Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mall126 píše:
Ahoj holky. Poslední dobou to tady u Vás přičítám a ráda bych se přidala. Na první návštěvu do CARu jsme objednání za pár dní. Snažíme se už víc jak rok, před Vánoci partnerovi nevyšel dobře spermiogram. U mě to zatím vypadá, že je vše v pořádku. Uvidíme, co se tedy dozvíme. Ale asi je před námi ještě dlouhá cesta že? Děkuji M.
Držím pěsti, ať to jde rychle.
Holky, jak se všichni cítíte. Jak ty, co stimulujete tak ty po KET?
@BrnackaM ahoj, taky mám evidentně špatnou kvalitu, je mi přes 30, ale nemyslela jsem si, že to bude tak hrozné. Ted mám po 1.IVF, kde nám zbylo jenom jedno vajíčko
mám už nakoupené vitamíny, které by teoreticky měli zlepšit tu kvalitu na další IVF, ale je to stejné něco mezi nebem a zemí
Jak to zatím vypadá a kdy jdeš na odběr? Držím palce
![]()
@Jen88 tak jak to vypadá u tebe s temi 2 vajicky, už víš? Oplodnily se, bojují?! Mela jsi tam dnes volat, ze?
Nám jeden bojovnicek zůstal a už ho mám u sebe, i kdyby jen na chvíli ![]()
@Nikki.R Také nevím, kdy testnout, ale můj bojovník je teprve na začátku blastocysty, ráno tam nastesti přešel z moruly, ale bude mu tedy trvat, než vývoj „dozene“, takze janurcite nejdřív za týden, spis bych mela později.
@Thaly1 gratuluji, mám radost!
hlavně odpočívejte ať se prďolka pořádně zavrtá 😍 jj dnes mi ráno volali a obě se povedlo oplodnit ❤️ v úterý mi dají další info jak se jim daří, mám pocit že to nevydržím a nejradši bych znovu volala hned zítra 😂
@Thaly1 jo, tak to určitě jo.
Já přemýšlím, ze to zkusím na Valentýna už.
Pak bych zkoušela dal ob den až do kontroly z krve v caru.
@Jen88 jo to chápu, ale vem si, že mě sice informovali každý den, ale každý den to byl strasny stres, nevím jestli není lepší čekat a mít chvíli klid
![]()
@Nikki.R držím palce, na Valentýna by to bylo hezké, ale není to brzo? ![]()
@Thaly1 jako jo no.. ale zas si to měla průběžně. Já se o dalším vývoji dozvím vlastně až ten poslední 5.den ![]()
@Jen88 však oni to zvládnou oba
ale jo, máš recht, říkali, že je můžou dát vědět až 5.den a nevybrala bych si to
I přes ten stres..
Ahoj všem 7.2.2023 jsem podstoupila první KET a vlastně vůbec nemám žádné příznaky občas píchnutí v bříšku jinak nic. Jak se cítíte vy co jste taky už po? Těm co to teprve čeká držím všechny palce a hlavně klidnou hlavu což se moc nedá…
@N89 píše:
@Mall126 ahojky 🙂 může být dlouhá a nemusí, každý to má jinak… My se s manželem snažíme 2,5 roku, jedno ivf za námi, teď jsem začala stimulovat na druhé. Problém je u manžela, u mě na nic nepřišli..
Kam půjdete do CARu?
Jsme objednaní do Brna do Repromedy. Tam jsme byli právě i na spermiogramu, takže nám tam zrovna napsali sezení.
@Mall126 určitě to bude ještě nemalou dobu trvat, jestli jdete teprve do CAR
pokud není spermiogram úplně nepoužitelný, že jde POUZE IVF, da se predtim zkoušet rizeny styk, inseminace, vyšetření taky nějakou dobu zabere. Zjisti, zda ovulujes a tak. U nás bylo všechno celkem ok a stejně se další 3/4 roku v caru (od dubna doted) nepodařilo nic (chvíli jsme se snažili doma jen s pár hormony, pár pauz, 3 inseminace) a až teď leden IVF. Každopádně hodně nervů a ať se zadari
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.