IVF v pětačtyřiceti

4.6.18 12:35

IVF v pětačtyřiceti

Ahoj holky po čtyřicítce, které jste se rozhodli pro miminko pomocí IVF a darovaného vajíčka! Jaký máte pocit z těch léků, které berete? My do toho šli před 6 lety a bylo to OK. Teď jsme to zkusili znovu. Brala jsem estrofem, dufaston, utrogestan, aspirin protect. Nejdřív mě bolelo břicho, pak prsa. Celkově mi bylo blbě. Pořád jsem jen odpočívala a byla na umření. Jak k tomu přijde to první děcko, chce si chtělo hrát? A všechno zbytečně. Embrya nedožila pátého dne. Váhám, jestli to ještě zkusit. Bojím se těch léků, tedy jejich nežádoucích účinků. Rakovina, sraženiny,… Doktor mě moc neuklidnil. Chápu, nemůže mi slíbit, že za tři roky nedostanu rakovinu.
Jak jste na tom vy, psychicky i fyzicky?
Asi to moc řeším, ale proto, že jedno děcko se nám takhle povedlo. A já mám strach, abych mu neumřela moc brzy. A je to spousta peněz. Nejistý sourozenec nebo dětský pokojíček?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
3662
4.6.18 12:51
@Večerňačka píše:
Ahoj holky po čtyřicítce, které jste se rozhodli pro miminko pomocí IVF a darovaného vajíčka! Jaký máte pocit z těch léků, které berete? My do toho šli před 6 lety a bylo to OK. Teď jsme to zkusili znovu. Brala jsem estrofem, dufaston, utrogestan, aspirin protect. Nejdřív mě bolelo břicho, pak prsa. Celkově mi bylo blbě. Pořád jsem jen odpočívala a byla na umření. Jak k tomu přijde to první děcko, chce si chtělo hrát? A všechno zbytečně. Embrya nedožila pátého dne. Váhám, jestli to ještě zkusit. Bojím se těch léků, tedy jejich nežádoucích účinků. Rakovina, sraženiny,… Doktor mě moc neuklidnil. Chápu, nemůže mi slíbit, že za tři roky nedostanu rakovinu.
Jak jste na tom vy, psychicky i fyzicky?
Asi to moc řeším, ale proto, že jedno děcko se nám takhle povedlo. A já mám strach, abych mu neumřela moc brzy. A je to spousta peněz. Nejistý sourozenec nebo dětský pokojíček?

Neporadim, ale ja bych v zadnym pripade do toho v 45nešla. A to ani nemluvím o moznych zdr. problémech. Ale to je jen můj názor. Ty se rozhodni jak uznas za vhodné :mavam:

• načítám...
9723
4.6.18 12:58

Poslala jsem soukromou zprávu, tohle centrum na mě dělá velmi blbý dojem. Sleduju si x holek po 40tce, rodí to o sto šest a dokonce z vlastích vajíček. Já mezi ně patřím taky. Určitě není OK, když tě nastimulují a pak vkládají čerstvé embryo, o jehož kvalitě nic nevíš (když není geneticky vyšetřeno) a riskují přesně tuto situaci, že nakonec ani žádné embryo nebude. To je na rychlou otočku zpět do reality a do jiného centra se zárukami. Přehled mám.

• načítám...
Doe_Jane
4.6.18 12:59
@Dojcanis píše:
Neporadim, ale ja bych v zadnym pripade do toho v 45nešla. A to ani nemluvím o moznych zdr. problémech. Ale to je jen můj názor. Ty se rozhodni jak uznas za vhodné :mavam:

bych to zakázala ve 45, to je fakt už moc…

• Upravit
1850
4.6.18 13:05
@Doe_Jane píše:
bych to zakázala ve 45, to je fakt už moc…

Já bych se bála toho raka a té embolky..bojím se už teď a to mám jen soft stimulaci ve třiceti…a to už mám bobany že mě trefí jak mě po duphastonu mlátí srdce :roll:

• načítám...
Janli
4.6.18 13:13

Narodilo se mi dítě v 38 a už to se mi zdálo pozdě. Ale v 45? Ani omylem. Měla jsi do toho jít hned po prvním. Věk neobčůráš. Sice ti tu někdo může tvrdit, jak je to v pohodě, ale myslíš na to, že až tomu dítěti bude 15, ty budeš mít přes šedesát. Nejhorší pubertu budeš prožívat jako senior, co chce mít svůj klid? Dítě po IVF se mi narodilo v 35 a byla jsem rozhodnutá, že zůstane jen u jednoho, další po třech letech bylo překvápko.

• Upravit
Doe_Jane
4.6.18 13:15
@Oplatečka píše:
Já bych se bála toho raka a té embolky..bojím se už teď a to mám jen soft stimulaci ve třiceti…a to už mám bobany že mě trefí jak mě po duphastonu mlátí srdce :roll:

no právě, to je síla, na to starší tělo to musí být šílený zápřah, plus pak to možné těhotenství

• Upravit
27704
4.6.18 13:17

Zakladatelko nezdáš se mi moc rozhodnutá :think:

• načítám...
14631
4.6.18 13:20

Ve 45 je pro mě hodně pozdě i kdyby to šlo přirozeně, natož takové martyrium. Možná bych to pochopila, kdybys ještě dítě neměla, ale takto mi připadá, že opravdu všechno u vás mluví pro jedináčka :nevim:

• načítám...
rokris
4.6.18 13:21
@Doe_Jane píše:
no právě, to je síla, na to starší tělo to musí být šílený zápřah, plus pak to možné těhotenství

Je to už moc. To, že se ta věková hranice pořád posouvá mi přijde šílený. A ty děti lituju.

• Upravit
Doe_Jane
4.6.18 13:26
@rokris píše:
Je to už moc. To, že se ta věková hranice pořád posouvá mi přijde šílený. A ty děti lituju.

no jo :roll: spoléhají na zoufalství žen a je to byznys jak blázen

• Upravit
59399
4.6.18 13:28

@Večerňačka nešla bych do toho ani za nic, navíc když ani nemůžeš použít vlastní vajíčka :?

• načítám...
rokris
4.6.18 13:29
@Doe_Jane píše:
no jo :roll: spoléhají na zoufalství žen a je to byznys jak blázen

Tak jasně. Je to kšeft.

• Upravit
kytkalenka
4.6.18 13:31

Pro me 40 byla hranice kdy uz bych nepokracovala. Nakonec jsme to snazeni o druhe ukoncili pul roku pred 39. Mesic na to jsem otehotnela prirozene po 5 letech IVF a spol. Za mesic rodim a zvladam to podstatne hur nez s prvnim a samozrejme mam obavy co bude dal a jak se vubec dam dokupy po porodu, o zdravi svoje i miminka. Kdyby bylo z iVF tak jsou asi jeste vetsi, takhle si rikam, ze snad priroda vedela co dela. Kazdopadne deti nam dostuduji kdyz pujdeme do duchodu.

• Upravit
Janli
4.6.18 13:37
@MartinaCV píše:
Poslala jsem soukromou zprávu, tohle centrum na mě dělá velmi blbý dojem. Sleduju si x holek po 40tce, rodí to o sto šest a dokonce z vlastích vajíček. Já mezi ně patřím taky. Určitě není OK, když tě nastimulují a pak vkládají čerstvé embryo, o jehož kvalitě nic nevíš (když není geneticky vyšetřeno) a riskují přesně tuto situaci, že nakonec ani žádné embryo nebude. To je na rychlou otočku zpět do reality a do jiného centra se zárukami. Přehled mám.

Ono je něco jiného co centrum chce a něco jiného, co je ochoten kdo zaplatit. Zakladatelka zřejmě nemá pár desítek tisíc navíc na PGD :nevim:. Navíc její embrya nedožila ani pátého dne, takže zdravotně na tom nějak extra nebude.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+