nebude tak uplne pravda. Ty mas urcite vyhodu ze v tom pravujes znas ty lidi a jak to vse chodi. Ja na leky dala 4000 a 18 tis bude zaloha na zakrok a pozdeji vyuctovani. Co sem koukala neprisel mi ISCARE nejdrszsi co holky pisou. Ale ani sem nevedela, ze to delaji i takto v nemocnicich.
Adus. Ja jdu na prvni kontrolu 6.10 kde by mi mely rict jak to vypada a kdy prijdeme k odberu.
6.10. je za chvilku, tak jsem zvědavá jak ti to roste
.
já už chci mít fakt za sebou ten zítřek. Koupila jsem si na to i novou noční košili
Holky to vědí, že přijdu, takže už se těší. Říkaly mi, takže v pátek jdeš na „vejce“ a příští týden jsi tu s hyperstimulákem (těch 31 folikulů)?
A já, no, asi jo holky
Tak už se na mě chystají.
A to bude tve prvni miminko, nebo uz doma nejake mate? Jake detoxikace a vitaminy beres? Dekuji I.
Příspěvek upraven 30.09.20 v 20:04