Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mintaka1 taky to tak nějak vidím…a třetí level je dostat těhotenskou kartičku..a tak dále a tak dále
myslím na nás obě, ať to dobře dopadne ![]()
@ZEMG6165 to je super, gratulace k srdíčku
to je takový první důležitý milnik ![]()
U mě to vypadá na ms. Při zavádění ustrogestanu jsem utírala růžovou, čípek je dole a pootevřený. Všechny příznaky nadcházející menstruace. ![]()
Tak holky ja byla dnes na konzultaci a asi se nam to vse zase protahne😔 musela jsem kontaktovat dr z imunologie zitra s ni mam telefonickou konzultaci a nejspis to vypada znovu odbery a znova nk bunky z delohy😔 dr se moc nepozdava, ze bez lecby se embryo vzdy chyti a s lecbou vubec to mam taky prokonzultovat s imunolozkou😔
Holky znáte metodu MACS náš Car to nenabízí. Dnes jsem se dočetla, že pokud se embryo přestane vyvíjet nebo zaostává po 3 dnu že za to může spermie a ne vajíčko. Taky když dochází k potratům. Docela to na nás sedí, ale do dnešního dne jsem ani o jedné věci neslyšela.
Znáte to tonoucí se stébla chytá ![]()
@Mintaka1 neznám, ale zní to zajímavě. A ta metoda to je na zjištění nebo prevenci tohohle problému?
@Mintaka1 znám, uvazovali jsme nad nim, ale nakonec jsme zvolili jen ICSI protoze jsme meli genetiku, kdyby nebyla genetika urcite by jsme priplatili..
s touto metodou se vyberou jen spermie se zdravou DNA😊
@marinana píše:
@ZuzanaFox tak super, to je nejdulezitejsi, kdyz veris doktorum. ☺️
Ahoj, jak se vede? Na testování je ještě brzo viď?
@Mintaka1 to me moc mrzi, drz se. 🙏 ale jeste neni nic ztraceno. 🙏
@Mintaka1 píše:
Holky znáte metodu MACS náš Car to nenabízí. Dnes jsem se dočetla, že pokud se embryo přestane vyvíjet nebo zaostává po 3 dnu že za to může spermie a ne vajíčko. Taky když dochází k potratům. Docela to na nás sedí, ale do dnešního dne jsem ani o jedné věci neslyšela.Znáte to tonoucí se stébla chytá
ja jsem na ni koukala a pani doktorka mi rekla, ze s nasim nalezem nema smysl, nakonec jsme meli mikrofluidni selekci. Muz ma dobry spermiogram, tak asi proto nam ji nedoporucila. Vy to mate jak?
Tu informaci o tom, co muze za nevyvoj po 3.tim dnu mas od lekare? To by pro nas byla dulezita informace, vzdy se dost vajicek oplodni, treti den jich je stale hodne a pada to ten paty den. 🤔 🥺
@ZuzanaFox ahojky, ja testuji uz od 4. dne, abych videla, jak se ve me chova ovitrelle. Mela jsem posledni injekci v nedeli a od te doby test slabne… nedavam tomu uz velke nadeje, myslim, ze uz by se ted pridalo embryjko a test by silil. Ale stale nekde vevnitr verim. 🙏
Co cekani na menses? Jak to zvladas? 🙏
@marinana píše:
ja jsem na ni koukala a pani doktorka mi rekla, ze s nasim nalezem nema smysl, nakonec jsme meli mikrofluidni selekci. Muz ma dobry spermiogram, tak asi proto nam ji nedoporucila. Vy to mate jak?Tu informaci o tom, co muze za nevyvoj po 3.tim dnu mas od lekare? To by pro nas byla dulezita informace, vzdy se dost vajicek oplodni, treti den jich je stale hodne a pada to ten paty den. 🤔 🥺
Informaci o 3 dnu jsem našla jen od maminek, že jim to říkaly embryoložky. Odbornou literaturu jsem s tímto číslem nenašla. Když čteš k té metodě MACS tak to tam všude píšou, určeno pro páry, které prodělali potraty v brzkém stádiu těhotenství nebo se embrya začnou opožďovat ve vývoji nebo úplně zanikají. Oboje je náš případ.
Muž má taky velmi dobrý spermiogram, ale tuto vadu neodhalí ani jedna metoda, kterou běžně nabízejí.
Jak už tu někdo psal, jde selekci spermií se špatnou DNA. Je na to i test, který to odhalí dopředu, ale není součástí spermiogramu.
Příspěvek upraven 16.03.23 v 10:11
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.