Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Smoothinka ale teraz máš super embryjko od Hlinku vo vnútri. Tak sa určite bude držať. Kro vie čo ti zaviedli v Iscare. Sama vieš že je to obrovský rozdiel. Samozrejme obavy chápem. Podľa mňa mame ich každá ktorá prežila už sklamanie.
@ol030124 píše: Více
Ty jo, to je mazec
jako občas co čtu, tak mám opravdu pocit, že toho dávají milion, jen aby ty ženské měly pocit, že mají větší šanci. Pokud je to oprávněné z výsledků krve, tak ok.. pak si k tomu pripocti třeba ještě i ještě na ředění krve, které taky dává někdo preventivně a kortikoidy při horší imunologii a to je takový zápřah pro to tělo ![]()
@Linda97284 píše: Více
Taky si ten šlofík dávám snad od transferu, prostě vytuhnu na gauči 🙈 ale jinak funguju a jak píšeš, nafouknutá jsem a břicho jak balón, jsem si minulý týden vzala šaty a úplně jsem se zhrozila- jak v 6.mesici
![]()
@Linda97284 píše: Více
Prolutex jsem dávala normálně do břicha. A chvíli byl okolo červený flek, pak ok. Dávala jsem každý den.
Kila neřeš, ty se sundají až bude čas, teď jde o výsledek, ne? ![]()
Příspěvek upraven 01.09.24 v 08:10
@Wuhu85 píše: Více
U zdravých žen to možná nevadí, když je hladina pro jistotu větší. Možná to může pomoct, ale když je problém s imunitou může to naopak být kontraproduktivní a zbytečně ji to dráždit…alespoň tak jsem to pochopila ![]()
@Smoothinka píše: Více
Je to přesně tak jak píšeš. Jenže i to na ředění krve má svůj důvod - vyšší prokrvení, tudíž vyšší šance…Beru to tak, že když už nás to stojí tolik energie, času, ničíme si tělo a v neposlední řadě i peněz snaží se dobrat co nejlepšímu výsledku a jsou tady pro to, aby nám pomohli.
Unavená jsem byla nejvíc po první stimulaci a ET, spala jsem každé odpoledne, a přitom jsem normálně nespavec, jsem plná energie a nikdy v dalším transferu jsem se necítíla víc těhotně a taky ano - bylo to biochemické, takže asi nějaký důvod to mělo… odpočívej a buď v klidu, nikdy už se takto nedospíš, však víš, že děti tě nenechají a nastane kolotoč
![]()
@Wuhu85 píše: Více
Ano, vím že je to mega rozdíl
tak podle papírů v Iscare ET byla kvalita AB a KET kvalita BB. Doktorka mi tam tenkrát říkala, že horší jak BB nemrazí. Ale jak říkal Hlinka, i „hnusné embryo“ to může v pohodě dotáhnout do 40tt ![]()
Ještě přidám můj postřeh k té kvalitě - má dr. říká, že šanci má každé embryo a že si pamatuje dobu, kdy se mrazili třeba i jednodenní…a neznamená to, že byly špatné…a první den ten vývoj byl uplně někde jinde než ten pátý den…
A co se týká kvality, tak jsem pochopila, že záleží moc na tom kdo to hodnotí, že každý je jinak přísný…Mě teď dávali EB, tak uvidím.
Dříve se ani 5AA neuchytlo.
Jo, to je něco podobného, jak píšu výše. I právě Hlinka říkal, že když k nim přijde embryolog odjinud, že je zvyklý na úplně něco jiného a že prostě fakt řekne to je hnusně embryo a vyřadí ho. Ale že on je pak učí, ať se na to podívají komplexně. Já mám taky teď zamražená 2 třídenní embrya a jedno 4denní a jedno 4 denní mám u sebe. Jinde mrazí jen 5denni a přes to vlak nejede. Takže jak píše @Wuhu85 v Clayo je to fakt mega rozdíl
@ol030124 Druhá vec sú chromozomálne vady. A aj embryjka po PGT sa veľakrát nechytajú. Možno je to o šťastí ako sa trafia do implantačného okna a podobne.
Ale tak to já jsem si naordinovala odpočinek a jeli jsme na dovču
sice se celý den taky nezastavim, ale je to lepší než doma řešit, že musím jít ven zalít kytky, udělat záhon, posekat trávu, zavarit kečupy apod. ![]()
Holky, potřebuji trochu uklidnit.. volali nám výsledek bylo 11 vajíček, 4 se podařilo oplodnit, partner měl prý všechny spermie morfologicky špatné, ale i přesto to 4 zvládly a máme tedy 4 embrya.. bylo nám tedy řečeno, ze pokud se vajíčko oplodní, z 50% je vyhráno, ale nemáte s tím nějakou zkušenost? 😊 co ta morfologie muže ovlivnit? DNA fragmentaci spermie jsme nechávali dělat někdy minuly rok, tak vyšla v pořádku.. v úterý budou volat další postup, do teď jsem byla v klidu, ale tohle nás teď celkem rozhodilo 😞
@Anonymní píše: Více
Nepoužívá se právě na to ta metoda ISCI? Aby tak pomohli spermii dostat se do vajíčka, kam nemůže protože mám např. deformovanou hlavu atd.
Proč ji ale nepoužili rovnou, aby jich oplodnili víc? Podle spermiogramu museli přece vědět jaké spermie má, ne?
Teď už se tím asi nezabývej, myslí jen na ty čtyři, které se podařili, ať se jim daří co nejlépe a vyvíjejí. ![]()
@ol030124 my tu metodu ICSI právě měli, tak možná jsem to blbě pochopila, ze třeba oplodnili ale zanikly a zbyly ty čtyři 😊 snad to dobře dopadne..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.