IVF únor 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1382
17.2.11 11:38

Mno na 8 me tam manzilek odveze, odevzda spermijky, pak pojede do prace a pak me tam zase vyzvedne a uz se mnou zustane doma :-) Pregnyl se picha pri IVF standardne co vim, jeste jsem neslysela, ze by to nekomu nepichli :nevim: Je to na to, ze tusim za 36 hodin od injekce se maji uvolnit vajicka z foliku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
17.2.11 11:40
Carmen6 píše:
Mno na 8 me tam manzilek odveze, odevzda spermijky, pak pojede do prace a pak me tam zase vyzvedne a uz se mnou zustane doma :-) Pregnyl se picha pri IVF standardne co vim, jeste jsem neslysela, ze by to nekomu nepichli :nevim: Je to na to, ze tusim za 36 hodin od injekce se maji uvolnit vajicka z foliku

…jojo, pravda, my jsme taky pichli, v osm vecer, pak se den cekalo a pak ten dalsi den rano jsem nabehla

…tak to bude fajn, kdyz si tak pro tebe prijede, je to fajn, kdyz nebudes na pokoji sama, az se proberes, abys' to mela s kym poradne rozebrat :) … my jsme byli 2 a kolik jsme toho poklabosili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
17.2.11 11:41

Jj, vim, ze je prodlouzena lepsi, taky jsme ji pokazde chteli. Ted je ale otazka, jestli bude CO prodluzovat, kdyz se treba oplodni jen 2 vajicka. Ja bych chtela popr. nechat kultivovat do 5. dne i jen ty 2, protoze u nas je to tak, ze do 3. dne se vyviji krasne a pak od 4. dne, kdy zacne pusobit muzskej faktor, tak to vzdaji. Takze bych je nechala kultivovat co nejdyl, at si usetrime pripadne zklamani. Ze to budem vedet hned a ne zas az za mesic jao minule. A pak se 4 mesice dostavat z potratu, to uz fakt nechci :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
17.2.11 11:43

minule jsem byla na pokoji sama, ale moc dlouho me tam nenechali, lezela jsem tam tak 3/4 hodky a pak jsem uz mohla jit. Pak jsem na recepci cekala na manzilka, az si pro me dojede:) jj, pregnyl jsme pichli vcera v 9 vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
17.2.11 11:48
Carmen6 píše:
minule jsem byla na pokoji sama, ale moc dlouho me tam nenechali, lezela jsem tam tak 3/4 hodky a pak jsem uz mohla jit. Pak jsem na recepci cekala na manzilka, az si pro me dojede:) jj, pregnyl jsme pichli vcera v 9 vecer

no, to ja taky tak, sla jsem v 8:30, 8:50 jsem byla na pokoji, kolem 9:30 mi donesli svacu, kterou jsme vyjedla do drobecku posledniho, vypila celou vodu a takto posilnena jsem se spokojene vypotacela :)

jo, zitra na tebe vazne budeme myslet, at se zadari!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
17.2.11 11:51

dekuju moc :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
17.2.11 11:51

holky, ficim na obed k italovi, ciao :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
17.2.11 11:54

ahojky a dobrou chut:) taky letim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1643
17.2.11 14:00

Ahoj holky,
pročítám tu vaše povídání a vidím, že jste už docela zběhlé v tom, co se IVF týká. Já jen několik týdnů vím, že to bude v mém případě také nevyhnutelná věc a jsem z toho docela vypleskaná, tak hledám jakékoli informace.
Je mi 26 let a gynekologicky nejsem uplně v pořádku. Mám endometriozu (zaléčenou) a syndrom PCO a zřejmě anovulační cykly. O mimi se snažíme od loňského května a zatím bez úspěchu, ale můj Dr. zatím nechal volnou cestu přírodě, protože jsem prý ještě mladá a kolikrát ženy otěhotní i s podobnýma diagnozama, jako mám já. Problém ovšem nastal po vyšetřní SPG mého manžela - počet na hranici normy (25 mil.), z toho žádné progresivní - většina se nehýbe, asi jen 5% se hýbe, ale špatně. Navíc jsou některé i poškozené. Takže prostě katastrofální spermiogram. IVF tedy nutné.
Mám naplánovanou stimulaci na konec května, první IVF na červen. CAR Iscare Praha. Kam docházíte vy? A kolik jste doplácely už v prvním cyklu? Mně říkal, že 6 tisíc bude už první částka jenom za léky a pak může být doplatek ještě dalších 20?
Ještě mě včera vystrašil, že když je sperma špatné, tak se pak oplodněná vajíčka nevyvíjí a bude zapotřebí dárce. Ale že to prý nemusí být náš případ, jenom upozorňuje dopředu. Takže jsem z toho všeho nějaká špatná :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
17.2.11 14:08

hele do června dlouho a pokud máte hodě špatná spermogram tak nová metoda PICSI vyberou opravdu dobré spermie dělají to v Praze tuším jen v GENNETU. Poptala bych se tam stojí to 17 000,– , ale máš možnost mít vlastního potomka bez dárce.

Za konzultci navíc nic platit nebudeš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
17.2.11 14:11
Mart22 píše:
Ahoj holky,
pročítám tu vaše povídání a vidím, že jste už docela zběhlé v tom, co se IVF týká. Já jen několik týdnů vím, že to bude v mém případě také nevyhnutelná věc a jsem z toho docela vypleskaná, tak hledám jakékoli informace.
Je mi 26 let a gynekologicky nejsem uplně v pořádku. Mám endometriozu (zaléčenou) a syndrom PCO a zřejmě anovulační cykly. O mimi se snažíme od loňského května a zatím bez úspěchu, ale můj Dr. zatím nechal volnou cestu přírodě, protože jsem prý ještě mladá a kolikrát ženy otěhotní i s podobnýma diagnozama, jako mám já. Problém ovšem nastal po vyšetřní SPG mého manžela - počet na hranici normy (25 mil.), z toho žádné progresivní - většina se nehýbe, asi jen 5% se hýbe, ale špatně. Navíc jsou některé i poškozené. Takže prostě katastrofální spermiogram. IVF tedy nutné.
Mám naplánovanou stimulaci na konec května, první IVF na červen. CAR Iscare Praha. Kam docházíte vy? A kolik jste doplácely už v prvním cyklu? Mně říkal, že 6 tisíc bude už první částka jenom za léky a pak může být doplatek ještě dalších 20?
Ještě mě včera vystrašil, že když je sperma špatné, tak se pak oplodněná vajíčka nevyvíjí a bude zapotřebí dárce. Ale že to prý nemusí být náš případ, jenom upozorňuje dopředu. Takže jsem z toho všeho nějaká špatná :cry:

ahojky, neboj nic, IVF je sranda oproti vsemu jinemu nedobremu, co nas v zivote muze potkat.

• mas z pojistovny castecne hrazeny 3 pokusy
  • IVF a ICSI (vpichnuti spermie do vajicka) cca Kc 17.000, plus leky cca Kc 6.000
  • pak je jeste varianta, kde se vybiraji pro ICSI jen ty „dobre“ spermie a to pak stoji palku, okolo cca Kc 60.000

to jen tak zbezne, co ja vim a ja toho moc nevim, protoze to je nase prvni IVF.

jinak ja jsem z Prahy, ale dojizdela jsem do Repromedy v Brne (jen proto, ze tam mame uz rodinne dobre zkusenosti)

no a prave tento vikend budeme delat s manzilkem testik, jestli nam to vyslo :)

takze neboj nic, kdyz uz jsou dnes ty moznosti, tak proc toho nevyuzit, urcite se zadari :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1022
17.2.11 14:12

Ahoj holky a ahoj Mart22 Já chodím taky do ISCARE. Kdopak tě tam takhle vystrašil? Jinak já dala za stimulaci cca 6tisíc a skládala jsem před oběrem 12tis. zálohu ale celkové vyučtování se dozvím v pondělí až půjdu na krev zda se zadařilo… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
17.2.11 14:14

já jsem nepsala ICSI, ale PICSI je to nová metoda kdy prosvěcují spermie která je životaschopná pak následné ICSI kdy tu spermii píchnou do vajíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1022
17.2.11 14:15

V Iscare dělají také PISCI,ale není to o moc dražší než ISCI :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
17.2.11 14:16
Blanka S píše:
já jsem nepsala ICSI, ale PICSI je to nová metoda kdy prosvěcují spermie která je životaschopná pak následné ICSI kdy tu spermii píchnou do vajíčka

no vsak, to ja psala taky a to prave stoji 60tis (alespon tak mi to rekli v Brne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí