Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@1985bara píše:
Jsem si ted volala na gyndu a bohuzel mi vysel pozitivni streptokok takze me cekaji atb do zily pred porodem
no to je radosti ![]()
@slunce.v.duši to teda doufala jsem ze se mi to vyhne.ale co bych chtela uz takhle je vse v pohode tak alespon nejakou mensi prekazku by to chtelo ![]()
@1985bara a to se dává injekce až těsně před porodem nebo už teď?
@1985bara zrovna rodila moje kamarádka, taky měla streptokoka. a prý se mají atb dávat 4 hodiny před porodem. jí porod celkem trval 3 hodiny, atb tekly asi 1,5 hodiny, děťátko je ok. a zkoušely, jsem vůbec nevěděla že to jde, nepraskla ji samovolně voda, tak jí ji nepíchali, že se dítě může pro ochranu dítěte narodit s vodou jako v plodových blanách, aby se právě zabránilo infekci, tak to zkoušeli, ale jí to nakonec během porodu prasklo.
@Martina225 píše:
Chci se zeptat, kolik máte cukr? Jestli to víte? Já třeba nevím, kolik mám výpočet na vývojové vadyale vím, že cukr mám 3,8 a po vánocích
. Zdá se mi to málo
taky jsem zjistila, že se mi pořád motá hlava a je mi na omdlení, takže malou svačinku pořád při ruce.
Cukr más v pohodě, tím to nebude. Jaký máš tlak? Já celou dobu nízný, i teď v těhotenství a někdy mám stavy, že se mi nejen motá hlava, ale musím si lehnout, abych neomdlela. Aha, už jsem dočetla dál, jsi na tom s tlakem jako já, to bude od toho. A jak píšeš, lepší nízký než vysoký. ![]()
@slunce.v.duši jj presne jak ti napsala @Ruzovytulipan . Musi se prijet do porodky drive aby stihli vykapat. Tebe jako maminu strep. neohrozuje ale miminko by mohl
@Martina225 Do 24.týdne jde ukončit těhotenství ze zdravotních důvodů, takže ano, lze. I proto je načasován velký ultrazvuk i plodovka do toho 24 týdne. Ale jak píší holky, mysli pozitivně, všechno bude v pořádku
S Prenascanem se ti nedivím, já si platila Harmony, pro jistotu. Kdyby v něm něco vyšlo, byla jsem domluvená na plodovce tak, aby se případně stihlo řešení do toho 24.týdne…
@Ruzovytulipan píše:
@slunce.v.duši prý mají atb kapat 4 hodiny před porodem
Ano, to je minimum, optimálně se dávají 2 dávky, stihne-li se to. Když se dvě dávky nestihnou, aspoň u nás se dítěti druhý den po porodu odebírala krev na zábětlivé ukazatele (preventivně). Jinak každé mimčo GBS+ matky mělo monitor dechu a zvýšený dohled (častější vizitu lékařem - alespoň 2× denně i zvýšený dohled sester). Takže se @1985bara neboj, není to nic neobvyklého, chce to opravdu jet jen dříve do porodky.
@Leňásek27 vim ze se mi to ted lehce pise, ale ja taky krvacela, vypadly ze me parkrat srazeniny, tak jsem byla pokakana az za usima.dr.rikala, ze je to noralni, ale vysvetli to hysterce
takze drzim pesticky, zkus vice odpocivat, urcite to dobre dopadne.
@slunce.v.duši Mi tez mrazacky nemame.Tak presne jak pises dalsi jen kdyz by se zdarilo samo nuu.
Ten stres, a cekani, pri jesli se oplodni, kazdy telefonat jsem obrecela ikdyz dopadl relativne dobre.Ale neverila jsem, ze me telo s endometriozou a konstituci neni pripraveno a ted zjistuji, ze ono opravdu neni. A ze jsem to tim IVF vzala dost hlaou proti zdi.Ale vechny problemy se prekonji oufam a ze se po porodu nerozsypu.Ale jsem strasne ststna, ze se to povedlo hned a, ze jedno mimi tu bude a jen se odlim aby nebylo postizene jako Jonasek a Alzbetka.
@Leňásek27 Mě krácení a špinění trápilo až do půlky druhého trim. I jsme si poleželi ve špitále a šance nám tenkrát dali 50/50. A vidíš, jsme tu s Krasoněm pořád. Ale je to něco pro naše nervy co? Bude to dobré, jen tě taky ten tvůj výkvět musí trošku nadzvednou tlak, tady je to asi normálka. Děcka tu s náma kvalitně houpou ![]()
@Martina225 Ja mam cukr 4,7. To motani hlavy muze byt tlak i nizsi cukr, ale 3,8 je v poho. Ja jak mam hlad tak se mi taky toci hlava a je mi na omdleni!
Jinak ja byla dnes na gynde a mala pribrala za tyden 100g je to mozny? Ma 490g. Zase me tam naps. uplny bludy, ze jsem dle ivf 20+4tt a dle utz 22+1tt. Pritom jsem 21+2tt. Pak me posila na echo srdicka, prej tam posila vsechny tehule, tak to me opravdu u nej prekvapilo!
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat