Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@BrnackaM wow taky slušný 👍 😁 tak nejsem jediná chodící lékárna koukám! Snad nám to pomůže sakra! 😵💫 A v jaké ses fázi?
@BrnackaM píše:
@vbg myoinositol, D3, koenzym Q10, černou macu, kys. listovou a lipoovou, pak ještě biosil, ale ten je spíš jen na vlasy. A teď při stimulaci ještě melatonin. Jsem jak chodící lékárna
Takové množství všeho, nedělalo vám to špatně na žaludek?
Tak mám dnes 12 tý den po KET. Test stále bílo. Pořád mě bolí v podbřišku. Co to může znamenat? Myslíte, že už je vše ztraceno?
@vbg jj, říkám si, že to prostě zkusím, za ivf jsme už dali daleko víc peněz. A všechno jsou to doporučenované vitamíny na zlepšení kvality vajíček, což je pro mě zásadní, no. Jinak zítra píchám poslední injekce a ve středu jdu na opu, takže se brzy dozvím, zdali to všechno k něčemu bylo.
@Mintaka1 maca a kys. lipoová mi někdy způsobovaly reflux, pokud jsem je brala na lačný žaludek. Tak jsem si je pak dávala s jídlem a už to bylo v pohodě. A jinak i když je toho hodně, tak třeba inositol + kys. listovou jsem měla dohromady jako prášek, co se rozpouští ve vodě. Melatonin se dává až na večer před spaním. Takže se to rozloží do celého dne a není to tak hrozné. Pokud mi to pomůže a zlepší to kvalitu vajíček, tak to vše stálo za to ![]()
@Dandel embryjko bylo 3 nebo 5 denní? U 3 denního se to může objevit později. Nejprůkaznější je vždy až odběr krve, ale 12. den po KET už by aspoň doušek měl být, no.
@BrnackaM já mám zítra první kontrolu. Mám poprvé dlouhý protokol, tak jsem zvědavá kdy bude OPU. Jinak taky věřím v sílu vitamínů ✊ 🍀 beru to co ty a ještě něco navíc (C, E, n-acetylecystein, mateří kasičku, omega 3, DHEA - ale tu jsem při stimulaci radši už vysadila) kolik mg dáváš toho koenzymu?
@vbg ty jo, tak ty toho máš teda ještě daleko víc než já
To jsem oproti tobě úplnej čučkař. Teď při stimulaci už beru jen inositol + kys. listovou + koenzym. Toho koenzymu mám 600 mg, takže ho beru 1× za 2 dny.
@BrnackaM 5ti denní. Po PGTa, kvalita 4BB. Vůbec to nechápu, jak je to možné. Byl to druhý pokus. Poprvé jsem měla emryo průměrné kvality, které se uchytilo bez problémů (bohužel v 6tt ZP).
@Thaly1 možná jo, ale když nic, nebudu házet flintu do žita a zkusím to zase za par dni ☺️
@BrnackaM
Je to už moje 3IVF tak do toho chci dát opravdu všechno. Snad mi to k něčemu bude ![]()
Kam chodíš do CARu. Já jsem taky z Brna
chodím do UNICy
@Dandel bohužel ani když je po genetice, tak to není záruka úspěchu. Nemusela být dostatečně připravená sliznice, nebo prostě i tak tam něco genetického bylo (na těch testech se dělají jen ty základní genetické vady, takže vše to neodhalí). Ono je to s těma embryjkama vždy trochu ve hvězdách. A máš ještě něco dalšího zamraženo?
@vbg já už jdu do 4.
Jednou jsem teda měla minimálku, to dopadlo úplně katastrofálně. Chodím do reprogenesis.
@BrnackaM nemám právě. Vždy jsem měla jen jedno embryo.
Nevím, zda v CAR dělají dostatek. Přemýšlím s manželem, zda nezměnit kliniku. Ale nevím, zda to je tím.
Mít jen peníze nestačí ![]()
@BrnackaM jsem kliniku právě měnila. A čím teďka stimulujes? budu moc držet pěsti aby se tentokrát zadařilo ✊ 🍀
@Dandel ono je to v podstatě i hodně o štěstí…jasně, můžou ti zkusit změnit léky, typ stimulace a tak, ale pokud je obecně malý počet kvalitních vajíček, tak ani nejlepší klinika na světě s tím moc nezmůže. Také jsem několikrát přemýšlela o tom, že změním kliniku, ale co bych si tím pomohla? Zase bych akorát lítala znovu po těch stejných vyšetřeních a přitom vím, že chyba je bohužel v mé (ne) kvalitě vajec. Takže prostě zkouším jiné možnosti - jiné léky a tak. Ne, peníze opravdu nejsou rozhodující. Jako jo, můžeš si díky nim připlatit lepší metody, ale jak říká můj doktor - pokud je problém na vstupu, tak je jedno, co použijí. A jak obecně reaguješ na stimulaci? V čem je problém? Malý počet folikulů a malý počet vajec? Nebo hodně folikulů, ale nic v nich? Obecně, pokud se ty embryjka zastaví mezi 1.-3. dnem, tak je na vině kvalita vajíček. Pokud se zastaví po 3. dni, tak za to můžou spermie.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.