IVF únor 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
vbg
492
12.2.23 09:48

@BrnackaM wow taky slušný 👍 😁 tak nejsem jediná chodící lékárna koukám! Snad nám to pomůže sakra! 😵‍💫 A v jaké ses fázi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
12.2.23 09:58
@BrnackaM píše:
@vbg myoinositol, D3, koenzym Q10, černou macu, kys. listovou a lipoovou, pak ještě biosil, ale ten je spíš jen na vlasy. A teď při stimulaci ještě melatonin. Jsem jak chodící lékárna :mrgreen:

Takové množství všeho, nedělalo vám to špatně na žaludek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
12.2.23 10:34

Tak mám dnes 12 tý den po KET. Test stále bílo. Pořád mě bolí v podbřišku. Co to může znamenat? Myslíte, že už je vše ztraceno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.2.23 11:38

@vbg jj, říkám si, že to prostě zkusím, za ivf jsme už dali daleko víc peněz. A všechno jsou to doporučenované vitamíny na zlepšení kvality vajíček, což je pro mě zásadní, no. Jinak zítra píchám poslední injekce a ve středu jdu na opu, takže se brzy dozvím, zdali to všechno k něčemu bylo.
@Mintaka1 maca a kys. lipoová mi někdy způsobovaly reflux, pokud jsem je brala na lačný žaludek. Tak jsem si je pak dávala s jídlem a už to bylo v pohodě. A jinak i když je toho hodně, tak třeba inositol + kys. listovou jsem měla dohromady jako prášek, co se rozpouští ve vodě. Melatonin se dává až na večer před spaním. Takže se to rozloží do celého dne a není to tak hrozné. Pokud mi to pomůže a zlepší to kvalitu vajíček, tak to vše stálo za to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.2.23 11:40

@Dandel embryjko bylo 3 nebo 5 denní? U 3 denního se to může objevit později. Nejprůkaznější je vždy až odběr krve, ale 12. den po KET už by aspoň doušek měl být, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
12.2.23 11:42

@BrnackaM já mám zítra první kontrolu. Mám poprvé dlouhý protokol, tak jsem zvědavá kdy bude OPU. Jinak taky věřím v sílu vitamínů ✊ 🍀 beru to co ty a ještě něco navíc (C, E, n-acetylecystein, mateří kasičku, omega 3, DHEA - ale tu jsem při stimulaci radši už vysadila) kolik mg dáváš toho koenzymu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.2.23 11:52

@vbg ty jo, tak ty toho máš teda ještě daleko víc než já :mrgreen: To jsem oproti tobě úplnej čučkař. Teď při stimulaci už beru jen inositol + kys. listovou + koenzym. Toho koenzymu mám 600 mg, takže ho beru 1× za 2 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
12.2.23 12:38

@BrnackaM 5ti denní. Po PGTa, kvalita 4BB. Vůbec to nechápu, jak je to možné. Byl to druhý pokus. Poprvé jsem měla emryo průměrné kvality, které se uchytilo bez problémů (bohužel v 6tt ZP).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
12.2.23 12:46

@Thaly1 možná jo, ale když nic, nebudu házet flintu do žita a zkusím to zase za par dni ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
12.2.23 14:22

@BrnackaM
Je to už moje 3IVF tak do toho chci dát opravdu všechno. Snad mi to k něčemu bude :think:
Kam chodíš do CARu. Já jsem taky z Brna :mrgreen: chodím do UNICy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.2.23 15:09

@Dandel bohužel ani když je po genetice, tak to není záruka úspěchu. Nemusela být dostatečně připravená sliznice, nebo prostě i tak tam něco genetického bylo (na těch testech se dělají jen ty základní genetické vady, takže vše to neodhalí). Ono je to s těma embryjkama vždy trochu ve hvězdách. A máš ještě něco dalšího zamraženo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.2.23 15:10

@vbg já už jdu do 4. :,( Jednou jsem teda měla minimálku, to dopadlo úplně katastrofálně. Chodím do reprogenesis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
12.2.23 16:56

@BrnackaM nemám právě. Vždy jsem měla jen jedno embryo.
Nevím, zda v CAR dělají dostatek. Přemýšlím s manželem, zda nezměnit kliniku. Ale nevím, zda to je tím.
Mít jen peníze nestačí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
12.2.23 17:22

@BrnackaM jsem kliniku právě měnila. A čím teďka stimulujes? budu moc držet pěsti aby se tentokrát zadařilo ✊ 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.2.23 19:09

@Dandel ono je to v podstatě i hodně o štěstí…jasně, můžou ti zkusit změnit léky, typ stimulace a tak, ale pokud je obecně malý počet kvalitních vajíček, tak ani nejlepší klinika na světě s tím moc nezmůže. Také jsem několikrát přemýšlela o tom, že změním kliniku, ale co bych si tím pomohla? Zase bych akorát lítala znovu po těch stejných vyšetřeních a přitom vím, že chyba je bohužel v mé (ne) kvalitě vajec. Takže prostě zkouším jiné možnosti - jiné léky a tak. Ne, peníze opravdu nejsou rozhodující. Jako jo, můžeš si díky nim připlatit lepší metody, ale jak říká můj doktor - pokud je problém na vstupu, tak je jedno, co použijí. A jak obecně reaguješ na stimulaci? V čem je problém? Malý počet folikulů a malý počet vajec? Nebo hodně folikulů, ale nic v nich? Obecně, pokud se ty embryjka zastaví mezi 1.-3. dnem, tak je na vině kvalita vajíček. Pokud se zastaví po 3. dni, tak za to můžou spermie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.