IVF Únor 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
305
14.2.20 10:17

Me ten odber taky nebolel, ale bolely me potom vajecniky asi 3 dny a pak uz to slo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.2.20 10:35

Tak jsem po odběru trochu mě bolí břicho ale byla to rychlovka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
14.2.20 11:13

Tak to mas za sebou, ted jen pockat co se z toho vyklube :) Drzim palce. Kolik jsi mela foliku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.2.20 13:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
14.2.20 13:52

Ty jo to je poradna uroda, to bude treba i na mrazacky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
16.2.20 13:14

Ahojky holky, ráda bych se zapojila do diskuze, o když nejsem ještě daleko jak Vy. Chtěla jsem se hlavně zeptat, 26.2. máme schůzku, doma máme všechny papíry a budeme žádat na pojišťovnu. Zajímalo by mě tedy, kdy začnu s injekcemi. Asi nejdříve musím čekat na pojišťovnu? Protože jsem volala kvůli termínu schůzky a paní z recepce mi řekla, ať vezmeme všechny papíry a vezmeme si už peníze na léky.
Ještě bych se chtěla zeptat, je před ivf nějak důležité mít genetiku? Při první schůzce nám bylo řečeno, že by se genetika dělala, pokud by měl manžel málo spermií (první spermiogram vysel opravu otřesně, měl jen 9 spermií), aby tedy zjistili příčinu takového počtu. Vzali mu krev na hormonální profil, mně pak vzali také při další návštěvě a on šel na spermiogram. Po týdnu jsme jeli zase na kontrolu, spermiogram vyšel na jeden milion spermií a jeho hormonální profil bez problémů. Mně vyšel vyšší prolaktin, vzali mi krev znovu a druhý den výsledky, že už byl prolaktin v normě. A právě už jsme odjeli s papíry a toho 26.2. se všemi papíry máme přijet a o genetice se už nemluvilo.
Dekuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
16.2.20 13:14

Ahojky holky, ráda bych se zapojila do diskuze, o když nejsem ještě daleko jak Vy. Chtěla jsem se hlavně zeptat, 26.2. máme schůzku, doma máme všechny papíry a budeme žádat na pojišťovnu. Zajímalo by mě tedy, kdy začnu s injekcemi. Asi nejdříve musím čekat na pojišťovnu? Protože jsem volala kvůli termínu schůzky a paní z recepce mi řekla, ať vezmeme všechny papíry a vezmeme si už peníze na léky.
Ještě bych se chtěla zeptat, je před ivf nějak důležité mít genetiku? Při první schůzce nám bylo řečeno, že by se genetika dělala, pokud by měl manžel málo spermií (první spermiogram vysel opravu otřesně, měl jen 9 spermií), aby tedy zjistili příčinu takového počtu. Vzali mu krev na hormonální profil, mně pak vzali také při další návštěvě a on šel na spermiogram. Po týdnu jsme jeli zase na kontrolu, spermiogram vyšel na jeden milion spermií a jeho hormonální profil bez problémů. Mně vyšel vyšší prolaktin, vzali mi krev znovu a druhý den výsledky, že už byl prolaktin v normě. A právě už jsme odjeli s papíry a toho 26.2. se všemi papíry máme přijet a o genetice se už nemluvilo.
Dekuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.20 13:28

@Pap949:
Ahoj podle mě záleží podle kliniky protože my jsme s přítelem chodili půl roku před IVF k sexuologovi a po půl roce pořád špatný výsledek tak jsme šli na IVF cliniku a tam zažádali na pojišťovnu bo sme měli genetiku a všechno už dávno hotové trvalo to asi 14 dní to schválení ale měli jsme krátký protokol takže po schválení to šlo už celkem rychle ;) po schválení jsme čekali na měsíčky a jak přišli tak do 12 dnů na ultrazvuk dostala sem injekce 12 dní píchala pak byl odběr a kvůli brzkým měsíčkam a hrozícímu OHSS bo mi odebrali 32 vajíček se zamrazovalo a po měsíčkách zase 13 den ultrazvuk a pak KET mezitím samozřejmě ultrazvuky :) ale to byl právě ten krátký s dlouhým protokolem vůbec nevím jak to funguje :) jinak nám hradila pojišťovna to IVF a polovinu doplatků na léky a všechno i ze zamrazenim a nadstandardy jsme platili až po odběru až jsme věděli kolik se zamrazilo a muselo to být zaplaceno pak do týdne :) ale pokud ti o genetice nic neříkali tak si myslím že ju dělat nebudou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
16.2.20 13:44

@Karolinka96
Nám právě dělali jen hormonální profily.. Jiná vyšetření nedělali. Tak nevím, jestli to není málo :nevim:
A co Vám zjistili tou genetickou? Nám řekli, že by genetiku dělali jen pokud by měl opět tak špatný spermiogram, že by zjišťovali příčinu. Ale pochopila jsem to tak, že se spermiogram výrazně zlepšil, tak příčinu nemusí hledat. Akorát jsem myslela, že tou genetikou zjistí, jestli se nám vůbec vajíčko a spermie spojí a o nějakých vadách raději nemluvím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.20 13:56

@Pap949
Nám genetikou zjistovaji různé vrozené vady apod. jestli jsme zdraví… brali nám krev zda nejsem já alergická na přítelovo sperma jestli se nějak snášíme „jestli mu je nějak nelikviduju“ jinak spermiogram měl přítel i po půl roce léčby pořád stejný dali nám do rozhodnutí že přítel přirozeně neoplodni ale na IVF je kvalitní a ani nám nenabízeli jinou metodu rovnou IVF… Oni si udělají vlastně spermiogram a vám udělají ultrazvuk… Ale pokud je spermiogram lepší a vy ste zdravá tak bych se ničeho nebála :) hlavně všechno dodržujte jak vám řeknou buď te v klidu spíš odpočívejte každý ty injekce, odběry a vsechhno ostatní snáší jinak… mě třeba po injekcích nebylo dobre takže jsem byla ráda ze jsme byla od začátku doma :) a kde chodíte na kliniku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
16.2.20 14:19

@Karolinka96 klidně si budeme tykat, jestli nevadí, jsme asi podobný ročník? Podle přezdívky :) :D
No já právě myslela, že ta genetika je dobrá na ty vrozený vady atd. Protože sami nevíme, jak vajíčko a spermie bude reagovat, jestli nejsme přenašeči nějaké nemoci a mimi to neschytá. Nám doporučili ICSI, protože spermií má méně. Jinak zdraví jsme oba podle hormonálních profilů. Chodíme do Teplic do pronatalu :) co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.20 14:37

@Pap949
Jo omlouvám se to už je automatika :) aha no my do Olomouce do IVF clinika :) určitě bych se na to být tebou zeptala jak půjdete na tu schůzku kdyžtak si o to aji řekněte je to lepší nám právě ICSI řekli že je zbytečně bo by se nám to nepodařilo ale to je protože jsme oba spatni :) jako určitě tu genetiku by měla hradit pojišťovna :) takže těžko říct lepší se poptat :) a domluvit se podle mě už budes aji vědět jestli vám to pojišťovna bude hradit a jakým protokolem začněs :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
16.2.20 14:42

@Karolinka96
Založila jsem nové téma a genetika se prý dělá při opakovaném neúspěchu. Já právě myslela, že bych si genetiku zaplatila sama, protože v ceníku pronatalu je genetika normálně vypsaná a ceny. Nic o úhradě pojišťovnou. Ale tak když doktoři nejdříve o genetice mluvili a teď už nic neříkali, tak snad potřebná není. No vidíš to, a já myslela, že to icsi je taková větší jistota, že vezmou přímo jednu spermii a jedno vajíčko. Dali jste si nějaké příplatky, nějaké to embryoglue nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.20 17:02

@Pap949
No my jsme ICSI nemeli ale upřímně už jsme ve fázi čekání takže už je to asi jedno :)… Někteří říkali že je to lepší jiní že to vůbec nevadilo :) pokud to jde tak bych se toho nebála :)… No pripláceli sme si za prodlouženou kultivaci, kryokonzervaci a zamrazeni zbylých vajíček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
16.2.20 17:15

@Karolinka96 no nám nic jiného nezbývá 😆 😆 😊 takže u nás je to icsi nutnost. Jinak máme taky jen prodlouženou kultivaci. Já spíš kvůli tomu lepidlo nebo těm ostatním kravinám. Ty jo, tak to držím pěsti 😊 😊 a jak dlouho budeš čekat do výsledků? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.