Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já si dnes dovezla první dávku gonal 225 ms pomalu začíná tak doufám že ve čtvrtek pichnu první.
Ještě dnes jsme byli znovu na imunologie a musím říct, že nová imunologie v Olomouci úplně super. Hradec se může jít zakopat. To hlavní, za týden budou výsledky. Dr mi dala naději, že by se vše do dubna mohlo stihnout. ![]()
Ahoj mám na vás otázku může gynprodyl, lanzetto a estrogel ovlivnit těhotenský test? 7.2. jsem byla na ket a dnes jsem zkusila test na papirkovem duch a na digitálním blueclear +1-2. Dekuju
@Domca1111 měla jsem výtok, neber to v potaz, orangutan by měl zamezit tomu popraskání, víc stejně neuděláš ![]()
@Domca1111 já mam dneska trošku mokro, jsem si rikala jestli jsem to nedostala, protoze me cely den boli bricho jak na MS
asi zacly konecne rust svinuchy!
Zkus co nejvic odpocivat a nenamahat se jestli mas ty foliky uz vetsi. Ale ten orangutan by to mel udrzet!
@Domca1111 píše:
Holky mate taky tak sileny vytok jako pri ovulaci? Mam strach aby mi ty foliky nepopraskali😬 ode dneska od vecera picham orgalutran😬
jo, taky, mám furt intimku. Ono je to logické…normálně tam máš jeden folikul, ten vylučuje určité množství hormonů…teď je to vše několikrát znásobeno, takže i ten výtok. Neboj, nepraskne to. Drží to ten orgalutran. Už jsem si několikrát myslela, že to musela prdnout a nikdy se to nestalo.
@Ellssa ty léky jsou všechno progesteron, takže ne, těhu test by to ovlivnit nemělo…jestli máš ducha na testu, tak je to asi embryjko
![]()
@Ellssa píše:
Ahoj mám na vás otázku může gynprodyl, lanzetto a estrogel ovlivnit těhotenský test? 7.2. jsem byla na ket a dnes jsem zkusila test na papirkovem duch a na digitálním blueclear +1-2. Dekuju
Držím palce ať pěkně sílí, určitě to není ovlivněno lékama.
@Domca1111 taky jsem měla ten pocit a obavy 😁 ale vydží
mě jeden folík zovuloval těsně před punkcí, ale to už jsem měla po injekci ovitrellu a čekala až přijdu na řadu. Ráno na UZ tam ještě byl a při odběru už ne ![]()
@Thaly1 jak se cítíš? Nějak to tu nestíhám 😂 mě dnes potvrdili obě ve stádiu blastocysty 🙏🏼 a šli do mrazáčku počkat na mě 😍
@Jen88 gratuluju, to je super, krásný kvalitní byly holky dve
a proč je obě mrazí vlastně, nebudeš mít ET tedka jo? Mně je dobře, už mě nic netlačí, vaječníky jsou ok, takze syndrom se mi úspěšně vyhnul a cekam na výsledek toho jediného bojovníka. Dneska jsem 4.den po ET. ale nic moc necítím, občas někde pichlo nebo zabolelo, ale bůh ví
spis nic než něco. Teoreticky by mělo max zítra zahnizdit, co říkala embryolozka
bylo trochu pomalejší a „mensi“ (mělo prý hodně prostoru na růst, než by začalo hatchovat z obalu), ale do casne blasty doslo 5.den ![]()
Pokud to už ted nevzdalo no. Dali jsme si embryoglue i asistované hatching, at nemame výčitky. ![]()
Ahoj holky, musím říct, že při prvním IVF to sice se mnou trochu cloumalo, ale žádná hrůza a nechápala jsem, jak některé slečny píšou, že to zkusí 2×, 3× a pak už na to nemají sílu. V pátek mě čeká první KET (takže druhý pokus)a můžu říct, že jsem z toho všeho okolo pěkně vyšťavená…
To braní všech možných léků v různou dobu…a teď jsem si vzpomněla, že jsem si od víkendu nevzala listovku ![]()
@Thaly1 jj mám radost 🙏🏼 našli mi při OPU polyp, tak to nechtěli riskovat. Takže čekám na MS jestli zmizí s ní nebo budu muset nejdřív na odstranění. 1.den cyklu mám volat pro objednání na UZ. Už po druhé se těším až MS konečně přijde 😂
Tak hlavně odpočívej, je to bojovník, určitě se zavrtá 🙏🏼 Držím pěsti!
Embryoglue máme taky “objednané”, při výběru spermií jsme měli i tu spešl destičku a nechali jsme je dát i do toho monitorovaného inkubátoru (nevím jak se tomu všemu teď říká 😂). O tom hatchingu jsme taky uvažovali, ale doktorka mi řekla, ať to zkusím poprvé jen s těmito pomocníky a pak uvidíme jestli bude lepší něco přidat.
@Jen88 jo vlastně ten polyp, no tak hlavně, aby zmizel a zbytečně se to nenatahovalo
Já se minule taky těšila na MS, abych začala stimulaci…no teď se netěším, až bude případně test bílý, že to bude zase na dlouho, myslím, že se má čekat aspoň 3 měsíce před dalším IVF. No netěším se prostě
Dávám mu šanci, ale byl by to moc velký zázrak, jediný bojovník a hned že by se chytil ![]()
My jsme měli při výběru spermií asi něco podobného, nějaký ten chip, prý jako labyrint, kterým projdou jenom ti nejlepší, řechtáme se tomu doma doteď
, ten monitoring kdyžtak příště, pokud tedy by byl nějaký lepší výsledek
Ten hatching mi říkala, že prostě je to malá pomoc, že kdyby náhodou si neuměl protrhnout ten obal…tak jako člověk zkusí vše že. Taky jako si myslim, že mi trochu přiznala, že by si ho měl protrhnout sám, ale nikdy nevíš, 2 min laserem za 5 tis. neber to ![]()
Tak mi nevyšel ani druhý pokus IVF (vše negativní i krev). Vysazuji všechny léky a budu se psychicky připravovat na 3 IVF (nemám nic zamraženo).
Chci se zeptat jaké vitamíny berete na podporu vývoje vajíček. Je mi 31 a posledně mi odebrali jen 5 vajíček a oplodnilo se jen jedno.
A další otázka ještě prosím. Když stimulujete, chodíte normálně do práce? Myslíte, že i mírný stres v práci může ovlivnit jejich kvalitu?
@Thaly1 jasný chápu, člověk se snaží chytnou všeho a peníze v tu chvíli vem čert 😂 já taky v tom seznamu příplatků zvažovala všechno až mě ona brzdila a v podstatě mi pro klid duše doporučila zatím jen to emryoglue a ano to bludiště 😂, ale to i kvůli tomu, že manžel měl vysoké procento špatných spermii
a monitoring sem si prosadila, aby mi ty dvě potvůrky vůbec nevytahovali z pokojíčku 🙈 paranoia 😂 ale pokud můžu jakkoliv zvýšit procento úspěchu, tak jdu do toho 😂 už to čekání beru pozitivně, aspoň se před transferem pročistím a dotáhnou ještě nějaké vitaminy, ale nemůžu se dočkat až bude u mě.
Drž se! Hele známí se snažili déle jak mi (přes 5 let) a pak se zadařilo s jedním hned napoprvé. Musíme věřit 🙏🏼
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.