Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
no od pristiho tydne se tam normalne jezdi a Nemci a Anglicani uz tam zacali jezdit tento tyden, tak snad jo
my to musime vzdy prokladat nejakymi vylety - treba den u more a den nekde vyjet
kdyz v tom Egypte je fakt tak nadherny podmorsky zivot, ze ja tam vydrzim ve vode treba i 3 hodiny v kuse - je to nadhera
a jeli bychom asi hned v breznu pocitam
skritek Petra píše:
no presne tak, ja to mam taky tak, v podstate zadne priznaky MS a nejednou to prijde a pak to zase odezni … a to tak nebyva pred normalni MS, to to myvam souvisle krece, tak proto verim![]()
a kam byste planovali vyrazit na dovcu?
my jsme premysleli, ze kdyby to nevyslo, tak si zkusi vzit manzel mesic volno z prace a vyrazime na Transibirskou magistralu, je to nas sen to jednou cele projet, tak uvidime
A jinak mame teda naprosto stejny pocity a priznaky - obcas takova jakoby krec, ktera pak odezni a zase nic - pred normalni MS se mi to vetsinou pak uz stupnuje a pak uz to dostanu. No tak uvidime. Jsem strasne zvedava, jak ti zitra vyjde test - uplne hrozne. Musis to hned poslat do eteru. Protoze ja totiz verim, ze jsi urcite tehotna, tak jsem zvedava… ![]()
no nadhera, teda, tak to by bylo asi super
… a navic je fakt, ze pri tech hotelovych strediscich bude urcite klid a pohoda
… no zni to hezky, to ja zase premyslim, jak budu v breznu na 14 dni v Orlandu, ze ten vikend, co tam musim nejak pretrpet, hupsnu do toho noveho zabavniho parku Harryho Pottera
… otvirali to loni a je to pry super, tak to snad bude stat zato
.. jsem jen zvedava, jestli budu opravdu „v tom“, tak jak budu zvladat horske drahy - ty ja normalne miluju ![]()
ty jsi fakt dablik ![]()
ja totiz fakt verim, ze jsi tehotna a ty premyslis, jak budes jezdit na horskych drahach ![]()
ja asi kdybych nasla ty dve carky, tak bych ulehla a vstala bych az k porodu ![]()
fakt se mi libis - musim si z tebe vzit velky ale opravdu veelkyy priklad ![]()
Alice33 píše:skritek Petra píše:A jinak mame teda naprosto stejny pocity a priznaky - obcas takova jakoby krec, ktera pak odezni a zase nic - pred normalni MS se mi to vetsinou pak uz stupnuje a pak uz to dostanu. No tak uvidime. Jsem strasne zvedava, jak ti zitra vyjde test - uplne hrozne. Musis to hned poslat do eteru. Protoze ja totiz verim, ze jsi urcite tehotna, tak jsem zvedava…
no presne tak, ja to mam taky tak, v podstate zadne priznaky MS a nejednou to prijde a pak to zase odezni … a to tak nebyva pred normalni MS, to to myvam souvisle krece, tak proto verim![]()
a kam byste planovali vyrazit na dovcu?
my jsme premysleli, ze kdyby to nevyslo, tak si zkusi vzit manzel mesic volno z prace a vyrazime na Transibirskou magistralu, je to nas sen to jednou cele projet, tak uvidime
jsi hodna, ze mi - nam tak veris
, ale kdo vi, treba se tam taky nic zitra neobjevi, prece jen,je to jen 12. den - tak zkusime zase v nedeli a pak v pondeli
.. no proste dokud nedostanu MS nebo dokud neporodim
, ale urcite dam vedet v kazdem pripade ![]()
Alice33 píše:
ty jsi fakt dablik![]()
ja totiz fakt verim, ze jsi tehotna a ty premyslis, jak budes jezdit na horskych drahach
ja asi kdybych nasla ty dve carky, tak bych ulehla a vstala bych az k porodu
fakt se mi libis - musim si z tebe vzit velky ale opravdu veelkyy priklad
se smeju
… „ulehnu a vstanu az k porodu“
… to by me asi piclo, ja vazne obdivuju veskere maminy, co jsou treba na rizikovem a opravdu musi lezet celou dobu, to je vazne na palici
… ale vcera jsem si objednala nove predlohy pro vysivani, tak pro pripad, ze se zadne horske drahy taky nebudou konat ![]()
ja myslim, ze objevi - budes to mit 12. den po transferu a navic 6ti denni embrya ![]()
ja se zase smeju, ze si budes delat testy do te doby nez dostanes MS nebo porodis
![]()
to si dovedu po tech svych dvou testovacich debaklech dobre predstavit - proste budu testovat a testovat a treba casem porodim ![]()
Alice33 píše:
ja se zase smeju, ze si budes delat testy do te doby nez dostanes MS nebo porodis![]()
to si dovedu po tech svych dvou testovacich debaklech dobre predstavit - proste budu testovat a testovat a treba casem porodim
presne tak, jen bach pri tlaceni na zachode, at se ti cvrcek z niceho nic nevyloupne!
… nojo, srandicky, stejne jsem trosku nervozni z toho vikendu, ale doufam doufam ![]()
mas dneska zase tu krokodili sagu v telce?
ano ano - zacina v 10:20 - posledni dil - dramo vrcholi ![]()
a s tim tlacenim si nedelej moc srandu - ty prvni dny po transferu jsem si bala i prdnout
, natoz jit na velkou
![]()
Alice33 píše:
ano ano - zacina v 10:20 - posledni dil - dramo vrcholia s tim tlacenim si nedelej moc srandu - ty prvni dny po transferu jsem si bala i prdnout
, natoz jit na velkou
![]()
ty, presne, ja jsem se poradny vy… snad az treti den po transferu
… joj, to byla uleva
… ale je to sranda, co, si vem, ze jsme stare baby - bychom mely byt moudre a zivotem zkusene a vyvadime snad vic nez nactileti ![]()
to jo, jenze kdyz ono je to fakt na palici - nekdo to plive jak bonbony a my se tu takto trapime - neni to fer
ale nic s tim neudelame, muzeme jen porad doufat a cpat do sebe hormony a modlit se at to konecne vyjde
- nic jineho nam nezbyva
a kdyz nic, tak uz jen zadost o adopci… ![]()
jo, mas pravdu, ja vim
… ale co, vsak nam se to taky povede.
taky uz jste uvazovali o adopci? - ja mam holcicku „adoptovanou na dalku“ v Beninu, ale to je samozrejme uplne neco jineho, ja bych brala klidne dve dalsi deti domu k tem nasim - pokud jednou budou - a ikdyby nebyly, tak urcite adoptovat, mysatka to jsou opustene ![]()
my uz jsme adopci resili nekolikrat - po tom prvnim nezdaru jsem byla hotova z toho a rikala jsem si, ze treba ani nemuzeme spolu mit deti - bylo to divny (vsech 7 embryi v haji), tak jsme zacali resit i adopci
je to sice beh na dlouhou trat, minimalne rok nez te vubec zaradi do te databaze a tak, ale pokud se to ted nezdari, tak jsme s manzelem rikali, ze do toho pujdeme - minimalne si podame zadost a nechame se prolustrovat ![]()
ale cekaci lhuty na miminka jsou u nas az 5 let - coz je hrozny ![]()
to je silene, a vy byste chteli mimi uplne nebo i starsiho cvrcka, treba 2-3 roky? tomu ja bych se treba nebranila, klidne bych brala i starsi nez uplne miminko ![]()