Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@vbg jak sedláci u chlumce
2 folikuly mi bohužel praskly ještě před odběrem, takže mi možná teď poletují někde 2 vejce ve vejcovodu. Vnitřně se chválím za to, že jsme to tam s manželem ještě v pondělí poslali. Takže bych vlastně mohla nakonec otěhotnět i přirozeně
A podařilo se odebrat 3 vajíčka, 2 zralá, 1 bylo takové polozralé, tak se zítra dozvím, zdali to dotáhlo a podařilo se oplodnit.
No, celkově, kdyby mi ty 2 folikuly neprdly, tak by to byl krásnej výsledek
Teď se prostě jen modlím, aby to daly ty 3 vajčka a hezky se vyvíjely. A 2 máme na „divoké kartě“, to už je úplně na přírodě, co z toho vzejde…
@BrnackaM tak to by byl gól, kdyby to nakonec vyšlo přirozeně
budu moc držet pěsti ať zbytek pěkně prospívá! Zítra dám vědět jak jsem dopadla já ![]()
@vbg jj, bylo by to vtipné. Vlastně, kdyby se oplodnily ty 2 vejce, co tam teď lítají na divoko a plus se chytlo to jedno, co snad v pondělí vložíme, tak máme šanci na trojčata
Ale to je naprostej úlet, to se nestane. Budu ráda za jedno zdravé embryjko, které se chytne a 9m nepustí. Jj, zítra dej určitě vědět, věřím, že se už trošku folikuly probraly…
Holky, kolik dní jste dávaly injekce než došlo k dozrání a zákroku?
@BrnackaM No mně říkali, že nejvíc kritický je začátek, tam se ukáže vajíčko a to, jestli se dohodne spolu se spermií, proto se třeba oplodní jenom některé, nám 1 z 5
a potom od 3.dne přestane stačit výživa vajíčka a přichází na řadu spermie a tam to může odpadnout :-/ Takže vlastně je toho kritického víc.
@Mintaka1 Já 9 dní injekce, poslední den už jen ta zastavovací a pak ovitrelle, za den a půl pak odběr
@Thaly1 jj, říká se, že za 1.-3. den je zodpovědná kvalita vajíčka a pak to od 3. dne přebírá pro změnu spermie. Tak snad no. Ráno uvidíme…
Holky brali vam krev na progesteron pred ET? Me dneska brali a rikali ze se mi odpoledne ozvou jestli bude moct vubec ET probehnout🥹
@Domca1111 Mně budou brát v pátek a taky mi řekli, že podle toho buď bude ET a nebo až KET další cyklus ![]()
@N89 tak snad to bude dobre🙏🏽 me se vzdy ket chytil a 14 den prislo krvaceni😔 u ET jsme to dotahli az do 8tt
@Domca1111 já bych taky raději ET, ten se mi aspoň chytil, sice jen na chvíli, ale KET vůbec nic, ale měla jsem zatím jen jednou et a jednou ket, tak úplně nemůžu soudit 🙂
Ale ten progesteron u 1.ivf na obilnaku vůbec neřešili, nebo mi to aspoň neřekli…
@N89 ja mela 3 KETY a vzdy to stejne 14. Den proste krvaceni nechapu to.. u ET prave zadne obtize vse krasne az do toho 8tt.. dneska mi maji volat a reknou mi jestli bude nebo nebude pokud to bude vse ok tak zitra pojedu na intralipidy🙏🏽
Jeste otazka jak se skladuje ovitrell?🫣 dava se do lednice? Ja uplne zapomnela mela jsem ho naposledy pred 2 lety🫣
@Domca1111 a nepřišli na to, proč ket nevychází?
Jj ovitrell musí být v lednici 🙂
U mě nikdo progesteron neměří, ale dává to smysl.
jinak holky, obě vajčka se oplodnila, takže dnes máme 2 embryjka
Další info budu mít v sobotu.
Na 20.2. mám plánovaný ET
@N89 delali mi imunologii tam vysli zvysene nk bunky skrz ureaplasmu ta byla prelecena antibiotiky a MBL deficit.. ale to si myslim ze az takovy problem nebyl spis mi asi nesedl ten rizeny ket
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.