Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
ze 4 2 dobré zůstanou neboj. Taky mohli být třeba nezralé vajíčka nebo byly všechny zralé?
@Linda97284 pravé ze bylo 13 vajíček a z toho prý 11 optimálních pro oplodnění 🙄
No tak to bych čekala taky lepší skóre. Každopádně 4 oplodněné vajička nejsou špatné. Takže nezoufej. 2 minimálně zůstanou. ![]()
No veď práve laboratoř je dôležitá a to veľmi. Neviem čo ste mala za selekčné metódy a čo sa použilo za oplodňovaciu metódu. Nemusí to byt vždy spermiami. Niekedy ani vajíčka nie sú ok. Teraz máte 4 embryjka ktoré majú potenciál to dať. Najviac ich odpadne po 3 dni zvyčajne. Ale nemusi. Mne obe embryjka to dali do 5 dňa a jedno bolo ok. Skúste sa tým teraz netrapit a veriť im. Ja som takto zdrhla z inej kliniky lebo to bol des fakt…
My sme vlastne IVF riešili kvôli zlému spermiogramu. Z toho dôvodu sme mali aj zamrazené spermie pre prípad keby v ten deň to nejak nešlo alebo by boli zlé. Podľa mňa morfológiu dokážu vyriešiť tým ICSI jedine že boli aj vnútri špatné. Tak sú rôzne selekcne metódy na to ako je MACS a ten čip a podobne. Vysledky z minulého roka sú už neaktuálne, spermiogram sa mení a to by ste museli robiť viac krát aby ste malo pocit že čo hapruje. Nám teraz nakázali krátku abstinenciu ale pohyblivosť mame vždy horšiu je jedno čo robíme.
Dievčatá včera my volali že všetkých 7 sa oplodnilo. S tým 8 neviem čo je. Zajtra mi budú volať ako sú na tom. Dnes som si kúpila nejaké oblečenie pre malé ako talizman. Ma to akosi chytilo už
sa teším na malé a som fakt nastavená že si preňho idem.
@Wuhu85 píše: Více
7 je krásných. Dej nám vědět i zítra. Držím jim palečky.
Talismánek taky pořídím. I když od své švagrové mám všechno. Plná skříň věcí pro miminko, které ještě ani není v bříšku.
Samozřejmě, že jdeš! Půjdeme spolu! ![]()
@Linda97284 Ja si myslím že skôr či neskôr sa to podarí nám všetkým. Nie sme ešte odpísaného ani vekom ani ničím. Ja nemám nič tak sa my to zalíbilo a som si kúpila
Uvidíme aký bude vývoj zajtra. Väčšinou odpadávajú až medzi tým 3-5 dňom. Vtedy sa prejavy sila embryjka. Ja dúfam aspoň v 1-2 a to by sme celkovo mali 2-3 potom. Všetko nad už je mega úspech. Viete mne je už 38 tak nemôžem čakať taky úspech ako majú 30 ročne holky. Proste so stratami počítam.
@Wuhu85 píše: Více
Uvidíme zítra. Třeba ti jich vydrží víc ![]()
Já žádné ztráty nechci. A čekání od rána do odpoledne zítra mě zabije ![]()
@Linda97284 mňa keby sa nepýtali tak na to zabudnem. Urobím si program a nebudem na to myslieť. Kedy ti dajú vedieť? U mňa asi v poledne najskôr.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.