Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
no Carmen, taky si někdy říkám - holka, co tady děláš v takovém baráku - přesně jak říkáš, dům hrůzy. Je to staré řeznictví, takže vzadu jsou ještě v kumbále na dvoře háky, na které se natahovaly mrtvá prasátka atd.
Ale ta část, kterou máme spravenou je fakt moc pěkná a už jsem si tam tak nějak zvykla. Už jsem tam prostě doma. Jen s těma pavoukama bojuju, už jsem se dokonce dívala na net, jak se zbavit fobie, ale když jsem viděla ty stránky a co musíš podstoupit, tak jsem se div nesložila ![]()
holky - ted prisel domu manzel a prinesl mi kytku v cervenym kvetinaci a v papiru se srdickama a moc se mi omluvil za vcerejsek -
jsem roztekla na molekuly a jdu se mu venovat a ohrivat jidlo a tak
tak pa pa zitra ![]()
no milacek nejvetsi teda! tak papa vsechny, uzijte si odpoledne ![]()
Je mi jasny, ze nemluvite o tarantulich, ale asi o pokoutnicich domacich, ale i tak, tyto potvory jsme meli vzdycky na chate a ja z nich mela hruzu. Tyjo, dum s reznictvim a hakama, to je drsny, bych se tam baaala
Na odvykacku bych nesla, to bych se zblaznila, kdyby mi neco melo lezt po ruce nebo v posteli ![]()
Alice, no vidis to, jakyho mas doma prince
tak si to uzij a mej se pekne ![]()
Dobre rano devcata. ![]()
Tak jsem to opet nevydrzela a testla a opet nic - snehobilo
. Zase az asi po 30ti minutach takova ducharska druha carka slaboucka. To je ale pocitam proste vada testu, asi jak to vysycha, tak se to tam objevi vzdycky. Nevim
.
Jsem netrpeliva, nemuzu to vydrzet az do nedele, nebo nedej boze do pristiho tydne. Snazim se chlacholit, ze je jeste brzy, ale kapicka zklamani tam je - rikam si, je to uz 10. den po ET. Spouste holkam se uz v takovou dobu ta mizerna carka ukazala. Pritom na dnesek rano jsem se probudila olezla takovyma pupinkama na obliceji na par mistech - vypadam jako obluda
. Ale to muze byt od vsech tech hormonu a nebo ze se blizi MS.
Pomooc! ![]()
Alice, Ty jsi hrozna baba
, vydrz do nedele, vazne, je jeste cas! Jinak ja jsem byla jak pubertak asi pred tydnem a ted se mi plet uplne zblaznila, mam ji suchou a pritom plno takovych cervenych pupinku, ale to vetsinou u MS nemivam, prave byvam jak pubertak, ale kdo vi, co nam to telo zase chce rict ![]()
jo, ted uz si dalsi test udelam urcite az v nedeli, jenze si myslim, ze bude zase negativni, kdyz ani dneska to nic neukazalo - ja nevim, myslim, ze asi fakt nic
ale verim, ze tobe to vyjde, jsi takova optimisticka - tem miminakum se to urcite libi ![]()
snazim se si udelat nejaky plan v pripade, ze fakt to nevyjde - jdu se podivat na nejake pekne zajezdy a ze bychom jeli nekam na dovcu ![]()
Dovca zni nahodou dobre
… Ali, kdy mas dostat MS? Nevzdavej se ani trosku do te doby, prosim! Jak rikas, cvrckum se asi vazne nebude libit, kdyz je tak vzdavas dopredu ![]()
Ja to mam ted s temi MS takovy divoky. Podle poslednich mesicku jsem ted vlastne 34. den cyklu. Takze uz jsem je jakoby mela dostat. Jenze jsem mela tu stimulku s dlouhym protokolem, takze oni mi vlastne muj cyklus prerusili a jakoby ovulaci (OPU) jsem mela mnohem pozdeji nez normalne. Tak ja ted fakt nevim, kdy bych to mela dostat. Pri minule stimulce (to byl ale kratky protokol) jsem to dostala do 11. dne po OPU. Ted uz jsem 14. den po OPU. Nekde jsem cetla, ze kdyz nejsi tehotna, ze bys to mela dostat do 14. dne po OPU. Taky jsem cetla, ze kdyz to nedostanes do 8 dni po ET, tak ze je velka sance, ale to muzou byt famy, nebo je to taky u kazdeho jiny. Tezko rict. Taky si myslim, ze to muze zpozdit ten Utrogestan co do sebe ladujeme. Tim to taky muze asi byt dost ovlivneny.
Ja vim, ze dokud to fakt nedostanu na tvrdo, tak ze nadeje porad nejaka je.
budu se snazit si to vsugerovat.
No vidis! Kurna, zenska, Ty jsi asi tehotna
ja bych mela dostat mesicky prave tento vikend, tak nevim
… Vcera jsem koukala na nejakou romantiku v telce a pri tom me zacalo tak rvat v podbrisku, je to sranda, jak mi to tam dole podivne reaguje posledni dobou ![]()
Je teda pravda, ze mi taky hrozne kruci furt v brichu a mam tam uplny revoluce
. Vcera vecir me teda chytla v jednu chvili takova MS bolest, ze jsem si rikala, tak a je to tady, ale pak to preslo. Furt me pobolivaji vajecniky, ale ta klasicka MS bolest to zatim neni (nechci to zakriknout). No tak uvidime - treba je fakt jeste brzy na nejaky zavery a testy
. Ale tu dovcu si jdu najit pro vsechny pripady
.
no presne tak, ja to mam taky tak, v podstate zadne priznaky MS a nejednou to prijde a pak to zase odezni … a to tak nebyva pred normalni MS, to to myvam souvisle krece, tak proto verim ![]()
a kam byste planovali vyrazit na dovcu?
my jsme premysleli, ze kdyby to nevyslo, tak si zkusi vzit manzel mesic volno z prace a vyrazime na Transibirskou magistralu, je to nas sen to jednou cele projet, tak uvidime ![]()
ty jo - dobrodruzstvi ![]()
to ja mam prizemnejsi plam - Egypt - snorchl, rybicky, chobotnicky - je to krasa, uklidnuje me to strasne moc
a rozmazlovaci hotel - all inclusive, teplicko a tak
asi neco takoveho budu potrebovat kdyz to nevyjde
Egypt? myslis, ze je tam ted vse stabilni? a jeli byste hned ten nekdy z jara? … no, zni to hezky, to my s manzelem moc plazovi nejsme
… by jsme se pokousali za chvili si myslim ![]()