Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mintaka1 jj, náš car to nabízí, doporučuje se to u horšího spermiogramu. JJ, slyšela jsem o tom, že po 3. dni přebírá vývoj spermie. Na začátku je zodpovědné vajíčko za vývoj a pak se to 3. den obrací. Proto je často ten 3. den kritický, jak se to tam přehodí…
@marinana píše:
@Mintaka1 to me moc mrzi, drz se. 🙏 ale jeste neni nic ztraceno. 🙏
Díky, já si to obrečela první den, teď už jsem v pohodě.
@Mintaka1 hm, tak to me ted dost xxxx, ze jsem si ji neprosadila a nezkusili jsme ji…pokud je to takto, sla bych na tvem miste do ni…❤️
@BrnackaM píše:
@Mintaka1 jj, náš car to nabízí, doporučuje se to u horšího spermiogramu. JJ, slyšela jsem o tom, že po 3. dni přebírá vývoj spermie. Na začátku je zodpovědné vajíčko za vývoj a pak se to 3. den obrací. Proto je často ten 3. den kritický, jak se to tam přehodí…
Kam chodíš do Caru? Asi jsi z Brna, že
nám nic asi jiného nezbude než přejít do Brna. Jenže je to o dost dražší než Olomouc
Brno máme blíž a oba tam pracujeme.
@Mintaka1 píše:
Díky, já si to obrečela první den, teď už jsem v pohodě.
❤️ ❤️ ❤️
@Mintaka1 jj, chodím překvapivě do Brna
Reprogenesis, Dr. Štelcl. Je to božan
Snaží se, je empatickej, zároveň vtipnej a nikdy jsem nepochybovala o tom, co a proč dělá. A neměla jsem ani potřebu přecházet jinam. A vždy se snažíl vyzkoušet jiné věci, jen abychom se dostali k dobrým vajíčkům (to byl totiž problém u nás…manžel měl spermio vždy ukázkové). Cenově to neumím posoudit. Něco jsme měli na pojišťovnu, něco jsme platitli sami. Ale mají na stránkách ceník, tak si můžeš udělat obrázek o ceně. My platili vždy nejnižší možnou cenu, nemám pocit, že by se nás snažili nějak oškubat.
@marinana píše:
@Mintaka1 hm, tak to me ted dost xxxx, ze jsem si ji neprosadila a nezkusili jsme ji…pokud je to takto, sla bych na tvem miste do ni…❤️
Blbí je, že naše Car to nenabízí. V Olomouci jsme spokojený a ceny jsou super. Jenže, jak to řešit, vyměnit kliniku, nechat si zamrazit zdravé spermie a převést je… Nevím, jaké jsou možnosti, a co finančně vyjde líp. Budeme mít peníze tak na jeden pokus ![]()
máme starý statek, který opravujeme, k tomu mám tři děti z prvního manželství, v květnu svatbu… No peníze jen lítají.
@BrnackaM píše:
@Mintaka1 jj, chodím překvapivě do BrnaReprogenesis, Dr. Štelcl. Je to božan
Snaží se, je empatickej, zároveň vtipnej a nikdy jsem nepochybovala o tom, co a proč dělá. A neměla jsem ani potřebu přecházet jinam. A vždy se snažíl vyzkoušet jiné věci, jen abychom se dostali k dobrým vajíčkům (to byl totiž problém u nás…manžel měl spermio vždy ukázkové). Cenově to neumím posoudit. Něco jsme měli na pojišťovnu, něco jsme platitli sami. Ale mají na stránkách ceník, tak si můžeš udělat obrázek o ceně. My platili vždy nejnižší možnou cenu, nemám pocit, že by se nás snažili nějak oškubat.
Tuto kliniku moc neznám, ceny mají o pár tis vyšší, něco zas výhodnější. Asi si nejdříve necháme zaplatit test na DNA ať víme, jestli je to příčinou, pak budeme řešit ostatní.
@marinana píše:
@ZuzanaFox ahojky, ja testuji uz od 4. dne, abych videla, jak se ve me chova ovitrelle. Mela jsem posledni injekci v nedeli a od te doby test slabne… nedavam tomu uz velke nadeje, myslim, ze uz by se ted pridalo embryjko a test by silil. Ale stale nekde vevnitr verim. 🙏Co cekani na menses? Jak to zvladas? 🙏
To me mrzí, ale naděje umírá poslední, musíme věřit a držím palce :smiling_face_with3_hearts:V neděli jsem měla stres v práci, takže v pondělí jsem začala špinit, ale nic z toho nebylo, takže čekám je to dlouhý má mi přijít v úterý, tak snad se dostaví jak má 😅 🙏
@Mintaka1 to znám, my jsme poslední 2 roky rekonstruovali dům. Do toho taky svatba. Děti teda bohužel žádné nemáme (jedno je teda teď na cestě), i když s tou rekonstrukcí by to bylo dost náročné. Byli jsme tu oba pečení vařemí, dost jsme si toho dělali sami. Ani zdaleka to není hotové a jo, prachy lítají doslova komínem…taky jsme kvůli tomu odsouvali ivf, protože teď jsme v tom nechali okolo 43 tisíc (byli jsme samoplátci) za ten poslední cyklus.
@BrnackaM píše:
@Mintaka1 to znám, my jsme poslední 2 roky rekonstruovali dům. Do toho taky svatba. Děti teda bohužel žádné nemáme (jedno je teda teď na cestě), i když s tou rekonstrukcí by to bylo dost náročné. Byli jsme tu oba pečení vařemí, dost jsme si toho dělali sami. Ani zdaleka to není hotové a jo, prachy lítají doslova komínem…taky jsme kvůli tomu odsouvali ivf, protože teď jsme v tom nechali okolo 43 tisíc (byli jsme samoplátci) za ten poslední cyklus.
Také vše děláme sami, už se to táhne spousty let. Tento rok se to sešlo, jenže není čas. Čerstvě je mi 39 tedy máme jen rok na proplacene IVF. Drahý měl stále čas s dítětem, pak jeden potrat, druhý a najednou zjistil, že čas není. Teď to budeme honit všechno naráz.
@BrnackaM @Mintaka1
Koukám, tento máme podobně
v červnu svatba, do toho, než přijde prcek tak dodělat dlažbu a pár detailů uvnitř, jako jsou listy a lustry a snad to půjde
v cenách se moc nevyznám, ale, co tak čtu, tak Znamed ve Znojmě, kde jsem já mi přijde cenově přijatelný. Když nepočítám mražení embryí, tak jsme zaplatili 25.000
Já si tu kliniku prostě nemůžu vynachválit, dělají tam lidé, kteří jsou na správném místě. Ikdyz jsem začala krvácet a volala jim o víkendu, tak ochota vše. Když jsme zjistily, že to byl planý poplach, tak mě sestřička radostí obejmula
ten jejich přístup mi opravdu pomáhá
@BrnackaM už máš termín, kdy ti vydají kartičku?
@ZEMG6165 píše:
@BrnackaM @Mintaka1
Koukám, tento máme podobněv červnu svatba, do toho, než přijde prcek tak dodělat dlažbu a pár detailů uvnitř, jako jsou listy a lustry a snad to půjde
v cenách se moc nevyznám, ale, co tak čtu, tak Znamed ve Znojmě, kde jsem já mi přijde cenově přijatelný. Když nepočítám mražení embryí, tak jsme zaplatili 25.000
Já si tu kliniku prostě nemůžu vynachválit, dělají tam lidé, kteří jsou na správném místě. Ikdyz jsem začala krvácet a volala jim o víkendu, tak ochota vše. Když jsme zjistily, že to byl planý poplach, tak mě sestřička radostí obejmulaten jejich přístup mi opravdu pomáhá
@BrnackaM už máš termín, kdy ti vydají kartičku?
V Olomouci jsou taky úplně úžasní. Platili jsme necelých 20tis.
@ZEMG6165 joooo, tak dlažba, lišty, lustry, to je pohodička. My jsme osekávali dům na cihlu, bourali stěny, dělali vodu, topení, elektřinu, nové omítky, prostě všechno. Nová koupelna, WC, kuchyně, prostě fakt komplet. Teď nás čeká ještě druhé patro, abychom se nenudili
A stoprocentně to nestihneme než se drobek narodí, takže to bude vtipné. Musíme aspoň stihnout dveře
, abych mohla případně s prckem odejít do vedlejší místnosti a manžel mohl spát.
Nn, vůbec netuším, kdy dostanu kartičku. Jdu teď v pondělí teprve na první utz do CARu, budu 7tt. A předpokládám, že pak mě asi předá můj CAR doktor k mému klasickému gynekologovi. A ten mi asi kartičku vydá? Nevím, jsem v tom nováček, žádné dítě ještě nemáme…
@Mintaka1 @ZEMG6165 my jsme platili okolo 20 K, když to šlo na pojišťovnu. Ale teď jsme byli samoplátci, tak proto ta vyšší částka…abyste si nemyslely, že je Brno tak hrozně drahý ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.